- Ekskonen min har grudd seg til boka skulle komme ut

Den tidligere topp-fotballspilleren åpner opp om sexavhengigheten i biografien.

ÅPNER OPP: I selvbiografien «Claus Lundekvam – En kamp til» forteller den tidligere fotballspilleren om narkotikaproblemene, alkoholmisbruket og sexavhengigheten. Foto: NTB Scanpix (Paul Sigve Amundsen / Samfoto)
ÅPNER OPP: I selvbiografien «Claus Lundekvam – En kamp til» forteller den tidligere fotballspilleren om narkotikaproblemene, alkoholmisbruket og sexavhengigheten. Foto: NTB Scanpix (Paul Sigve Amundsen / Samfoto) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I disse dager er den tidligere fotballspilleren Claus Lundekvam (42) aktuell med selvbiografien «Claus Lundekvam – En kamp til».

I boken åpner tobarnsfaren blant annet opp om selvmordstankene, alkoholmisbruket og sexavhengigheten, og i et Intervju med Dagbladet legger han ikke skjul på at tingene som kommer frem i boken er vanskelige for familien å høre.

På spørsmål fra avisen om hva som har vært vanskeligst å fortelle om i boken, sier han:

- Det er noen av de tabubelagte tingene som går på det seksuelle, og ting inn mot familien. Det er sårt. Jeg hadde ikke skrevet disse tingene hvis ikke jeg hadde hatt en velsignelse fra familien. Min ekskone Nina har grudd seg til boka skulle komme ut. Det har vi snakket mye om, og det forstår jeg veldig godt.

Han fortsetter:

- Det er masse jeg angrer på og ikke er stolt over, men det er mitt liv og min historie. Nina leste boken før den kom ut, så hun har visst hva som kom. Vi har fortsatt et veldig godt forhold, har god kontakt og er veldig glade i hverandre.

GODE VENNER: Claus Lundekvam og kona Nina gikk fra hverandre i fjor sommer. De har to døtre sammen. Dette bildet er tatt under en tilstelning i 2011. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
GODE VENNER: Claus Lundekvam og kona Nina gikk fra hverandre i fjor sommer. De har to døtre sammen. Dette bildet er tatt under en tilstelning i 2011. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer

Åpner opp om narkohelvete

Paret gikk fra hverandre i fjor sommer, etter 12 års ekteskap. De har to døtre på 11 og 16 år.

I 2010 avslørte Lundekvam, som er den nordmannen som har gjennomført flest kamper på toppnivå i England, at han har slitt med store rus- og alkoholproblemer. I selvbiografien belyser han dette.

I TROPPEN: Claus Lundekvam omringet av de norske landslagsspillerne (foran f.v.) Magne Hoset, Jan Derek Sørensen, Christer Basma, Martin Andresen og John Arne Riise. Bak f.v.: Espen Johnsen, Petter Rudi, John Carew, Frode Johnsen og Vidar Riseth. Bildet er tatt i forbindelse med  VM-kvalifiseringskampen mellom Italia - Norge i Palermo i 2004. Norge tapte.  Foto: NTB scanpix
I TROPPEN: Claus Lundekvam omringet av de norske landslagsspillerne (foran f.v.) Magne Hoset, Jan Derek Sørensen, Christer Basma, Martin Andresen og John Arne Riise. Bak f.v.: Espen Johnsen, Petter Rudi, John Carew, Frode Johnsen og Vidar Riseth. Bildet er tatt i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mellom Italia - Norge i Palermo i 2004. Norge tapte. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sommeren 2007 prøvde Lundekvam kokain for aller første gang. Han beskriver hendelsen som en utrolig opplevelse:

«Jeg kommer ut av toalettet og er en annen person, hjernen slår over i et gir jeg ikke visste fantes, verden ligger for mine føtter. Jeg visste ikke at det var mulig å ha det så bra med seg selv som det jeg har på disse kveldene. Kokainen skyter meg til himmels – fyller jeg på med vodka og red bull og tyrkershots, lander jeg ikke før neste morgen».

42-åringen tilbragte mesteparten av sin karriere i den engelske klubben Southampton.

LES OGSÅ: Lundekvam står fram som rusavhengig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer