Eikemo får ærespris

Jon Eikemo er vinneren av Norsk kulturråds ærespris for 2007.

KULTURFORMIDLER: Eikemo har lenge vært blant de fremste innen norsk kulturliv. Her fra Berthold Brechts teaterstykke "Den Kaukasiske Kritringen". Foto: SCANPIX
KULTURFORMIDLER: Eikemo har lenge vært blant de fremste innen norsk kulturliv. Her fra Berthold Brechts teaterstykke "Den Kaukasiske Kritringen". Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Skuespilleren, revyartisten og kulturformidleren Jon Eikemo (68) er vinneren av Norsk kulturråds ærespris for 2007, melder NTB.


Den profilerte skuespilleren har lenge vært blant de fremste innen norsk scenekultur, og i tillegg til å ha vært ansatt ved seks av de fremste teatrene i landet har han også hatt roller i flere filmer, tv-serier og på revyscenen.


Prisen skal gå til en som har gjort en vesentlig innsats for norsk kulturliv, og ifølge juryen er årsaken til at Eikemo er årets vinner blant annet den at han har klart å få kvalitetskunst til et bredt publikum over hele landet.


Han har også "vist at det er mulig å bruke sitt eget språk på scenen".

Prisen er på hele 500.000 kroner og skal deles ut av Norsk kulturråds leder, Vigdis Moe Skarstein, i Oslo Konserthus førstkommende torsdag.


Tidligere vinnere av prisen, som har vært delt ut siden 1968, er blant annet Alf Prøysen, Anne-Cath Vestly, Arve Tellefsen, Liv Ullmann, samt fjorårets vinner designeren Bruno Oldani.


Men alt er ikke bare rosenrødt for Eikemo om dagen.


Søndag kunne Aftenposten melde at prisvinneren er saksøkt for nærmere 11 millioner kroner etter at han leide ut rettigheter til et fossefall han ikke eier.


Eikemo, som skal være svært fortvilet over det hele, må møte i Oslo tingrett onsdag.

LES OGSÅ: - En av de aller største

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer