Katy Perry i koalabråk:

Dyrevernere raser mot Katy Perry

Katy Perry kritiseres etter å ha tullet med et av australiernes favorittdyr.

KOALADRAMA: Popstjerna Katy Perry har fått dyreelskere på nakken etter at hun kom med en vits om koalaer i en reklamefilm. Foto: NTB scanpix
KOALADRAMA: Popstjerna Katy Perry har fått dyreelskere på nakken etter at hun kom med en vits om koalaer i en reklamefilm. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den amerikanske popstjernen Katy Perry skal snart ut på verdensturné, for å feire utgivelsen av sitt nyeste album «Witness».

Neste sommer ankommer den frittalende artisten og crewet hennes Oseania og Australia. Perry, som er kjent for å selge ut store konsertarenaer, skal spille i USA og Europa før den tid.

SNAKKET OG SANG UT: Katy Perry gjestet «The Late Late Show with James Corden», og snakket om den årelange krangelen hun har hatt med kollega Taylor Swift. Video: CBS via CNN Vis mer

I forbindelse med de kommende konsertene i Australia deltok Perry i en reklame for butikkjeden Myer, som hun har et samarbeid med. Laster man ned appen deres, kan man vinne billetter til en av de fem konsertene.

Videoen avsluttes med at artisten, som har med seg hunden Nugget i videoen, sier at de skal dra ut og jage noen koalaer.

Koalaer bor stort sett øst i Australia, og lever av blader og knopper. Mange australiere holder det lille dyret kjært, noe Katy Perry nå har oppdaget.

Kommentaren hun kom med i videoen, har skapt en storm av kritikk mot henne.

Koala-drama

Ifølge The Independent og Huffington Post er nemlig en av de vanligste dødsårsakene for koalaer at de blir drept av hunder. Dyrevernsorganisasjonen Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) i Queensland har tatt imot over 170 koalaer den siste tida, og de anslår at 25 prosent av disse er skadet av hunder.

Ifølge Australias miljødepartement blir nærmere 110 koalaer angrepet og drept av hunder hvert år. Den australske koalastiftelsen anslår at det bare eksisterer nærmere 100 000 koalaer i villmarken, men estimatene varierer. Noen anslår at det finnes såpass få som 43 000 igjen.

Veterinær Claire Madden er en av dem som reagerer på Katy Perrys koalavits. Hun mener det ikke sømmer seg at et forbilde fronter vold mot uskyldige dyr i en reklame.

- Dette er så ignorant fra både Perry og Myer, og veldig upassende på mange måter, sier hun til The Courier-Mail og fortsetter:

- Perry er et forbilde for så mange unge mennesker, og dette ødelegger all den gode jobben vi gjør med å oppfordre folk til å holde hundene deres unna koalaer, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet.

HJERTESKJÆRENDE: Leken til de to koalaene ender i tårer for den minste etter at den mannlige koalaen river henne ned fra treet. Oppførselen er vanlig under parringssesongen på denne tiden av året. Vis mer Vis mer

Ikke første gang

Madden inviterer i samme slengen popartisten til å tilbringe en dag med henne, slik at hun kan lære hvorfor slike kommentarer som den i reklamen ikke passer seg.

- Besøk meg, så vil du fort lære hvor skjønne og fine våre koalaer er og hvor uverdig kommentaren din var.

På Twitter har også flere dyrevernsaktivister latt seg engasjere. En gruppe som kaller seg for Animal Justice går hardt ut mot artistens utsagn, og påpeker at mange koalaer dør hvert år som følge av hundeangrep.

Butikkjeden har nå fjernet delen om koalaer fra reklamefilmen. Katy Perry-leiren har på sin side ikke uttalt seg om kontroversen ennå.

Dette er ikke den første gangen Katy Perry havner i trøbbel med dyreaktivister. Da hun slapp videoen til låta «Roar» fikk hun selveste PETA på nakken. I videoen er det flere ekte, levende dyr med, noe den velkjente organisasjonen likte svært dårlig.

- Det man kanskje ikke vet, er at dyr som blir brukt i underholdningsbransjen opplever grusom behandling og sliter med lite plass og voldelige treningsmetoder, skrev PETAs Merrilee Burke den gang, ifølge Billboard.

Perry svarte selv den gang at de hadde representanter fra en dyrevelferdsorganisasjon til stede på settet under innspillingen, og at dyrene ble behandlet godt.

LES OGSÅ: Avslørt av gamle brev

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 18.04.2016 BEKLAGER: Johnny Depp og kona Amber Heard tok med seg hundene sine på filminnspilling i Australia. I en video frigitt av australske myndigheter beklager paret. Video: Australian Government. Vis mer