Eckbo måtte skjæres ut av ulykkesbilen

Den norske komiken ligger på sykehus i Italia etter at han brakk ryggen i dramatisk bilulykke.

I DRAMATISK BILULYKKE: Espen Eckbo skulle delta i skirennet Marcialonga i Italia den siste helgen i januar, men endte i stedet på sykehuset med brukket rygg. Den populære komikeren er ved godt mot etter forholdene. Ulykken inntraff i en tunnel i Bolzano i den italienske regionen Trento.  Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige/ Morten Eik
I DRAMATISK BILULYKKE: Espen Eckbo skulle delta i skirennet Marcialonga i Italia den siste helgen i januar, men endte i stedet på sykehuset med brukket rygg. Den populære komikeren er ved godt mot etter forholdene. Ulykken inntraff i en tunnel i Bolzano i den italienske regionen Trento. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige/ Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den norske TV-profilen Espen Eckbo (42) har brukket ryggen etter en dramatisk bilulykke, ifølge en pressemelding fra SBS Discovery.

Eckbo var involvert i en frontkollisjon i Italia fredag, og er blitt operert i løpet av helgen.

Aleksander Herresthal, som jobber i Eckbos produksjonsselskap Seefood TV, har hatt jevnlig kontakt med Eckbo på telefon i helgen.

Herresthal sier til Seoghør.no at de ikke vet når Eckbo kan fraktes hjem til Norge, eller hvor lenge den profilerte komikeren vil være satt ut av spill.

- Det er for tidlig å si noe om. Foreløpig er vi bare veldig glade for at det har gått så bra og ser fram til å få ham trygt hjem, uttaler han til Seoghør.no.

I følge journalist og daglig leder i den lokale italienske avisa Il Giorno dell' Alto Adige, Martina Capovin, er det første gang regionen har opplevd en så stor ulykke som Eckbo var involvert i.

- Vi har aldri opplevd en bilkrasj i denne tunnelen før. Denne front mot front-kollisjonen var veldig alvorlig. Vi trodde først alle var døde. Politiet, brannvesenet og helsepersonell var raskt på stedet med flere biler. Det er sjelden vi har så store ulykker her, sier hun til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildene.

POPULÆR: Under Komiprisen 2013 stakk Espen Eckbo av med prisen for beste mannlige artist, og prisen for beste forestilling med «Asbjørn Brekke»-show.  Foto: Espen Solli, Se og Hør
POPULÆR: Under Komiprisen 2013 stakk Espen Eckbo av med prisen for beste mannlige artist, og prisen for beste forestilling med «Asbjørn Brekke»-show. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

 
 

I en pressemelding omtaler Aleksander Herresthal ulykken som dramatisk, men understreker at det ser ut til å skulle gå bra med Eckbo.

- Operasjonen var vellykket og han er ved godt mot og håper på å komme hjem til Norge så fort som mulig, sier han.

Kolliderte i tunnel

Espen Eckbo var på vei for å delta i det kjente skirennet Marcialonga i den italienske provinsen Trento da ulykken inntraff. Bilen som han og to andre nordmenn satt i havnet i en frontkollisjon med en annen bil. 

Komikeren ble fraktet til sykehuset, der bruddet i ryggen ble påvist.

Ifølge den italienske avisen Alto Adige inntraff ulykken i en tunnel i 15.15-tiden fredag ettermiddag. En italiensk høyesterettsdommer, Silvia Monaco, skal ha sittet i den andre bilen.

Avisen skriver at alle de fire som var involvert i ulykken ble skadet. Imidlertid er det bare en av dem som er svært hardt skadet, de resterende er alvorlig - men ikke kritisk - skadet.

Saken fortsetter under bildet.

STYGG FRONTKOLLISJON: Bilen Espen Eckbo satt i skal ha krasjet med bilen til den italienske dommeren Silvia Monaco. Samtlige av de involverte ble skadet i sammenstøtet, som fant sted i en tunnel.  Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige
STYGG FRONTKOLLISJON: Bilen Espen Eckbo satt i skal ha krasjet med bilen til den italienske dommeren Silvia Monaco. Samtlige av de involverte ble skadet i sammenstøtet, som fant sted i en tunnel. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige Vis mer

Silvia Monaco pådro seg trolig skader i hode, buk og brystparti. Hun skal ha vært bevisstløs både under redningsaksjonen og transporten til sykehuset. Ifølge avisen måtte de involverte i ulykken skjæres ut av bilene av brannmenn på ulykkesstedet.

Alto Adige melder at en av nordmennene, som satt i baksetet, ikke hadde på seg sikkerhetsbelte. Det er ikke kjent om personen er Espen Eckbo, skriver Dagbladet

Vedkommende skal ha blitt kastet fremover under kollisjonen og pådratt seg skader i ryggen. Personen ble fløyet i luftambulanse fra ulykkesstedet til sykehuset San Maurizio.

God bedring-ønsker

Flere fans har ønsket Espen Eckbo god bedring på Twitter etter at helgens ulykke ble kjent mandag.

Også Eckbos komikerkollega Terje Sporsem (39), sender ham varme tanker via det sosiale mediet.

«Godt å høre at det ser ut til å gå bra med deg, @EspenEckbo. Alle gode tanker og ønsker om god og rask bedring til deg og andre involverte» skriver Sporsem på Twitter mandag ettermiddag.

Saken fortsetter under bildet.

GODE ØNSKER: Komiker Terje Sporsem er blant dem som ønsker Espen Eckbo og de andre involverte god bedring etter den dramatiske ulykken. Foto: Tor Lindseth
GODE ØNSKER: Komiker Terje Sporsem er blant dem som ønsker Espen Eckbo og de andre involverte god bedring etter den dramatiske ulykken. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Sporty komiker

Espen Eckbo selv ønsker ikke å kommentere saken, og han og familien ber om ro fra pressen på nåværende tidspunkt.

42-åringen er gift med Trine Stubberud, som jobber som TV-produsent. Eckbo er stolt tobarnsfar til sønnene Herman (snart 11) og Jesper (snart 9), som han har fra et tidligere forhold.

Den populære komikeren har deltatt i Marcialonga-rennet, som søndag ble avholdt mellom Moena og Cavalese i Italia, flere ganger tidligere.

I fjor var det over 5000 nordmenn som deltok i det klassiske skirennet, som det året var forkortet fra 70 til 57 kilometer. Den gang endte Espen Eckbo på 2948. plass blant disse, ifølge Langrenn.com. Året før endte Eckbo på 3238. plass av totalt 5224 nordmenn som deltok, ifølge Langrenn.com.

Etter alt å dømme var Espen Eckbo godt forberedt til årets skirenn. Ved nyttårstider delte han et bilde på Instagram av hælene sine, som da var fulle av blemmer.

«Da erklærer jeg langrennssesongen for åpnet» skrev han humoristisk til bildet.

NORSK SEIER: Det var nordmannen Tord Asle Gjerdalen som gikk til topps i Marcialonga i helgen. Her krysser han målstreken etter 70 kilometer på ski. Foto: Ap
NORSK SEIER: Det var nordmannen Tord Asle Gjerdalen som gikk til topps i Marcialonga i helgen. Her krysser han målstreken etter 70 kilometer på ski. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: Nå blir det slutt på dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer