ANGREP: Harald Eia er ikke spesielt imponert over kjendiskollegaene sine. Foto: Espen Solli, Se og Hør
ANGREP: Harald Eia er ikke spesielt imponert over kjendiskollegaene sine. Foto: Espen Solli, Se og HørVis mer

Eia slakter kjendisvenner

Harald Eia går til angrep på det han mener er folkeforakt fra kultureliten.

Tar et oppgjør!


SEHER.NOHumoristen Harald Eia (41) og journalist og forfatter Magnus Marsdal (32) mener at kulturpersonligheters kritikk av Fremskrittspartiet har bidratt til å skaffe dem flere velgere.


 - Fordømmelsen av Frp bidrar til å gi partiet den offerrollen de vil ha, sier Harald Eia til VG.


Eia har vært konsulent for Marsdals bok "Frp koden" som kommer ut på mandag, og folkeforakten de omtaler dreier seg om en rekke nedlatende uttalelser fra kultureliten som sto på trykk i Dagbladet i 2000:


 "De drøyt 20 prosentene av Norges velgermasse som har tenkt å stemme Frp ved neste stortingsvalg, kan egentlig drite i å kjøpe plata vår. De vil ikke forstå den" uttalte Sivert Høyem fra Madrugada. Også Janne Rønningen fikk si sin mening om partiet: "Fordi det å stemme på Frp er et tegn på manglende intelligens".


 - Det er ingenting galt i å kritisere Frp, snarere tvert imot. Men når man er nedlatende overfor partiets velgere, viser man folkeforakt, og da blir du Frps nyttige idiot. Det er i slekt med hatet for svensktopp, camping og Grandiosa, sier Magnus Marsdal til VG.


Lederen for FpU, Trond Birkedal, bekrefter at slike kjendiser er nyttige idioter.


 - Uttalelsene er gull verdt for oss. Hver gang de sier dette får vi flere velgere. For folk flest identifiserer seg ikke med dem, sier Birkedal.