Eia-program kan havne i retten

- Jeg har hatt det helt for jævlig, forteller Jørgen Lorentzen.

KLAGET INN TIL PFU: - Hvis vi blir felt er det helt klart en ripe i lakken. Men vi mener vi har fulgt legitime journalistiske metoder, mener Harald Eia. Foto: Seher.no/Kirsti I. Ertsås
KLAGET INN TIL PFU: - Hvis vi blir felt er det helt klart en ripe i lakken. Men vi mener vi har fulgt legitime journalistiske metoder, mener Harald Eia. Foto: Seher.no/Kirsti I. Ertsås Vis mer
SEHER.NO: Jørgen Lorentzen (53) er i diskusjoner med Universitetet i Oslo om en mulig rettssak mot NRK. Dermed fortsetter bråket rundt "Hjernevask" og Harald Eia (44), skriver VG.

- Jeg har vurdert rettslige skritt i denne saken. Nå er det Pressens faglige utvalg (PFU) i første omgang, så får vi se. Vi kommer til å lese dokumentene nøye først, sier Lorentzen til avisen.

I klagen hevder kjønnsforskeren at han er kryssklippet, slik at innholdet ikke er gjengitt riktig, og at premissene for intervjuet ikke er klarlagt godt nok på forhånd. Ifølge Lorentzen var døren spesielt åpen i kjønnsforskningsmiljøet siden henvendelsen kom fra NRK.

- Jeg har det bra nå, men jeg har hatt det helt for jævlig. Det snudde etter påske da, da NRK la ut intervjuet i sin helhet. Da følte jeg at folk innså at jeg var utsatt for en form for manipulasjon.

Harald Eia på sin side, tar PFUs vurdering alvorlig.

- Hvis vi blir felt er det helt klart en ripe i lakken. Men vi mener vi har fulgt legitime journalistiske metoder, sier komikeren.

I programmet tar 44-åringen i bruk sosiologiutdannelsen fra Blinderen, og gjennom syv programmer setter han søkelys på temaer som miljø, arv- og oppvekstgenetikk i lys av forskning, samfunnsliv og politikk.

Det var i forbindelse med spørsmålet om kjønnsforskjeller skyldes arv eller miljø, hvor Lorentzen representerte det siste, at forskeren følte seg misbrukt.

- Omtrent alt jeg sa av fornuftige ting var klippet bort. Jeg opplevde dette som et grovt overtramp, har Lorentzen tidligere uttalt til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Forføres av seg selv