SAVNET:  Han var en usedvanlig mild, ydmyk og god mann som vil bli savnet i musikkbransjen, men også som menneske, sier Christian Ingebrigtsen. Sammen med Eivind Rølles  skrev han sang for Nora Foss Al-Jabri i MGP. Foto: Jonas Frøland
SAVNET: Han var en usedvanlig mild, ydmyk og god mann som vil bli savnet i musikkbransjen, men også som menneske, sier Christian Ingebrigtsen. Sammen med Eivind Rølles skrev han sang for Nora Foss Al-Jabri i MGP. Foto: Jonas FrølandVis mer

Eivind Rølles er død

The Monroes-gitaristen ble 54 år gammel. - Det er ufattelig trist at han er borte, og det gikk altfor fort, sier Christian Ingebrigtsen.

Se bildespesial fra Rølles' liv nederst i saken!

SEOGHØR.NO: Eivind Rølles, kjent som gitaristen i den populære duoen The Monroes, er død. Han ble 54 år gammel.

- Han vil bli dypt savnet av sine kjære, sier Rølles lillebror og talsmann for familien, Erlend Rølles, til NTB.

Rølles hadde i lengre tid kjempet mot sykdom, men tapte kampen natt til mandag.

Store hits
Rølles utgjorde sammen med Lage Fosheim popduoen The Monroes, som var store på 1980-tallet. Blant de største hitene var låtene «Cheerio» og «Sunday People».

A1-stjernen Christian Ingebrigtsen skrev i 2008 sangen «Eastern Wind» sammen med Eivind Rølles.

- Det er ufattelig trist at han er borte, og det gikk altfor fort. Han var en usedvanlig mild, ydmyk og god mann som vil bli savnet i musikkbransjen, men også som menneske. Samarbeidet gikk veldig lett, og det var alltid en hyggelig prosess og en sann glede å skrive sanger med ham, sier Ingebrigtsen til Seoghør.no.

Ingrebrigtsen, tror Rølles nå er kommet til et bedre sted.

- Vi skrev flere låter sammen som ble veldig fine, spesielt «Somewhere Beautiful» som vi skrev til Nora Foss Al-Jabri. Sangen handler om de som sitter igjen når noen går bort. Eivind hadde mye smerter og jeg tror nå at han er et bedre sted, sier han.

- God venn
Torstein Søland - som fremførte «Eastern Wind» sier han vil huske Rølles som en meget god venn og manager.

- Eivind var først og fremst en god venn, men også min manager gjennom flere år som jeg har lært utrolig mye av. Han var lun, men samtidig autoritær. En mann det var lett å få godhet for.

- Han var en stor bidragsyter til at jeg endte opp med en 2 plass i MGP.

- Et av de sterkeste minnene jeg har fra Eivind er da vi sammen reiste til Burkina Faso og endte opp i en offisiell mottakelse hos landets statsminister, hvor vi ble bedt om å synge. Eivind bidro til å skape så god stemning at den i overkant formelle ministeren til slutt kastet seg med i musiseringen, skriver han i en e-post til Seoghør.no.

- Fantastisk mann
I anledning Rølles' bortgang, kommer NoraFoss Al-Jabri med følgende uttalelse:

«Eivind var en fantastisk mann på alle mulige måter. Han var god tvers igjennom. Samarbeidet mellom ham og meg vil være hos meg for alltid, han har lært meg mye og vært en viktig støttespiller for meg. «Somewhere Beautiful» betyr enda mer for meg nå. Det er veldig tungt, og jeg kommer til å savne han dypt!», sier hun i en pressemelding.

I dyp sorg
Rølles' bandkompis fra The Monroes, Lage Fosheim, hadde følgende korte kommentar til VG Nett:

- Sorgen er ordløs.

I 2005 ble nok en gang The Monroes-sangen «Cheerio» populær, da Rølles og Fosheim lagde versjonen «Tsjeriåu» i samarbeid med Ravi og DJ Løv.

- De var superstjerner

Tom Sterri spilte med The Monroes og  flere andre norske artister som blant andre Torhild Sivertsen og Trine Rein i sommershowet «80-tallet – Beat for Bit » i Tønsberg i 2004.

- Det var en fantastisk opplevelse å få være en del av  samme show som Eivind og Lage i The Monroes. De skapte en enorm stemning, da de gjorde comeback i showet. De var superstjerner, sier han til Seoghør.no.

Sterri husker Rølles som en fyr som aldri lot seg stresse før han skulle på scenen.

- Han var alltid rolig, positiv og blid. Før et show kan det ofte koke litt, men han var alltid veldig kul.

- For meg som digget The Monroes da jeg vokste opp, var det en ære å få stå på scenen med dem. Selv om Eivind gikk bort altfor tidlig, har gruppen etterlatt seg hits som vil leve i mange år fremover, sier han til Seoghør.no.

Rølles etterlater seg kona Lena og parets tre barn.

LES OGSÅ: Rølles skrev MGP-låt til unge Nora

PÅ KONSERT: Eivind Rølles, Lage Fosheim, Tone Damli Aaberge, Espen Lind, Alejandro Fuentes og Kurt Nilsen på Rod Stewart-konsert i Nevlunghavn. Foto: Andreas Fadum
1984: Popgruppen The Monroes med Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim fotografert på scenen i Chateau Neuf under sin Norgesturné 1984. Foto: NTB scanpix
80-TALLSDUO: The Monroes med Eivind Rølles og Lage Fosheim. Konsert i Chateau Neuf 6. august 1984. Foto: NTB scanpix
Oslo 1983-09-19: THE MONROES - Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim - presenterer sin debut-LP: Sunday People. NTB-Foto Foto: NTB scanpix
TSJERIÅU: Artist Ivar «Ravi» Johnsen (grått) med The Monroes (Lage Fosheim t.v. og Eivind Rølles) i det TV2-sendte programmet Allsang på Grensen på Fredriksten festning i Halden. Foto: NTB scanpix
1981: Braodway News da de var ute med albumet Banco. Fra venstre: Eivind Rølles, Lage Fosheim, Bengt Olsson, Bjørn Kristensen, Kjetil Rindal og bak Kjell Trøsvik. Foto: NTB scanpix
PÅ VG LISTA I 2008: VG Lista Topp 20 på Rådhusplassen med The Monroes og Eivind Rølles. Foto: Stella Pictures