LUKSUS TIL LAVPRIS: Hastrubal er et av de aller flotteste anleggene i hele Hammamet.
LUKSUS TIL LAVPRIS: Hastrubal er et av de aller flotteste anleggene i hele Hammamet. Vis mer

Eksotisk ferie til lavpris

Lavpris og luksus - disse ordene står sjelden i samme setning. Hammamet i Tunisia gir deg begge deler - og flust av opplevelser på kjøpet!

Se flere bilder nederst i saken.

SEHER.NO: Luksus til lavpris i eksotisk, men likevel ikke altfor fjernt, himmelstrøk. Hva mer kan man forlange av en ferie? Velkommen til Tunisias Hage - Hammamet.

Hammamet betyr byen med alle badene, og er et av de eldste turistområdene i Tunisia. Men du skal fortsatt ikke gå langt utenfor hotellet for å finne ekte arabisk atmosfære og dagligliv.

Det uten tvil mest sjarmerende stedet i Hammamet finner du ute på odden rundt den 1000 år gamle festningen - kasbah'en. Festningen er åpen for besøkende, og fra toppen av de gamle by-muren har du god utsikt over bukten med alle sine fargerike fiskebåter samt midinaen (gamlebyen) med sine trange smug og livlige handels-aktivitet i soukene (markedene).

Mellom de gamle bymurene og Middelhavets evige bølgeskvulp snegler det seg en koselig strandpromenade. Her finner du 4-5 fantastiske, teppebelagte arabiske restauranter og barer. Enten dere vi tilbringe en hel kveld eller bare nyte en vannpipe i solnedgangen - er dette et sted som skaper ferieminner.

Luksus til lavpris
Hammamet er blitt et yndet reisemål for golfere. Flere prisbelønte 18-hulls baner, med green-fee-priser du ellers må lengte langt etter. En av de aller beste er Citrus Golf som ligger 10 minutters kjøring nord for byen - i retning hovedstaden Tunis.

Men det er ikke golfbanene som har gitt stedet kallenavnet "Tunisias Hage". Til tross for at vi befinner oss helt i kanten av Sahara, er byen omgitt av sitron- og olivenlunder og spesielt kjent for blomsten jasmin. Samme blomst har gitt navnet til den seneste tilveksten til byens turistsatsing - Yasmine Hammamet.

Helbredende saltvann
Yasmine fremstår i dag som den mest barne- og familievennlige delen i Hammamet. Brede, langgrunne strendene med gode hotell rett i strandkanten. Det er her du finner de fleste 5-stjerners'ene - og er det ett sted ved Middelhavet du kan unne deg slik luksus, så er det her! Helt ned i 4000 kroner får du en uke i luksus - inkludert fly... DET er billig!

Mange av anleggene har også fullt utbygget thalasso-spa. Dette er en type behandlings- og velværefilosofi bygget rundt renset saltvann fra havet. Og også disse behandlingene til en brøkdel av hva du må ut med for tilsvarende hjemme.

Yasmine Hammamet har også fått sin nye "moderne medina" som både inneholder hyggelige kafeer og spennende opplæring i prutingens underfundige verden. Til og med et tivoli har de fått puttet inn her. Med andre ord - langt fra så sjarmerende som ute i gamlebyen, men tilsvarende moro for barna.

Men det kanskje aller hyggeligste stedet i Yasmine Hammamet, er den nye marinaen. Her avløses den ene hyggelige restauranten av den andre. Og du finner både tradisjonell arabisk mat og mere moderne kjøkken med høy champagne-føring.

Etter vårt besøk i Hammamet, går vi så langt som å spå det store "comeback-året" for Tunisia. Meget hyggelige priser og nok og ta seg til for både familier og par gjør det til et komplett reisemål.

3 x charterluksus

Vincci Taj Sultan Resort
Flott 4+-stjerners familiealternativ rett på stranden.
Fra 4000 kr for en uke hos Apollo mens DeTur selger samme hotellet fra 4500 kr med halvpensjon.

Sofitel Saphir Palace
Eksklusivt og moderne, med stort spa. Masse deilig luksus for pengene.
Fra 5850 kr hos Star Tour

Hasdrubal Thalassa Hammamet
Eksklusivt suite-hotell med fullt thalasso-spa. For de virkelig kresne.
Fra 8650 kr hos Ving

FOR DEG SELV: Uansett hvor du velger å bo i Hammamet er strendene flotte. Vi anbefaler Yasmin for barnefamilier og luksusdyr mens et mindre hotell inne i gamlebyen vil være det prefekte tilholdssted for yngre par. Foto: Se og Hør
TYPISK: Den ene inngangsdøren er vakrere enn den andre i Hammamets gamleby. Foto: Se og Hør
RO I KROPP OG SJEL: Thalasso er et spa-konsept basert på renset saltvann som hentes dypt nede på havbunnen. Mange forskjellige behandlinger tilbys, eller man kan bare nyte roen i bassengene eller dampbadene. Foto: Se og Hør
STEMNINGSFULLT: Det er ikke vanskelig å forestille seg at denne delen av Tunisia ligger i Afrika men likevel kun befinner seg en kort båttur unna Hellas... Foto: Se og Hør
SHOPPING: Hammamet har to medinaer, den nye i Yasmine og den gamle i Kasbah. Begge har flere livlige souker hvor handelen og prutingens kunst bør beherskes. Men prisnivået er likevel så billig, at blir du lurt så har du råd til det... Foto: Se og Hør
GOLF-PARADIS: Prisbelønte Citrus Golf er av de mest krevende banene i Hammamet. Foto: Se og Hør
KAFFE LATTE: Alltid smilende lokalbefolkning. Foto: Se og Hør
VANNPIPE: Tobakken i de typiske pipene er en slags fruktblanding og kommer frem så fort innbyggerne har fem minutter til en pust i bakken. Foto: Se og Hør
TRADISJONSKOST: Tunisisk mat er full av smak og kjempegodt. Ikke for sterk og noe for enhver smak. Foto: Se og Hør
SYDENIDYLL: Hammamet i Tunisia byr på vakre motiver. Foto: Star Tour
KVELDSSTEMNING: Kasbah's bymurer er et fantastisk sted å se sola forsvinne ned i et gyllent Middelhavet... Foto: Se og Hør
LUKSUS TIL LAVPRIS: Hastrubal er et av de aller flotteste anleggene i hele Hammamet.