Durek Verrett og Hank Greenberg:

Ekskjærestens knallharde oppgjør

Durek Verretts ekskjæreste snakker ut om HIV-smitten - og diagnosen - i et nytt, eksklusivt intervju med Se og Hør.

EKSKJÆRESTER: Durek Verrett og Hank Greenberg var et par fra 2007 til 2015. I tirsdagens utgave av Se og Hør, forteller Greenberg om forholdet med den selverklærte sjamanen. Foto: Privat / Skjermdump fra Instagram
EKSKJÆRESTER: Durek Verrett og Hank Greenberg var et par fra 2007 til 2015. I tirsdagens utgave av Se og Hør, forteller Greenberg om forholdet med den selverklærte sjamanen. Foto: Privat / Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai i fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise (48) hadde funnet kjærligheten med den selverklærte sjamanen Durek Verrett (45). Verrett ble etter kjærestenyheten et omdiskutert navn, og hyppig omtalt i både norske og internasjonale medier.

EKSKLUSIVT: Les hele intervjuet med Hank Greenberg i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile
EKSKLUSIVT: Les hele intervjuet med Hank Greenberg i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile Vis mer

I ukene som fulgte kom det frem en rekke opplysninger og detaljer om prinsessens nye kjæreste, blant annet at han tidligere hadde vært i et forhold med en mann, nemlig massasjeterapeuten Hank Greenberg (48). De fant kjærligheten i 2007, men kjærligheten brast åtte år senere, i 2015.

Verrett har tidligere vært åpen om at han tiltrekkes av både menn og kvinner, og i et større intervju med Dagbladet Magasinet i fjor, uttalte Verrett at det å være i et forhold med en mann var «en herlig opplevelse», men at kjærligheten mellom ham og Greenberg til slutt ikke fungerte lenger.

I juni 2019 valgte Greenberg å kommentere eksens forhold til Märtha Louise for første gang, noe han gjorde i et intervju med Daily Mail.

- Jeg elsker Durek inderlig og ønsker ham alt godt, men jeg har ingenting fint å si om ham, sa Durek Verretts ekskjæreste den gang.

Siden den gang har Greenberg holdt seg taus - frem til nå. I et stort og eksklusivt intervju i tirsdagens utgave av Se og Hør, snakker Greenberg ut om forholdet til Verrett. Han avslører også at han selv er HIV-positiv.

Greenberg fikk diagnosen i 2002.

Avslører HIV-diagnose

- Da jeg var i 20-årene, løy folk til meg og sa at de ikke var smittet. Det fikk meg til å ta en del risikoer som jeg selvfølgelig ikke ville tatt, dersom jeg hadde visst bedre, forteller han åpenhjertig i intervjuet med Se og Hør.

Greenberg sier i intervjuet at han aldri la skjul på diagnosen overfor Verrett.

JOBB: Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, annonserte på sin Instagram-konto at han vil starte i en ny TV-jobb. Bilder fra CBS. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

HIV er ifølge Folkehelseinstituttet et virus som fører til svekkelse av immunforsvaret, slik at kroppen er mer sårbar for infeksjoner og sykdom. Det finnes ingen kurerende behandling for HIV, men med dagens effektive behandlingsmåter, lever HIV-smittede like lenge som friske.

Greenberg forteller at han var HIV-positiv i alle de årene han levde sammen med Verrett, og han er svært opptatt av et dette er en tematikk man skal være ærlig om.

KJÆRESTER: Prinsessen og Durek Verrett annonserte sitt forhold i mai 2019. Nå snakker Verrets tidligere kjæreste, Hank Greenberg ut i et stort intervju med Se og Hør. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Prinsessen og Durek Verrett annonserte sitt forhold i mai 2019. Nå snakker Verrets tidligere kjæreste, Hank Greenberg ut i et stort intervju med Se og Hør. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Durek Verrett og Hank Greenberg møttes i en støttegruppe for homofile menn i 2007, og ble raskt samboere og startet etter hvert business sammen.

I intervjuet tar Verretts ekskjæreste et knallhardt oppgjør med den selverklærte sjamanen, og forteller blant annet om det bitre og dramatiske samlivsbruddet i 2015 - da politiet ble tilkalt og Verrett arrestert.

På tidspunktet for bruddet var forholdet preget av konflikt og mye krangling. Etter bruddet fortsatte de å jobbe sammen, fram til Verrett en dag trakk seg fra samarbeidet.

- Livet mitt er ikke til salgs

Durek Verrett vekket også stor oppsikt da VG i fjor kunne avsløre at han hadde forsøkt å overtale ekskjæresten til å skrive under på en taushetsavtale få dager etter at forholdet hans til prinsesse Märtha Louise ble kjent.

Avtalen fikk han tilsendt av Verretts advokat, Jo-Na Williams. Greenberg nektet imidlertid å underskrive avtalen.

- Å skrive under på en taushetsavtale som gjaldt hvert sekund av de åtte årene vi var sammen, slik at jeg aldri skulle kunne snakke om den delen av livet mitt - det var uaktuelt. Livet mitt er ikke til salgs, sier 48-åringen i intervjuet med Se og Hør.

Dette er riktignok ikke første gang Verrett har fått kritikk. I fjor kunne Dagbladet avsløre hvordan Verrett og ekskjæresten i 2011 ble saksøkt for trakassering og trusler om drap og svart magi.

Til tross at Greenberg er knallhard i sin kritikk av sin tidligere kjæreste, sier han også i intervjuet at forholdet mellom ham og Verrett i perioder også var svært fint, og at de hadde det bra sammen. I dag bor Greenberg i Phoenix i USA, jobber som massasjeterapeut og planlegger bryllup med sin nye kjæreste.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Durek Verrett til denne saken, uten å lykkes.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

På badeferie

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts kjæresteforhold har vært hyppig omtalt siden det ble kjent at de var blitt et par i mai 2019. Senest i vinterferien tilbrakte paret late, romantiske dager sammen på Hawaii - og bilder fra stedet viste et svært forelsket par som slapp seg løs med kos, klem og hete kyss.

Bildene av det forelskede paret kom kort tid etter at det hadde sirkulert rykter i både tysk og sveitsisk presse om at paret hadde gått fra hverandre.

Märtha Louises tre døtre var også med på turen.

Verrett delte flere bilder fra den romantiske ferien på sin Instagram-profil, men det kom aldri frem at Märtha Louise og døtrene var med. Prinsessen delte på sin side ingen feriebilder med følgerne sine, og har stort sett holdt seg relativt taus i sosiale medier de siste månedene.

Det er ingen hemmelighet at prinsessen og familien har hatt det tungt den siste tiden - da det første juledag ble kjent at hennes eksmann, Ari Behn, hadde tatt sitt eget liv.

LES OGSÅ: Deler sjarmerende bilde av bursdagsprinsessen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer