HAR FÅTT KRITIKK: Harald Eia har fått mye kritikk for sine metoder under forskerserien "Hjernevask", som skal sendes på NRK. Foto: SCANPIX
HAR FÅTT KRITIKK: Harald Eia har fått mye kritikk for sine metoder under forskerserien "Hjernevask", som skal sendes på NRK. Foto: SCANPIXVis mer

Eia får ny sjanse

Professor stiller opp i Harald Eia-program likevel.

SEHER.NO: Komiker og sosiolog Harald Eia (43) ble i forrige måned slaktet av flere norske toppforskere etter intervjuer til sitt nye program "Hjernevask".

Flere av de deltagende forskerne varslet at de ville trekke seg  fraprogrammet, på grunn av Eias spesielle intervjuteknikk, og at de blant annet ikke har fått anledning til å forberede svarene sine.

Eia slo imidlertid rask tilbake - med å sammenligne forskerne med diktatorer.

- Hvis du er en diktator som har styrt skuta i mange år, er du kanskje ikke like mottakelig for kritikk, uttalte han til Dagbladet den gang.


Sosiologiprofessor Willy Pedersen var en av de som prøvde å fjerne sin egen opptreden fra programmet, men nå har han endret mening, hevder Aftenposten, ifølge Dagbladet.

- Jeg fikk først et brev fra NRK der de erkjente at intervjuet ikke hadde fungert særlig godt. Så var jeg der nede og tok et nytt opptak. Det foregikk i helt andre former. Eia hadde forberedt seg grundig og stilte spørsmål på en helt annen måte. Jeg fikk utdype sammenhenger, og det hele foregikk i en vennlig tone, sier Pettersen til Aftenposten.

"Hjernevask" skal etter planen sendes på NRK i januar.


Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Karita: - Sier nei om Jens spør