Ekspert: - Sune har en fordel

Motorikkekspert tror Sune Wentzel har en fordel i natt-test. Det er ikke Wentzel enig i.

FIRE AV FIRE: Sune Wentzel sendte Henrik Bjørnstad ut av «Mesternes mester», etter å ha vunnet sin fjerde natt-test. Foto: NRK
FIRE AV FIRE: Sune Wentzel sendte Henrik Bjørnstad ut av «Mesternes mester», etter å ha vunnet sin fjerde natt-test. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Lørdag kveld tok Sune Wentzel seg til finalen «Mesternes mester» på bekostning av Henrik Bjørnstad, som ble slått i natt-testen.

- Det gikk etter planen, det, sier Wentzel til Seoghør.no med en fleipete tone, og fortsetter: - Det er kjempemorsomt at en sånn konkurranse er såpass uforutsigbar. Dersom det hele hadde handlet om motbakkeløp, hadde Hetland garantert hatt en finaleplass, og dersom eksplosivitet og koordinasjon hadde vært gjeldende, hadde nok jeg stilt sterkt. Nå er vi begge der sammen med Roar, og det er veldig kult.

Dette var Wentzels fjerde natt-test. Den tidligere frisbee-mesteren har hatt få problemer med å vinne de tre første, mot henholdsvis Linda Cerup-Simonsen, Bente Nordby og Linda Grubben. Ekspert i motorikk ved Olympiatoppen, Morten Bråten, mener Wentzel har en fordel i natt-testene.

- Om man skal lykkes i natt-testen kommer veldig an på hva man har drevet med før. Det går på armlengde, reaksjonsevne, og om man er vant til å høre startskuddet. Sune, som er vant til å ta imot en frisbee, har en fordel i natt-testen, sier Bråten til Seoghør.no.

At lange armer er en fordel, er ikke Sune Wentzel helt enig i.

- Han har nok misforstått, fordi begge deltagerne står sin egen armlengde unna bordet før natt-testen starter. Det betyr at jeg må strekke meg lenger etter sylinderet, om jeg har lengst armer. Jeg vil tro at de med kortest armer kommer raskere frem, så strengt tatt blir det vel det motsatte av det han sier. Men det er vel slik at gutter er mer eksplosive enn jenter, så gutta vil nok ha en fordel.

Etter at Thomas Hansvoll røk ut aller først, har samtlige av de kvinnelige deltagerne røket ut av «Mesternes mester» på rekke og rad. Prosjektleder Barbara Jahn forklarte tidligere at de hadde forsøkt å få det så kjønnsnøytralt som mulig.

- Jeg synes de har lykkes i det. Likevel er det definitivt øvelser som slår uheldig ut for jentene, og et eksempel på det er motbakkeløp der man starter likt. Det vil uansett aldri bli helt rettferdig, i og med at mange av oss har forskjellige utgangspunkter. Men jeg er enig i det Astrid sier, at det på et vis er selskapsleker. Jeg hadde forventet at det skulle være tøffere, sier Wentzel til Seoghør.no.

Natt-testen mot Henrik Bjørnstad opplevde frisbee-mesteren som svært intens og spennende. Etter at Bjørnstad tok første stikk, måtte Wentzel ta de to neste for å sikre finaleplass.

- Det var kjempespennende. Jeg kjente en sitring i kroppen, men tenkte ikke på at jeg lå under. Det var utrolig intenst, og både morsomt og sørgerlig. Det er alltid kjedelig når en må reise hjem.

- Jeg må ha sovnet et lite sekund i starten, sier han lattermildt.

«Mesternes mester» sendes lørdager klokken 20.25 på NRK1. Se vår store TV-guide her!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - I noen av øvelsene har ikke jentene sjans

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer