Eks-kjæresten snakker ut om voldsdommen

- Skammer meg over at Sophie Elise måtte gjennom dette.

SNAKKER UT: Ekskjæresten til den norske bloggeren Sophie Elise Isachsen, svenske Robin Johansson, ble nylig dømt til tre måneders ubetinget fengsel etter en voldsepisode sommeren 2015. Nå snakker han ut om den vanskelige tiden til Seoghør.no.  Foto: Andreas Fadum
SNAKKER UT: Ekskjæresten til den norske bloggeren Sophie Elise Isachsen, svenske Robin Johansson, ble nylig dømt til tre måneders ubetinget fengsel etter en voldsepisode sommeren 2015. Nå snakker han ut om den vanskelige tiden til Seoghør.no. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For to uker siden kunne Seoghør.no avsløre at Robin Johansson (21) sto tiltalt i Oslo tingrett.

Bloggeren - som inntil før jul var kjæreste og samboer med Norges store bloggkjendis Sophie Elise Isachsen (21) - var anklaget for flere svært alvorlige punkter etter en hendelse i Oslo sentrum i fjor sommer.

Det alvorligste tiltalepunktet var vold mot en politimann, men han var samtidig tiltalt for å ha drapstruet politimannen - og for å ha slått en kvinne i 20-årene med knyttet neve. Robin Johansson ble dømt på alle punkter. Resultat: Tre måneders ubetinget fengsel.

Nå snakker Robin Johansson ut om den tøffe tiden i et eksklusivt intervju med Seoghør.no.

- Det har vært en forferdelig tung tid siden dette skjedde. Jeg angrer så dypt og skulle ønske at det aldri hadde skjedd.

- De siste ukene har fått meg til å innse hvilket menneske jeg ikke vil være. Jeg skammer meg, forteller en angrende Robin Johansson åpenhjertig.

ANGRER: Robin Johansson sier til Seoghør.no at han skulle ønske at voldsepisoden i fjor sommer kunne være ugjort.  Foto: Privat
ANGRER: Robin Johansson sier til Seoghør.no at han skulle ønske at voldsepisoden i fjor sommer kunne være ugjort. Foto: Privat Vis mer

- Uakseptabelt

Den svenske bloggeren og fotomodellen hadde vært ute på byen sammen med kjæresten Sophie Elise den skjebnesvangre natten i fjor sommer.

Under rettssaken forklarte Robin at han var svært beruset da det oppsto en krangel mellom ham og kjæresten. Plutselig var han omringet av flere ute på gaten. Han utdyper videre:

- Det svartnet for meg da folk holdt meg fast. Da begynte jeg å slå rundt meg, og ulykkeligvis traff jeg en jente i ansiktet. Det var et uhell at jeg traff akkurat henne, men det var en totalt uakseptabel oppførsel av meg.

- Jeg fortjener straffen og priser meg lykkelig over at hun ikke ble alvorlig skadet, understreker han overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

LEI SEG: Robin Johansson sier at han skammer seg over at ekskjæresten Sophie Elise må lide for dumskapen hans.  Foto: Privat
LEI SEG: Robin Johansson sier at han skammer seg over at ekskjæresten Sophie Elise må lide for dumskapen hans. Foto: Privat Vis mer

Fikk total blackout

Knyttneveslaget som Robin langet ut var så hardt at kvinnen gikk i bakken. Det kunne fått katastrofale følger. «Hun så ikke slaget komme, men husker at hun tok seg for slik at hodet ikke traff asfalten», heter det i den ferske tingrettsdommen.

- Jeg fikk en total blackout og kom egentlig ikke til meg selv før jeg satt på glattcellen. Jeg har hatt diagnosen ADHD siden jeg var en liten gutt, og har slitt med sinne. Men det er første gang aggressiviteten har ført til noe så forferdelig. Om jeg bare kunne ha hatt dette ugjort, sier han med ettertrykk.

Inne i arresten gikk det fra vondt til verre. Ifølge forklaringen til en av polititjenestemennene, som retten har festet lit til, skal Robin rolig ha snudd seg og sett politimannen i øynene mens han kom med en drapstrussel. Dette innrømmet Robin i retten.

Saken fortsetter under bildet.

MÅTTE BORT: Etter rettssaken i Oslo tingrett dro Robin Johansson hjem til familie og venner i Sverige.  Foto: Privat
MÅTTE BORT: Etter rettssaken i Oslo tingrett dro Robin Johansson hjem til familie og venner i Sverige. Foto: Privat Vis mer

- Jeg husker bare noen bruddstykker fra dette, men det stemmer nok. Jeg har vært en stor idiot, sier han i dag.

Rett etter at den knusende dommen fra Oslo tingrett falt, valgte Robin å rømme hjem til Sverige. Der har han tilbrakt tiden sammen med familie og venner.

- Jeg måtte vekk. Det har vært den verste tiden i mitt liv, og etter at alt kom opp, har jeg følt meg helt verdiløs. Men jeg har rukket å tenke mye, og må bare se dette som en lekse for livet. Når jeg får hodet over vannet igjen, skal jeg komme i gang med noen nye prosjekter, sier han.

Blogget om bruddet

Den kjente svenske bloggeren ble kjæreste og samboer med Sophie Elise Isachsen høsten 2014. I januar i år - halvannet år senere - meldte imidlertid den norske superbloggeren fra Harstad at forholdet hadde tatt slutt før jul.

«Jeg og Robin er ikke kjærester eller samboere lengre. Dette er så klart vondt for meg, det er aldri gøy når livet tar slike vendinger som dette», skrev hun på bloggen og gikk samtidig langt i å forsvare eks-kjæresten:

«Det er tross alt en grunn, en veldig god grunn, til at jeg har vært sammen med ham så lenge».

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIGE TIDER: Robin Johansson har bare gode ting å si om Sophie Elise Isachsen etter bruddet. Han sier til Seoghør.no at voldsepisoden sommeren 2015 var blant årsakene til at forholdet tok slutt før jul. Foto: Privat
LYKKELIGE TIDER: Robin Johansson har bare gode ting å si om Sophie Elise Isachsen etter bruddet. Han sier til Seoghør.no at voldsepisoden sommeren 2015 var blant årsakene til at forholdet tok slutt før jul. Foto: Privat Vis mer

- Tar sterk avstand

Robin forklarer til Seoghør.no at voldshendelsen er en av flere årsaker til bruddet.

- Jeg skammer meg veldig over at Sophie skal behøve å gå gjennom dette for mine feil. Det er jeg som har gjort dette, og ikke henne. Hun er et tvers gjennom godt menneske og hun fortjener medalje for å være så sterk som hun er.

- Hun er et forbilde for mange, inkludert meg selv, sier Robin åpent.

Sophie Elise ønsker foreløpig ikke å kommentere saken - eller Robins beklagelser.

- Hun tar bare sterk avstand fra de alvorlige handlingene til Robin i denne saken, opplyser bloggerens manager Marte Schei til Seoghør.no.

Det er foreløpig ikke klart når eller hvor han skal sone den tre måneder lange straffen i fengsel. Men han håper det ikke blir lenge til.

- Jeg ønsker å ta min straff så fort som mulig, for å komme videre i livet. Selv om dette er en sak som alltid vil følge med meg, avslutter Robin Johansson.

Se video fra Vixen Blog Awards 2016 nedenfor - der blant andre Sophie Elise snakker om kjærlighetssorgen:

LES OGSÅ: Stod på scenen ett døgn etter farens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer