Elisabeth Asserson:

- Egentlig er jeg veldig ensom

Livet med en idrettsstjerne er ikke alltid like lett, erkjenner Jakob Ingebrigtsens kjæreste, Elisabeth.

KJÆRESTER: Jakob Ingebrigtsen og kjæresten Elisabeth Asserson har vært sammen i flere år, og er også samboere. Sistnevnte røper imidlertid at det ikke alltid er like lett å være sammen med en idrettsutøver. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Jakob Ingebrigtsen og kjæresten Elisabeth Asserson har vært sammen i flere år, og er også samboere. Sistnevnte røper imidlertid at det ikke alltid er like lett å være sammen med en idrettsutøver. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jakob Ingebrigtsen (19) er i en klasse for seg selv på løpebanen, og imponerer stadig i mesterskap. Han har også lykkes på hjemmebane, der han er samboer med Elisabeth Asserson (19) - i hjembyen Sandnes.

Men det er ikke bare Jakob som er god på løpebanen. Også storebrødrene Henrik (28) og Filip (26) er premierte idrettsutøvere, og de blir alle trent av pappa Gjert (54).

SUKSESS: Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen er i verdenstoppen på løpebanen. Det har de lagt mye arbeid og trening i. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen er i verdenstoppen på løpebanen. Det har de lagt mye arbeid og trening i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvordan de tre brødrene trener for å bli verdens beste løpete blir dokumentert i den populære NRK-serien «Team Ingebrigtsen», der seerne virkelig får se hvor mye som ligger bak de suverene resultatene.

Men de må også ofre mye for å bli så gode som de er blitt. Det kjenner kjærestene deres godt på.

- Veldig ensom

Jakob Ingebrigtsen møtte sin Elisabeth da de var 16 år gamle og gikk i samme matteklasse på skolen.

Siden har de vært kjærester, og også blitt samboere. Først bodde de i kjelleren til Jakobs foreldre - før de gikk til anskaffelse av egen leilighet.

Selv om de bor sammen, er det ikke så mye Elisabeth ser til kjæresten. I et nytt intervju med VG Helg, forteller hun hvordan livet deres er.

View this post on Instagram

Love of my liiiife😆 #missyou

A post shared by Elisabeth Asserson (@elisabethassers) on

Det var i høst at Jakob og Elisabeth flyttet ut av kjellerleiligheten i Ingebrigtsen-huset og inn i en helt ny leilighet noen hundre meter bort.

Selv har Elisabeth bodd der i fire måneder, mens Jakob har vært der i omtrent tre uker. Overfor VG erkjenner førstnevnte at det til tider er ensomt å være såpass mye alene.

- Egentlig er jeg veldig ensom. Jeg føler meg mye alene, sier hun.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

Ofret mye

Elisabeth legger heller ikke skjul på at hun har ofret mye for kjærestens idrettskarriere opp gjennom årene.

- Jeg kjenner av og til på at alle andre par reiser på sommerferier og gjør veldig mye som vi ikke kan gjøre. Samtidig har jo jeg andre fantastiske opplevelser med Jakob, som vennene mine ikke har. Vi gjør mye som de ikke har mulighet til, blant annet liker jeg å reise til nye steder, forteller 19-åringen til VG.

Likevel sørger hun og kjæresten for å gjøre det meste ut av tiden de får sammen i en ellers travel hverdag.

Da koser de seg hjemme, lager god mat og tilbringer tid sammen - eller så drar de ut og gjør noe hyggelig.

- Jakob elsker å gå på kino. Og så prøver vi å legge vekk mobilen og noen ganger gå på date ute på restaurant. Eller vi kjører en ekstra runde med bilen. Vi liker å kjøre bil og snakke sammen. Eller vi hører på musikk og synger for full hals mens vi kjører. Vi har våre øyeblikk, sier Elisabeth til avisen.

LES OGSÅ: Oppklarer Tinder-ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer