FULL FEST: Dima Bilan har fått rykte som Eurovisions mest eksentriske artist, og skuffet ikke på pressekonferansen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
FULL FEST: Dima Bilan har fått rykte som Eurovisions mest eksentriske artist, og skuffet ikke på pressekonferansen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

Eksentriske Dima vant MGP

Russisk storeslem i Beograd.

BEOGRAD (SEHER.NO): Russiske Dima Bilan (26) gikk av med en suveren seier i årets Melodi Grand Prix. Og på pressekonferansen etter finalen, sang han på både spansk og engelsk til ellevill jubel fra pressekorpset.

- Dette var de beste tre minuttene i mitt liv, sa Dima.

Dima Bilan er fra før stor stjerne i hjemlandet Russland hvor han blant annet har stått på scenen med Shakira og Black Eyed Peas.

Vinnerlåten "Believe" hevder han også å ha fått hjelp fra stjerneprodusenten Timbaland til å skrive, men akkurat hvordan det skal ha skjedd er ikke lett å få svar på .

Til tross for at han har med seg et stort følge til Beograd, nekter Bilan å bruke tolk og har tidligere i Grand Prix kun svart med tre-fire faste setninger på engelsk. Noe Seher.no fikk erfare da vi intervjuet ham tidligere i uka.

Se den elleville videoen nederst i saken!

På pressekonferansen lørdag kveld hadde han til den ikke-russiske pressens lettelse med seg en dreven tolk. Men Dila levde likevel opp til sitt esentriske rykte.

Da han fikk spørsmål om hva han synes om å ha slått alle de vakre damene, sa han:

- Jeg er klar over at det i mange år er damer som har vunnet, men det er jeg glad for. Damer er mine favorittmennesker, sa han.
Seinere svarte han dette, da han fikk spørsmål om hva han ville si til de andre deltakerne.

- Jeg vil takke for alles respekt. Min kjærlighet er gjensidig, jeg tror på seier og man går fram i livet og møter onde krefter.

Vår egen Maria Haukaas Storeng syntes ikke det var bittert å gi tapt for russeren. Maria ble belønnet for innsatsen med 12 poeng fra både Finland og Sverige, og femteplass totalt.

Maria avsluttet det fargesprakende finaleshowet, og var godt fornøyd med egen innsats.

- Tenk at vi kom på 5. plass! Herregud jeg er så stolt! Dette var fantastisk! Det funket! Jeg har aldri vært gladere! Nå skal vi feire, sa Maria til Seher.no etter at resultatene var klare.

- Det var velfortjent at han vant. Han er dritflink, og det blir stort for Grand Prix å komme til Moskva neste år, sa Maria da hun møtte Seher.no lørdag natt.

LES OGSÅ: - Vanvittig nervepåkjenning

Her er resultatlista:
1 Russland 272 poeng.
2. Ukraina 230 poeng.
3. Hellas 218 poeng.
4. Armenia 199 poeng.
5. Norge 182 poeng.14. Island 64 poeng.
15. Danmark 60 poeng.
18. Sverige 47 poeng.
22. Finland 35 poeng.

STEM OG SE BILDENE: Hvem vant kjolekrigen?

Se det elleville intervjuet her:


[obj:media:6450]