OVERRASKENDE BRUDD: Sissel Kyrkjebøs eks-mann Eddie Skoller skriver i sin nye bok at han ble svært overrasket, da hun ba om skilsmisse. Foto: EXPRESSEN/Scanpix
OVERRASKENDE BRUDD: Sissel Kyrkjebøs eks-mann Eddie Skoller skriver i sin nye bok at han ble svært overrasket, da hun ba om skilsmisse. Foto: EXPRESSEN/Scanpix Vis mer

Eddie Skoller ble overrasket over bruddet med Sissel Kyrkjebø

- Jeg har aldri blitt forlatt før.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det begynte som et eventyr.

Sissel Kyrkjebø (46) var riktignok Eddie Skollers tredje kone, men hun var kona som han trodde at han aldri skulle skilles fra.

Og den nå 71 år gamle Skoller har fremdeles problem med å forstå hva som skjedde – 12 år etter.

I selvbiografien «Det er næsten som at ha’ været der selv: Erindringer», som danske Gyldendal gir ut 11. mai, forteller Eddie om hvor uvirkelig det føltes at den 25 år yngre jenta falt for ham.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese merom bruddet mellom Eddie Skoller og Sissel Kyrkjebø. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese merom bruddet mellom Eddie Skoller og Sissel Kyrkjebø. Foto: Se og Hør Vis mer

– Hun kunne vært datteren min, skriver han i boken - ifølge danske Ekstra Bladet.

Giftet seg i Bergen

Etter fire år som kjærester ble paret gift.

Drømmebryllupet sto i Bergen i 1993, og Eddie trodde at alle gode ting var tre når det kom til ekteskap.

– Særlig fordi ordet skilsmisse slett ikke inngikk i Sissels verden. Hvis jeg på tøys sa «bruker du den blusen til den underdelen, blir det skilsmisse», sa hun opprørt: «Det der må du ikke engang fleipe med», skriver han i boken.

Paret fikk to døtre sammen, som i dag er 19 og 16 år.

Stor aldersforskjell

I 2004 valgte Sissel å bryte ut. Året var 2004, og Sissel sto overfor det virkelige gjennombruddet i USA.

Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller var gift fra 1993 til 2004. Her er de tilstede ved Spellemannsprisen 1995. Foto: NTB scanpix
Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller var gift fra 1993 til 2004. Her er de tilstede ved Spellemannsprisen 1995. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Jeg har aldri blitt forlatt før. Det er på en måte lettere å forstå et dødsfall. Da vet man jo at man ikke kan gjøre noe med saken. Men når man vil ha tilbake noen som ikke vil ha deg, er det vondt, sa Skoller til den danske avisen B.T. tre år etter bruddet.

Bestemte for mye

Selv nå, ni år senere, forstår han ikke helt hva som gikk galt. Men han tror at han kanskje ga Sissel for lite spillerom.

– Det ble helt naturlig for henne at jeg kom med råd når det galt økonomi, management og at hun ikke skulle være så avhengig av foreldrene sine – som i stor utstrekning hadde styrt spesielt økonomien hennes fram til vi møttes, heter det i boken.

– Siden det forståelig nok skjer mer med en kvinne fra hun er 20 til hun blir 35, enn det skjer med en mann fra han er 45 til 60, burde jeg nok overlatt mer ansvar til Sissel, skriver han videre.

– Jeg ble nok rett og slett for dominerende.

Full av kjærlighet

Det manglet riktignok ikke på henvendelser fra det annet kjønn, men Eddie var ikke interessert. Men tre år etter bruddet, møtte han Dorrit Elmquist (54) da halsbåndet til hunden hans viklet seg inn i halsbåndet til hennes hund. Nå har de vært sammen i ni år.

Sissel på sin side har vært sammen med forretningsmannen og advokaten Ernst Ravnaas (55) siden 2009. De giftet seg i 2013.

LES OGSÅ: - Det har ført familien tettere sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer