Eckbo-ulykken skal etterforskes

Den dramatiske frontkollisjonen som førte til at komiker Espen Eckbo brakk ryggen, skal undersøkes av italiensk politi.

ETTERFORSKES: Frontkollisjonen den norske komikeren Espen Eckbo (innfelt) var involvert i i Nord-Italia fredag, skal etterforskes av det lokale politiet. Samtlige av de fire som var involvert i ulykken ble skadet, men er utenfor livsfare.  Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige/ Morten Eik
ETTERFORSKES: Frontkollisjonen den norske komikeren Espen Eckbo (innfelt) var involvert i i Nord-Italia fredag, skal etterforskes av det lokale politiet. Samtlige av de fire som var involvert i ulykken ble skadet, men er utenfor livsfare. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige/ Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag meldte SBS Discovery at den norske TV-profilen Espen Eckbo (42) hadde brukket ryggen etter en dramatisk bilulykke fredag.

Etter å ha vært involvert i en stygg frontkollisjon i Nord-Italia brakk komikeren en ryggvirvel, og ble i hui og hast operert på et lokalt sykehus i Bolzano.

Tirsdag ble det kjent at Eckbo er på bedringens vei, og takker for støtten han har fått de siste dagene.

Den dramatiske bilulykken inntraff i 15.15-tiden fredag, da bilen Eckbo og to slektninger satt i kolliderte i en tunnel med bilen til en lokal dommer, Silvia Monaco. Nå skal lokalt politi etterforske ulykken, skriver Dagbladet.

- Vi kan bekrefte at ulykken har skjedd, men utover det kan vi ikke si noe. Det er av hensyn til etterforskningen, sier Davide Perasso i det lokale politiet til avisen.

Akkurat hva som har skjedd er altså foreløpig uklart. Den italienske avisen Alto Adige har imidlertid skrevet at den innledende analysen tyder på at bilen til Silvia Monaco har oversvømt eller spylt vann inn i veibanen til Eckbo-følgets bil.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆRT RENN: Skirennet Marcialonga har en lang historie, og trekker tusenvis av deltakere fra rundt om i verden hvert år. Espen Eckbo er blant de mange nordmennene som har deltatt i skirennet flere ganger. Her går starten i skirennet i 1973.   Foto: © Colorsport/Corbis
POPULÆRT RENN: Skirennet Marcialonga har en lang historie, og trekker tusenvis av deltakere fra rundt om i verden hvert år. Espen Eckbo er blant de mange nordmennene som har deltatt i skirennet flere ganger. Her går starten i skirennet i 1973. Foto: © Colorsport/Corbis Vis mer

Ivrig skigåer

Espen Eckbo var på vei for å delta i det kjente skirennet Marcialonga i den italienske provinsen Trento da ulykken inntraff.

Den populære komikeren har deltatt i Marcialonga-rennet, som søndag ble avholdt mellom Moena og Cavalese i Italia, flere ganger tidligere.

I fjor var det over 5000 nordmenn som deltok i det klassiske skirennet, som det året var forkortet fra 70 til 57 kilometer. Den gang endte Espen Eckbo på 2948. plass blant disse, ifølge Langrenn.com. Året før endte Eckbo på 3238. plass av totalt 5224 nordmenn som deltok, ifølge Langrenn.com.

Espen Eckbo selv ønsker ikke å kommentere saken, og ønsker å fokusere på opptrening etter ulykken i de kommende ukene. Han og familien ber om ro fra pressen i tiden fremover.

42-åringen er gift med Trine Stubberud, som jobber som TV-produsent. Eckbo er stolt tobarnsfar til sønnene Herman (snart 11) og Jesper (snart 9), som han har fra et tidligere forhold.

NORDISK TRIUMF: I årets Marcialonga var det nordmannen Tord Asle Gjerdalen og svenske Britta Norgren som var første mann og første kvinne over målstreken i det 70 kilometer lange skirennet. Foto: Ap
NORDISK TRIUMF: I årets Marcialonga var det nordmannen Tord Asle Gjerdalen og svenske Britta Norgren som var første mann og første kvinne over målstreken i det 70 kilometer lange skirennet. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: - Klart jeg er stolt av ham!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer