FILM OG VIRKELIGHET: På bildet til venstre ser vi Hollywood-stjernen Eddie Redmayne forvandet som Lili Elbe i filmen "The Danish Girl."  Foto: NTB Scanpix
FILM OG VIRKELIGHET: På bildet til venstre ser vi Hollywood-stjernen Eddie Redmayne forvandet som Lili Elbe i filmen "The Danish Girl." Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eddie Redmayne synes nakenscenen var pinlig

- Blikkene var overveldende, sier Oscar-vinneren.

Publisert

SEOGHØR.NO: Eddie Redmayne (33) er et av de hotteste navnene i Hollywood for tiden, og fikk med seg både en Oscar, en Golden Globe og en BAFTA-award for sin portrettering av Stephen Hawking i «The Theory of Everything» tidligere i år.

Snart er han aktuell i det biografiske dramaet «The Danish Girl», hvor han har den utfordrende rollen som den transkjønnede kunstneren Lili Elbe, som ble født som Einar Wegener.

Nå innrømmer Redmayne, som giftet seg for ett år siden, at denne rollen er en av de mest krevende han har hatt så langt i karrieren sin. Spesielt synes briten at det var vanskelig å spille inn en nakenscene hvor karakteren prøver å skjule sine edle deler.

- Det er pinlig hver eneste gang man må være naken foran crewet. Det er ikke sånn at det er mer komfortabelt for oss som er skuespillere. Det ville vært akkurat det samme hvis du skulle kledd deg naken foran 30 mennesker, hevder han i Detail magazine, ifølge Contactmusic.com.

- Jeg frykter spesielt å stille opp på talk shows i forhold til dette. De sier alltid: «Fortell en morsom historie». Men filmen var altfor intens. Vi kommer ikke til å lage en sekvens med «behind the scenes»-flauser, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR KVINNE: I «The Danish Girl» begynner kunstner Einar Wegener (Eddie Redmayne) å posere som kvinnelig modell for sin kone Gerda (Alicia Vikander), som også er kunstner. Dette bidrar tilsynelatende til en identitetsmessig oppvåkning for Wegener, som tar kvinnenavnet Lili Elbe.  Foto: NTB Scanpix
BLIR KVINNE: I «The Danish Girl» begynner kunstner Einar Wegener (Eddie Redmayne) å posere som kvinnelig modell for sin kone Gerda (Alicia Vikander), som også er kunstner. Dette bidrar tilsynelatende til en identitetsmessig oppvåkning for Wegener, som tar kvinnenavnet Lili Elbe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ubehagelig opplevelse

Redmaynes rollefigur gifter seg med Gerda Wegener, spilt av svenske Alicia Vikander (27), og Oola, som er ekteparets venninne, blir spilt av Amber Heard (29).

Jentene gjorde alt de kunne for å få Redmayne til å føle seg så komfortabel som mulig under innspillingen, og han ble tatt på senga over hvordan folk reagerte da han kom kledd ut som en kvinne på settet.

- Bare det å gå inn på et sett fullt av menn, og oppdage hvor annerledes de behandlet og gransket meg... Blikkene var overveldende, avslører han.

- Mange av kvinnene jeg jobbet med sa til meg: «Velkommen til vår verden».

Saken fortsetter under bildet.

STORE ROLLER: I våres vant Redmayne flere prestisjetunge priser for hovedrollen i «The Theory of Everything», der han spilte Stephen Hawking som han her poserer sammen med. Foto: All Over Press
STORE ROLLER: I våres vant Redmayne flere prestisjetunge priser for hovedrollen i «The Theory of Everything», der han spilte Stephen Hawking som han her poserer sammen med. Foto: All Over Press Vis mer

Kritikerne spår allerede at Eddies rolle i «The Danish Girl» vil gi ham samme anerkjennelse og en rekke utmerkelser som han mottok etter suksessen som fysikeren og matematikeren Stephen Hawking i «The Theory of Everything».

Med denne filmen hadde han også mye bedre tid til å forberede seg.

- I «The Theory of Everything» var jeg så redd at jag tvang meg selv til å spørre etter tingene jeg trengte, som vokal-eksperter, bevegelses-eksperter og andre spesialister. Jeg hadde bare fire måneder til å forberede meg. Til «The Danish Girl» hadde jeg tre år.

«The Danish Girl» har fått norsk kinopremiere 5. februar 2016.

Se trailer av dramaet her:

 
 

LES OGSÅ: Benedict Cumberbatch hyllet Eddie Redmayne da han tapte BAFTA-prisen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer