Finale i «Mesternes mester»:

Eirik Verås Larsen vant «Mesternes mester»

Padleren Eirik Verås Larsen kan smykke seg med tittelen «Mesternes mester» 2020. Kjersti Buaas er glad det hele er over.

VINNER: Eirik Verås Larsen vant «Mesternes mester» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ZADAR (Se og Hør): - Det føles fantastisk!

Etter uker med blodslit ble det fredag kveld avgjort. Eirik Verås Larsen (43) kan smykke seg med tittelen «Mesternes mester» 2020.

- Det er noen utrolig sterke konkurrenter som jeg har måttet slå ut for å komme hit. Men jeg klarte å holde roen i finalen, samt å holde finmotorikken ved like, så da var det kjempedeilig å kunne heve pokalen til slutt, sier den ferske vinneren til Se og Hør.

Men det var ingen selvfølge at det var Verås Larsen som skulle bli den 11. vinneren av den gjeve tittelen. Forspranget fikk han da Kjersti Buaas (38) rotet det til da hun skulle memorere og finne riktige brikker til et puslespill.

VANT: Det var den tidligere padleren Eirik Verås Larsen som til slutt stakk av med seieren mot snowboardkjøreren Kjersti Buaas. Her hylles vinneren av de andre deltakerne. Foto: Tor Lindseth
VANT: Det var den tidligere padleren Eirik Verås Larsen som til slutt stakk av med seieren mot snowboardkjøreren Kjersti Buaas. Her hylles vinneren av de andre deltakerne. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Glemte å åpne luka

- Første del av puslinga gikk over all forventning, da brikkene bare falt på plass. Jeg ville kjappe meg og være foran Eirik, men da glemte jeg å åpne luke nummer to for å se hvilken figur som var der. I stedet begynte jeg å løpe over hinderet uten å vite hvilke brikker jeg trengte, forklarer Buaas.

Da gikk alt i surr for 38-åringen.

- Det var vanskelig å huske brikkene, så jeg måtte over hinderet flere ganger. Jeg måtte virkelig jobbe for å hente meg inn igjen og ikke la stresset ta overhånd, slik at jeg faktisk kunne få ferdig puslespillet og prøve å ta igjen Eirik som nå var langt foran, sier Buaas og legger til:

- Hadde jeg fått sjansen en gang til, hadde jeg nok roet ned og fokusert enda mer.

FINALE: Årets finale krevde både taktikk, finmotorikk og presisjon. Foto: Tor Lindseth
FINALE: Årets finale krevde både taktikk, finmotorikk og presisjon. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Tross tapet mot Verås Larsen var det ingen sure miner å oppdrive hos Buaas.

- Det føles litt rart å si det, men dette føles egentlig veldig digg. Jeg vet at det var et tap mot Eirik her i dag, men han er en verdig vinner. Han er kjempesterk og helt rå, sier Buaas blant annet og fortsetter:

- Det som skjedde her i dag var egentlig ganske morsomt. Jeg synes det var en veldig kul løype, og jeg gjorde mitt beste.

Også vinneren var storfornøyd med finaleløypa som bød på flere ulike utfordringer. Mye taktikk, finmotorikk og memorering skulle til før det hele altså ble avsluttet med presisjonskast - nok en klassiker i «Mesternes mester».

- VERDIG VINNER: Kjersti Buaas var ikke bitter for å tape mot den tidligere padleren. Foto: Tor Lindseth
- VERDIG VINNER: Kjersti Buaas var ikke bitter for å tape mot den tidligere padleren. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Selv om det også buttet for Verås Larsen hva gjaldt kastene, sørget likevel det gode forspranget for en klar seier til den tidligere padleren.

- Jeg synes løypa var utrolig gøy. Det var mange forskjellige elementer man skulle gjennom, man måtte tenke seg nøye om og klare å holde roen i stedet for å bli stressa når det butter litt imot.

- Et blodslit

Buaas legger ikke skjul på at hun er glad siste øvelse nå er gjennomført. Ukene i Kroatia oppsummeres nemlig som et «blodslit» med alle de tøffe fysiske og mentale utfordringene deltakerne har vært gjennom.

- Jeg har gått og vært nervøs og har virkelig jobba med det og med meg selv, sier Buaas og fortsetter:

- Men jeg har vokst mye, lært mye og er blitt inspirert av mange fantastiske mennesker, så denne følelsen jeg har her nå, er nok et resultat av hele reisen - ikke bare finalen i dag.

HARDT: Kjersti Buaas legger ikke skjul på at konkurransen har vært beinhard. Foto: Tor Lindseth
HARDT: Kjersti Buaas legger ikke skjul på at konkurransen har vært beinhard. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Aldri igjen

Under jaktstarten var det Ingvill Måkestad Bovim (38) som måtte gi tapt for de to finalistene.

- Det var helt greit å gå ut. Jeg synes det har vært kjempegøy å komme så langt, det hadde jeg helt ærlig ikke trodd da jeg sa ja til dette, sier hun til Se og Hør.

- Jeg kasta meg med litt etter de andre, så jeg hadde nok ikke trent så mye i forkant som mange av de andre deltakerne. Jeg ante litt fred og ingen fare da jeg plutselig ble med likevel, så oppladingen min ble nok derfor litt annerledes, sier Måkestad Bovim før hun avslutter:

- Det har gått mye på vilje også, dette. Jeg er ikke den sterkeste, for å si det sånn.

BEINHARDT: Blant øvelsene i jaktstarten var den beryktede 90-graderen. Det var til slutt Ingvill Måkestad Bovim som måtte nøye seg med en tredjeplass i årets «Mesternes mester». Foto: Tor Lindseth
BEINHARDT: Blant øvelsene i jaktstarten var den beryktede 90-graderen. Det var til slutt Ingvill Måkestad Bovim som måtte nøye seg med en tredjeplass i årets «Mesternes mester». Foto: Tor Lindseth Vis mer

Blant øvelsene i jaktstarten var blant annet den fryktede 90-graderen, noe Verås Larsen ikke er i tvil om at ville være det verste å møte på i finalen for sin egen del.

- Det verste er disse statiske øvelsene. Det er bare helt grusomt, det takler jeg ikke. 90-graderen på bein, vi er ikke venner. Det kommer jeg aldri til å gjøre igjen, for å si det sånn.

Samlet igjen

Hele Mesternes-gjengen var samlet for å overvære den store finalen, og det var ikke tvil om at det var gjensynsglede mellom de ti deltakerne.

GOD STEMNING: At det ble en god fest på yachten, lå i kortene. Foto: Tor Lindseth
GOD STEMNING: At det ble en god fest på yachten, lå i kortene. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Det blir jo feiring da. Jeg har blant annet hørt rykter om en yacht i den kroatiske skjærgården, så det høres jo veldig bra ut, sier Verås Larsen.

Andreplassen til tross, heller ikke Buaas vurderte å droppe feiringa.

- I kveld så skal jeg senke skuldrene, ikke være nervøs og bare feire med alle disse fantastiske menneskene.

LES OGSÅ: Returnerer til England etter sjokkavgjørelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer