Ewan McGregor:

Ekskona får halve formuen

Skilsmissen ble en dyr affære for skuespiller Ewan McGregor.

DYRE DOMMER: Filmstjernen Ewan McGregor slipper ikke billig unna i skilsmisseoppgjøret. Her er han og Eve Mavrakis på Golden Globe-utdelingen i 2013, da de fortsatt var mann og kone. Foto: REX/ NTB Scanpix
DYRE DOMMER: Filmstjernen Ewan McGregor slipper ikke billig unna i skilsmisseoppgjøret. Her er han og Eve Mavrakis på Golden Globe-utdelingen i 2013, da de fortsatt var mann og kone. Foto: REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 kom nyheten om at skuespilleren Ewan McGregor (49) og kona Eve Mavrakis (54) skulle separeres etter 22 år som ektepar. Siden den gang har eksparet vært gjennom en heftig runde i retten.

Nå, tre år senere, har eksparet som deler barna Clara (24), Jamyan (19), Esther (18) og Anouk (9) sammen, omsider kommet til enighet. Skilsmissen ble derimot ingen billig affære for Golden Globe-vinneren.

Ifølge rettsdokumenter som People har fått innsyn i, må McGregor punge ut halve formuen, som han har tjent opp gjennom flere år i tv- og filmbransjen, til ekskona. Dette fordi eksparet er blitt enige om å dele eiendelene sine likt.

PÅ RØD LØPER: Eve Mavraki har støttet Ewan McGregor på en rekke premierer gjennom årenes løp. Her på «On The Road»-premieren under filmfestivalen i Cannes i 2012. Foto: REX/ NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Eve Mavraki har støttet Ewan McGregor på en rekke premierer gjennom årenes løp. Her på «On The Road»-premieren under filmfestivalen i Cannes i 2012. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

Må punge ut

Pengene fra filmen «Christopher Robin» fra 2018, som McGregor tjente tre millioner dollar eller cirka 26,4 millioner norske kroner på, regnes også som en felles eiendel. Dette til tross for at paret hadde separert seg året før. Det skal imidlertid nevnes at McGregor får beholde inntektene fra alle filmer han har spilt inn i etterkant av dette.

I rettsdokumentene kommer det fram at McGregor må punge ut 14 934 amerikanske dollar til ekskona i barnebidrag, og 35 868 amerikanske dollar i økonomisk støtte til Mavrakis hver måned.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

Beløpene tilsvarer henholdsvis 131 892 og 316 773 norske kroner.

Ifølge TMZ vil McGregor i tillegg få beholde en samling bestående av 30 biler, mens ekskona får tildelt fem biler samt deres hjem i Los Angeles til en verdi av over ni millioner amerikanske dollar. Dette tilsvarer nesten 80 millioner norske kroner.

McGregor og Mavrakis møttes for første gang på settet til den britiske krimserien «Kavanagh QC», og i 1995 ga de hverandre sine ja.

Mavrakis arbeider som produksjonsdesigner, og har også jobbet som tolk på det kinesiske settet av Steven Spielbergs film fra 1987 med navn «Empire of the Sun».

SLUTT: Omid og Iselin kom på 2. plass i årets sesong av «Love Island». Nå avslører de at det er slutt mellom dem. Vis mer

Ble tatt på fersken

Eksparets ekteskap har imidlertid ikke gått helt smertefritt for seg. I 2017 skapte McGregor store overskrifter, da han ble tatt på fersken i å kysse sin daværende skuespillerkollega Mary Elizabeth Winstead (35) - mens han fremdeles var gift med Mavrakis.

Kort tid etter det avslørende kysset valgte McGregor og Winstead å stå i skandalen ved å vise seg offentlig sammen mens de gikk hånd i hånd.

MOTSPILLERE: Ewan McGregor og Mary Elizabeth Winstead spilte sammen i TV-serien «Fargo» i 2017, men det viste seg å finnes mer enn en profesjonell relasjon mellom dem. Foto: NTB scanpix
MOTSPILLERE: Ewan McGregor og Mary Elizabeth Winstead spilte sammen i TV-serien «Fargo» i 2017, men det viste seg å finnes mer enn en profesjonell relasjon mellom dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Imidlertid var det ikke bare filmstjernens kone som ble dratt inn i den pikante situasjonen. Det samme ble de fire døtrene deres, Clara, Anouk, Esther Rose og Jamyan.

Etter at faren gikk inn i et forhold med sin 13 år yngre motspiller, har spesielt Clara McGregor gitt lyd fra seg.

Sommeren 2018 skapte hun overskrifter etter at hun raste mot Winstead på Instagram, hvor hun omtalte «Death Proof»-skuespilleren som «søppel» i kommentarfeltet på en fankonto.

LYKKELIGE TIDER: Ewan McGregor, kona og eldstedatteren Clara sammen i Cannes under filmfestivalen i 1996 - der McGregor promoterte kultfilmen «Trainspotting». Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB scanpix
LYKKELIGE TIDER: Ewan McGregor, kona og eldstedatteren Clara sammen i Cannes under filmfestivalen i 1996 - der McGregor promoterte kultfilmen «Trainspotting». Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB scanpix Vis mer

- Var sint og lei meg

Tidligere har Clara McGregor åpnet seg om den spesielle familiesituasjonen i et intervju med The Times. Den gang innrømmet hun at kommentaren om at farens nye kjæreste var «søppel» kanskje ikke var helt passende, men at det var en reaksjon på sinnet hun følte.

- Det var ikke den mest modne måten å håndtere ting på, men jeg var sint og lei meg, sa hun og fortsatte:

- Mye bygget opp til den kommentaren, og det var mye å håndtere. Ikke for å finne på unnskyldninger, men ja. Det var ikke mitt beste øyeblikk.

Clara kunne samtidig fortelle at til tross for at hun tok morens parti, var hun fremdeles glad i faren sin. Hun understreket at forholdet deres ikke kom til å ta slutt, og at til tross for at hun er uenig i enkelte ting han har gjort, så elsker hun ham høyt.

LES OGSÅ: - Jeg elsker ham høyt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer