<strong>MÅ SONE:</strong> Egor Filipenkos anke ble avvist.
 Foto: Henning Jensen/Se og Hør
MÅ SONE: Egor Filipenkos anke ble avvist. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer

Egor Filipenko må i fengsel for promillekjøring

- Vi har anket saken videre til Høyesterett, sier advokaten.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I januar i fjor ble det kjent at en norsk TV-profil hadde fyllekjørt i et boligområde på Strømmen i Akershus - med en promille på 2,38.

Et halvt år senere stod «Skal vi danse»-stjernen Egor Filipenko (28) frem i Dagbladet og fortalte at det er han som er den tiltalte i saken.

- Som småbarnsfar tar jeg sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, et standpunkt jeg alltid har hatt, sa han blant annet til avisa.

I oktober ble Filipenko dømt til 30 dagers fengsel, i tillegg til å måtte betale en bot på 52.500 kroner og førerkortet inndratt i tre år.

Like etter anket TV-dommeren promilledommen.

Tirsdag melder TV 2 at Eidsivating lagmannsrett har avvist 28-åringens anke.

– De har avvist anken. Det er aldri noe hyggelig å ikke få medhold. Filipenko har tatt en vurdering og vi har anket den videre til Høyesterett. Han mener han ikke har kjørt bilen, sier Egor Filipenkos advokat, Reidar Steinsvik, til nettstedet.

Nå venter de på at Høyesterett skal vurdere saken.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>FRA DANSER TIL DOMMER:</strong> Egor Filipenko på «Skal vi danse»-premieren i september 2015, sammen med meddommerne Trine Dehli Cleve (t.v.) og Merete Lingjærde.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
FRA DANSER TIL DOMMER: Egor Filipenko på «Skal vi danse»-premieren i september 2015, sammen med meddommerne Trine Dehli Cleve (t.v.) og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Fikk beholde TV-jobben

Til tross for saken fikk Filipenko beholde dommerjobben i det populære TV 2-programmet «Skal vi danse» i fjor høst.

- Slik vi ser det, påvirker ikke dagens dom hans utførelse av jobben han har i «Skal vi danse»,  hvor han ble valgt på grunn av sin bakgrunn som profesjonell danser og tidligere deltagelse i programmet. På generelt grunnlag tar TV 2 sterk avstand fra enhver form for kjøring i beruset tilstand, har TV 2s programdirektør, Jarle Nakken tidligere sagt i en uttalelse til pressen.

Egor Filipenko er gift med Benedichte Bjerke, som han forlovet seg med i 2012. Ekteparet har to barn sammen, eldstesønnen Theo (4) og lille Ludvig August (7 mnd.).

- Å bli pappa igjen er en fantastisk følelse. Det er veldig merkelig at det ligger et nytt barn der, jeg vet ikke helt om jeg har skjønt det ennå, sa han til Se og Hør i fjor høst.

LES OGSÅ: - Tryggheten forsvant da pappa døde

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer