Einar Gelius har sagt opp

- Grensen nådd for det min familie kan tåle av belastning, sier den tidligere sognepresten.

BELASTNING: Einar Gelius hst blitt utskjelt fra den ene kanten til den andre etter at han ga ut den oppsiktsvekkende boken «Sex i Bibelen». Nå er grensen for hva hans familie kan tåle av belasning nådd. Foto: Anders Myhren/Seher.no
BELASTNING: Einar Gelius hst blitt utskjelt fra den ene kanten til den andre etter at han ga ut den oppsiktsvekkende boken «Sex i Bibelen». Nå er grensen for hva hans familie kan tåle av belasning nådd. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Sogneprest i Vålerenga Kirke, Einar Gelius, har sagt opp.


Oppsigelsen bare noen få uker etter at den svært frittalende sognepresten og tidligere «Skal vi danse»-deltageren ga ut den oppsiktsvekkende boken «Sex i Bibelen».

- Det er bare fire uker siden sist jeg satt her, da jeg lanserte min bok «Sex i Bibelen». Siden den gang har det vært en storm uten like med vindkast fra alle retninger. Jeg har blitt utskjelt fra den ene kanten til den andre, det er utrolig mange som har hatt meninger om klovnen, bajasen, pervopresten og jeg vet ikke hva. Pressen har jaktet på meg, de har kontaktet mine barn og min mor på 82 år. Da er grensen nådd for det min familie kan tåle av belastning, sier Gelius til VG under en pressekonferanse utenfor hans prestebolig ved Vålerenga kirke.

Onsdag 18. november ble det kjent at Oslo-biskop Ole Christian Kvarme ønsket sogneprest i Vålerenga kirke, Einar Gelius, avskjediget.

Det kommer frem i et brev stilet til Gelius som ble publisert på NRK.no.

«Biskopen har konkludert med at han vil fremme sak for bispedømmerådet med innstilling om at rådet treffer vedtak om å avskjedige deg fra stillingen som sogneprest i Vålerengen sogn i Domprostiet, og at du suspenderes fra stillingen frem til avskjedssaken er endelig avgjort», står det i brevet skriver VG.

Sent i går kveld hadde Kvarme og Einar et møte.


- Jeg må ta inn over meg at han ikke vil ha meg som medarbeider og ikke lenger har tillit til meg. Men jeg er utrolig glad for den tillit jeg har fått her på Vålerenga, og alle de sympatierklæringene jeg har fått, sa han videre på pressekonferansen.

Gelius vil holde avskjedsgudstjeneste i Vålerenga kirke, en gang mellom nå og 1. juli.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Å sparke Gelius vil være som å grave sin egen grav

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer