Realityprofil tiltalt for voldtekt

Eks om tiltalte: - Jeg var redd

Fredag fortsetter rettssaken mot den voldtektstiltalte realitydeltakeren.

RETTSDAG TO: Kameraten til tiltalte forklarer seg i retten fredag. Foto: Berit Roald / NTB
RETTSDAG TO: Kameraten til tiltalte forklarer seg i retten fredag. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag startet rettssaken mot den tidligere realityprofilen i tingretten. Mannen i 20-årene er tiltalt på to punkter - for å ha skaffet seg seksuell omgang med vold, og seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

Både fornærmede og tiltalte forklarte seg under sakens første rettsdag. Fornærmede hevdet at hun hadde gjort motstand mot sex med mannen, og at han hadde slått henne to ganger i ansiktet med knyttet hånd.

Mannen nektet for å ha vært fysisk med fornærmede i det hele tatt. Han nekter derfor straffskyld på begge punkter.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

De hadde begge svært ulike forklaringer, både om tiltalepunktene og hendelsesforløpet for øvrig, den aktuelle kvelden. Aktor kunne imidlertid påpeke flere motstridelser i tiltaltes forklaring, sammenliknet med dem han hadde gitt i avhør.

Det er satt av fire dager i retten, men det forventes å bruke tre av disse. Flere vitner er kalt inn til saken, men ingen av dem er vitne til den påståtte voldtekten. Torsdag vitnet både fornærmedes far og hennes venninne.

Kamerat vitner

Fredag vitner tiltaltes kameraet, som var i leiligheten da det påståtte overgrepet skal ha funnet sted. Han var tidligere siktet i saken, men denne ble frafalt. Fornærmede hevder at også kompisen hadde sex med henne mot hennes vilje, men saken ble altså henlagt.

Tiltalte har i retten nektet for at han og fornærmede hadde noe fysisk kontakt den aktuelle kvelden. Kompisen forklarer imidlertid at han mener å huske at de hadde det.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

- Jeg mener hun prøvde å kneppe opp skjorten hans og kysse ham, men jeg kan ikke hundre prosent huske om det skjedde eller om jeg blander med noe annet, fordi det er såpass lenge siden, sier han.

Aktor påpeker i avhør at han har forklart at tiltalte og fornærmede klinte, og at fornærmede satt på fanget til tiltalte mens hun kneppet opp skjorten hans.

Fornærmede forklarte torsdag at hun først hadde frivillig samleie med tiltalte, men at hun senere på kvelden ble voldtatt av ham.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

«Oppe og puler»

Vitnet forteller at han hadde en krangel med kjæresten, og derfor ikke fikk med seg hele hendelsesforløpet. I avhør har han forklart at han tenkte at tiltalte og fornærmede ga signaler om at de skulle ha sex, men i retten forklarer han at han ikke husker dette.

- Hva er din kommentar til at du tidligere tenkte at de skulle ha sex, spør aktor.

- Det er vel egentlig bare sånn man tenker, det er ikke sånn at jeg visste det, sier vitnet.

I retten tas også opp en meldingsutveksling mellom vitnet og kjæresten. Her skriver vitnet at tiltalte er «oppe og puler», på spørsmål fra kjæresten om hvor tiltalte var.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew sier i et intervju at han ikke skjønte hvordan han hadde fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger festet. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sa det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Jeg skrev egentlig ting for å provosere henne til å hente meg. Hun blir veldig provosert av sånne ting. Hun er en sjalu type, sier vitnet.

- Det er ikke noe jeg vet, at han var oppe og pulte, sier han videre.

Fornærmedes bistandsadvokat påpeker også at vitnet har forklart i avhør med politiet at tiltalte, da han og vitnet møttes på et utested senere på kvelden, fortalte ham at tiltalte hadde hatt sex med fornærmede. Vitnet sier i retten at han ikke husker dette.

Vitnet forklarer seg også om hvordan tiltalte er som venn, og hva slags forhold han har til kvinner.

- Han er en artig og god kompis, og en glad person. Han er veldig glad i å trene og å holde seg aktiv, sier han.

- Han er jo glad i damer, det er han jo. De fleste damer synes han er attraktiv også. Det er noe vi snakker om av og til, sier han videre.

Tiltaltes forsvarer, Tor Haug, spør også vitnet om at fornærmede har forklart at hun også hadde sex med ham. På det svarer han:

- Det er helt feil. Jeg har aldri hatt sex med henne.

Eks forklarer

En kvinne som tidligere var i et seksuelt forhold med tiltalte vitner også i retten. Hun har ingen tilknytning til fornærmede, men forklarer seg om sin relasjon til realitydeltakeren. Hun anmeldte den tiltalte for overgrep, men saken ble henlagt. På et tidspunkt hadde tiltalte tre anmeldelser på seg for overgrep, men to ble henlagt.

Hun forklarer at hun hadde et seksuelt forhold til tiltalte i halvannet år fra 2018. Hun mener at hun opprettholdt relasjonen for å få bekreftelse fra tiltalte, og at de i hovedsak hadde sex da de møttes.

- Jeg syntes det var skummelt hver gang vi skulle gjøre det. Jeg har aldri tatt initiativ til å ha sex med ham. Kanskje over sosiale medier, der var jeg kanskje litt tøffere. Men i virkeligheten var jeg ikke interessert i det. Det var ikke det jeg ville. Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg var med ham, det var sikkert for å få den bekreftelsen på at jeg var bra nok, forklarer hun i retten.

Hun beskriver sexen som vond, og at tiltalte ikke tok hensyn til hennes behov. Hun forteller også at hun har bedt ham om å stoppe, men at han ikke har tatt hensyn til det, eller at han har stoppet opp kun for å kjefte på henne.

- Jeg sa at det var vondt, men da virket det som om han ble mer gira og tent av at det gjorde vondt. Jeg prøvde å løfte hendene for å få ham til å slutte, men da tok han tak i håndleddene mine, og la de over meg. Det har skjedd kanskje en eller to ganger, der han har stoppa for å kjefte på meg, og sagt at det kan jeg ikke si til han eller andre gutter, at jeg vil stoppe midt i. Jeg måtte bestemme meg på forhånd om jeg ville ha sex eller ikke, hevder hun.

- Ble redd

Vitnet mener også at han har holdt henne rundt halsen flere ganger. Én gang skal ha vært i forbindelse med en krangel, hvor han ifølge henne skulle ha kastet henne i veggen.

- Han sa at jeg ikke kunne oppføre meg sånn. Det er den eneste gangen det har vært sånne brutale ganger. Da ble jeg redd, sier hun.

Tiltalte nekter i retten for vitnets anklager, og mener ikke noe av dette medfører riktighet.

- Vi har hatt masse gode stunder sammen, der vi blant annet så på TV. Dette er absolutt ikke riktig. At folk kan påstå det - det går ikke an, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer