Dax Shepard:

Edru i 16 år - sprakk

Skuespilleren åpner opp om sin svært tunge periode.

TILBAKEFALL: Dax Shepard forteller svært åpenhjertig om sine utfordringer med avhengighet. Foto: Bauer-Griffin / Splash News / NTB
TILBAKEFALL: Dax Shepard forteller svært åpenhjertig om sine utfordringer med avhengighet. Foto: Bauer-Griffin / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren Dax Shepard (45) har i flere år vært et stort navn i Hollywood, og har vært å se i en rekke roller på filmlerretet. Han er imidlertid vel så kjent for å være gift med skuespilleren Kristen Bell (40), og sammen er de et av de mest populære parene i filmbyen.

De siste årene har han gjort stor suksess med podkasten «Armchair Expert», der han inviterer kjente navn for å snakke om livet. Tidligere har skuespilleren uttalt at målet med podkasten er å gi gjestene en «opplevelse av å være i et AA-møte (Anonyme Alkoholikere journ.anm.) uten at de trenger å være alkoholiker», ifølge LA Times.

45-åringen har nemlig ved en rekke anledninger vært svært åpen om sine egne utfordringer med rusavhengighet, der han i flere år var avhengig av alkohol og kokain.

Nylig kunne han imidlertid feire 16 år som edru, og har hevdet selv at han ikke har rørt noen form for rusmidler siden 2004.

I en ny episode av podkasten, som har fått navnet «Dag 7», forteller han imidlertid at dette ikke lenger er tilfellet, ifølge blant andre CNN og People.

Kjempet mot avhengighet

«En episode jeg aldri trodde jeg måtte spille inn», lyder deler av beskrivelsen av episoden i et innlegg på Instagram. Der forteller 45-åringen at han i en lengre periode har kjempet mot avhengigheten, etter å ha tatt smertestillende medisin.

For åtte år siden var han nemlig i en motorsykkelulykke som førte til skader som krevde smertestillende behandling. Medisinen ble imidlertid gitt i kontrollerte former, både av legen og kona, og skal i utgangspunktet ikke ha ført med seg noen problemer, ifølge Good Morning America.

Det var imidlertid helt til i august i år. Da var 45-åringen i en alvorlig ATV-ulykke, som førte til blant annet brudd i fire ribben og ei hånd. Da fikk skuespilleren utskrevet resept på smertestillende medisin.

- En enorm hemmelighet

Og det er her ting skal ha havnet ut av kontroll for skuespilleren. Pillene ble tatt hver dag, ofte i en høyere dose enn anbefalt, og da han ikke fikk utskrevet flere piller, skaffet han egne.

- Jeg tok store mengder hver dag, og jeg vet det er en mengde som vil resultere i alvorlige abstinenser. Jeg ble kjemperedd, og jeg følte meg alene. Jeg hadde en enorm hemmelighet, forteller han, og legger til at han skal ha forsøkt å slutte, uten å klare det.

Det var da han skal ha innrømmet det hele til kona, samt skuespilleren Monica Padman, som han har podkasten med.

Feiringen av 16 år som edru beskriver han som «den verste timen i livet» hans. 45-åringen var nemlig høy på smertestillende under feiringen.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket i denne ukas Lindmo. Video: NRK Vis mer

Edru i sju dager

I den svært åpenhjertige samtalen innrømmer han videre at det ikke bare var hans eget ego som gjorde det vanskelig å være ærlig, men også at han har vært så åpen om edrueligheten i media. Han var også redd for hvordan det ville påvirke kona.

- Kristen fortjener ikke at de neste seks månedene skal bestå av intervjuer der hun må si «Åh, Dax hadde et tilbakefall». Det føles ikke rettferdig mot noen, det er ikke det. Jeg er lei meg og flau over at jeg har satt andre mennesker i denne situasjonen, forteller 45-åringen.

Episoden ble spilt inn 21. september. Da hadde Shepard vært edru i syv dager etter tilbakefallet.

TIRAMISU: Radio-profil og Camp Kulinaris-deltaker Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Sammen i 13 år

Kristen Bell har foreløpig ikke kommentert episoden selv. Hun har imidlertid videredelt en Instagram-story, der både hun, ektemannen og episoden blir omtalt.

Mens Bell er kjent fra blant annet «Veronica Mars», «Forgetting Sarah Marshall», og «Frost», har han spilt roller i serier som «Parenthood» og «Punk'd».

Paret møttes på en bursdagsfest, og begynte å date i 2007. I 2010 ble de forlovet, men valgte å vente med å gifte seg til det var lovlig med likekjønnet ekteskap i California.

Etter å ha vært forlovet i tre år valgte Hollywood-stjernene å gi hverandre sine «ja» i en enkel seremoni på et kontor i Beverly Hills i 2013.

Sammen har de døtrene Lincoln Bell Shepard (5) og Delta Bell Shepard (4).

LES OGSÅ: Kristen Bell: - Ikke pen nok til å bli skuespiller

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer