Angelina Jolie og Brad Pitt:

Eksparet i full krig

Hollywood-stjernen Angelina Jolie ønsker å ta eksparets franske slott fra Brad Pitt.

KRANGEL: Skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie har ikke gått stille for seg. Nå er det nok en krangel om en eiendom i Frankrike som preger forholdet mellom stjernene. Foto: NTB Scanpix
KRANGEL: Skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie har ikke gått stille for seg. Nå er det nok en krangel om en eiendom i Frankrike som preger forholdet mellom stjernene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har snart gått tre år siden Hollywood-stjernene Angelina Jolie (44) og Brad Pitt (55) avslørte at de skulle skilles etter å ha vært et par i 12 år.

Skilsmissen har siden den gang blitt hyppig omtalt av medier verden over, mye på grunn av alle problemene som har oppstått i etterkant.

Blant annet er det blitt hevdet at Brad har slitt med rusproblemer, og derfor ikke var skikket til å ta vare på barna sine. Han har selv uttalt seg om dette, og paret skal - etter mye om og men - ha kommet frem til en avtale.

SEKS BARN: Angelina Jolie har sammen med eksmannen Brad Pitt hele seks barn. Fra venstre ser du tvillingene Knox og Vivienne, Pax, Shiloh, Zahara, og Maddox. Foto: NTB Scanpix
SEKS BARN: Angelina Jolie har sammen med eksmannen Brad Pitt hele seks barn. Fra venstre ser du tvillingene Knox og Vivienne, Pax, Shiloh, Zahara, og Maddox. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil ta eiendommen fra eksmannen

Nå er det igjen dukket opp uenigheter mellom det tidligere stjerneparet. Ifølge InTouch, gjengitt av danske Se og Hør, handler krangelen om det franske slottet Château Miraval, hvor paret for øvrig giftet seg i 2014.

FRANSK PERLE: Slottet ble bygget på 1700-tallet og er omringet av vingårder. Tomten inkluderer flere kilometer med landområde. Foto: Lionel Cironneau / NTB scanpix
FRANSK PERLE: Slottet ble bygget på 1700-tallet og er omringet av vingårder. Tomten inkluderer flere kilometer med landområde. Foto: Lionel Cironneau / NTB scanpix Vis mer

Slottet har angivelig en verdi på 60 millioner dollar, som tilsvarer over 500 millioner norske kroner. Ifølge kjendisnettstedet tilhører Château Miraval opprinnelig Brad, men Angelina prøver nå iherdig å ta det fra ham.

- Angelina hadde ikke tenkt til å slåss om slottet. Det var hans drømmeprosjekt, og han ble forelsket i det, men plutselig endret hun mening, forteller en kilde til InTouch.

BRADS DRØMMEPROSJEKT: Det franske slottet Château Miraval har angivelig en verdig på 60 millioner dollar. Her er eiendommen fotografert i 2008. Foto: NTB Scanpix
BRADS DRØMMEPROSJEKT: Det franske slottet Château Miraval har angivelig en verdig på 60 millioner dollar. Her er eiendommen fotografert i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skulle dele eiendommen

Videre forteller kilden at Angelina innså hvor mye slottet betyr for Hollywood-stjernen og har derfor tenkt over hvor mye det vil prege Brad hvis hun tar det fra ham.

Ifølge Radar Online har Angelina hatt øyne for den franske perlen i hele sommer, og hun skal ha tilbrakt store deler av tiden sin der. Eksparet skal angivelig hatt en avtale om å dele eiendommen sammen, men da Angelina var tilbake for å besøke den skal hun raskt ha endret mening, og konkludert med at hun vil ha den for seg selv.

- Brad elsker det stedet og er veldig stolt over statusen sin som vinprodusent, og han vet at Angelina mest sannsynlig kommer til å selge det eller enda verre rive det, bare for å være stygg. Han vil kjempe til slutten for å sikre at han får beholde Château Miraval, fortalte en kilde til nettstedet i slutten av juli.

Vis mer

Måtte betale millionbeløp

Den franske eiendommen har tidligere skapt overskrifter etter at det i 2017 ble kjent at Brad og Angelina hadde tapt et søksmål fra en fransk lysdesigner.

Eksparet trengte nemlig eksperthjelp i 2010 til et større prosjekt i deres ferieparadis i Frankrike.

Odile Soudant var den heldige utvalgte som fikk ansvaret for å lyssette slottet i Provence. Det gikk derimot langt ifra som planlagt, og for to år siden gikk hun til retten. Bakgrunnen var at Odile ikke skal ha blitt betalt for arbeid som hun har utført.

Ifølge The Guardian ble Brad og Angelina tvunget til å bla opp 700 000 amerikanske dollar. I norske kroner tilsvarer det drøye 5,5 millioner.

Kvinnen vant 600 000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer omtrent 4,7 millioner norske kroner i en rettslig tvist.

HETT PAR: Brad og Angelina var et av Hollywoods hotteste par da de var sammen. Foto: NTB scanpix
HETT PAR: Brad og Angelina var et av Hollywoods hotteste par da de var sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den franske lysdesigneren Odile Soudant, ga seg imidlertid ikke der, ifølge AP. Kvinnen hevdet nemlig at hennes virksomhet gikk konkurs etter at Pitt skal ha nektet å betale for kostbar arkitektur, og hun kjempet videre for rettighetene på lysdesign som tilhører slottet.

En talsmann for Brad Pitt hevdet at prosjektet var forsinket og overbudsjettert. Videre forklarte han at designet var Pitts idé, og ikke hennes.

Vis mer

Skilsmisseoppgjør

Slottet ble som nevnt bygget på 1700-tallet og er omringet av vingårder. Tomten inkluderer flere kilometer med landområde. Ifølge The Guardian har Pink Floyd spilt inn det kritikerroste albumet «The Wall» på Château Miraval i 1979.

Selv om skuespillerparet gikk fra hverandre, beholdt de slottet for produksjon av vin og olivenolje.

Uenigheter om deres franske eiendom skal være et av de betente temaene i skilsmisseoppgjøret. Brad, som tidligere nevnt, ønsker å beholde eiendommen og fortsette med vinproduksjonen der, mens Angelina angivelig vil selge og bruke pengene på veldedighet.

LES OGSÅ: - Tok «hemmelig» telefon til Jennifer etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer