NY GLEDE: - Det er mye kjærlighet i en hund. Jeg sørger over tapet av Kasper, men gleder meg stort over å ha fått Shanti, sier Andrea Fjæreide. Foto: Geir Egil Skog
NY GLEDE: - Det er mye kjærlighet i en hund. Jeg sørger over tapet av Kasper, men gleder meg stort over å ha fått Shanti, sier Andrea Fjæreide. Foto: Geir Egil SkogVis mer

Dyrlegen byttet om avføringsmiddel med avlivningsvæske

Hunden Kasper (6) hadde treg mage. Hos veterinæren gikk det frykelig galt. En flaske avføringsmiddel ble forvekslet med avlivningsvæske.

SEOGHØR.NO: - Jeg gråter hver gang jeg tenker på Kasper. Det skulle ikke vært mulig å gjøre en slik tabbe som kostet hunden vår livet, sier Andrea Fjæreide (20) fra Tønsberg.

I sommer tok Andrea med seg dvergschnauzeren Kasper til veterinæren. Hunden slet med å gjøre å få gjort fra seg.

- Dyrlegen tok en grundig sjekk og mente at Kasper hadde forstoppelse. Han skulle få renset parafin for å få fart på tarmene sine, forteller Andrea.

Feil flaske

Men så skjer det fatale: Dyrlegen forveksler flasken med avføringsmiddel med flasken ved siden av. Den inneholdt avlivningsstoffet pentobarbital.

MIDTPUNKT: - Vi er glade for at vi har fått Shanti. Det ble stille etter at Kasper døde, sier mamma Lene og døtrene Andrea (t.v.) og Emilie.
 Foto: Geir Egil Skog
MIDTPUNKT: - Vi er glade for at vi har fått Shanti. Det ble stille etter at Kasper døde, sier mamma Lene og døtrene Andrea (t.v.) og Emilie. Foto: Geir Egil Skog Vis mer

- Jeg så at Kasper ble dårlig. I løpet av 40 sekunder fikk Kasper hjertestans. Dyrlegen forsøkte å gjenopplive Kasper, men det nyttet ikke. Jeg gråt og fattet ikke helt hva som skjedde. Alt gikk så fort, forteller Andrea.

Avføringsmiddelet, som Kasper skulle få, gis flytende, i mosetning til avlivningsvæske som gis i sprøyte. Da Kasper fikk feil væske,  inneholdt den 20 milliliter avlivningsmiddel - som han fikk rett i munnen.

Beklager

Se og Hør har vært i kontakt med dyreklinikken. Daglig leder beklager hendelsen, slik han har gjort overfor familien. Partene ble tidlig enige om en økonomisk kompensasjon.

Kasper var familiens første hund. Nå har Andrea, mamma Lene Martin (44)  og lillesøster Emilie (14) fått en ny hund. Shanti heter hun, og er av rasen bichon havanais.

- Hun er verdens søteste! Veldig snill og kosete. Vi kommer aldri til å glemme Kasper, men det er godt å ha Shanti her!

LES OGSÅ: Fikk barn og nye lunger