«Farmen»-ordføreren:

- Dummet meg skikkelig ut

Dan Håvard Johnsen ble tatt av politiet og ble med ett 13 000 kroner fattigere. - Pinlig, sier han.

TATT: Dan Håvard Johnsen mistet nylig lappen etter å ha kjørt i over 90 kilometer i timen i 60-sone. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
TATT: Dan Håvard Johnsen mistet nylig lappen etter å ha kjørt i over 90 kilometer i timen i 60-sone. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne Framtid i Nord melde at «Farmen»-profil og ordfører i Lyngen kommune Dan Håvard Johnsen (54) ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt for fort i en 60-sone.

Til avisen Nordlys fortalte han at han kjørte i rundt 90 kilometer i timen i 60-sonen og at årsaken til at han kjørte for fort, var fordi han prøvde å rekke fergen til Tromsø.

Turen endte i et forelegg og tre måneders beslag av førerkortet.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

- «Hva faen»

Overfor Se og Hør legger ikke «Farmen»-deltakeren skjul på at han er en angrende synder.

- Det gikk litt fort, ja. Politiet ble litt overrasket over hvem de så etter å ha stoppet meg. De spurte om jeg hadde legitimasjon, jeg sa: «Hva faen» - før de sa: «Nei, du trenger ikke vise det». De kjente meg jo igjen. Jeg dummet meg skikkelig ut - og kjørte i altfor fort i 60-sonen.

Johnsen forklarer at hastigheten målte «cirka» 90 kilometer i timen da han ble tatt.

- Vi holder det der. Hadde jeg ligget i under 90, hadde jeg sagt det var cirka 80 … Men jeg kjørte ikke i over 100 kilometer i timen, det gjorde jeg ikke, sier han med et smil.

ÉN TING FELLES: Dan Håvard Johnsen er det nyeste tilskuddet i Erlend Indergaards «mistet lappen-klubb». Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
ÉN TING FELLES: Dan Håvard Johnsen er det nyeste tilskuddet i Erlend Indergaards «mistet lappen-klubb». Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

- Og hvor mye måtte du punge ut med?

- Det kostet meg 13 000 kroner.

TÅREVÅTT: Flere måtte ta til tårene etter årets første tvekamp i Farmen 2022. Video: TV 2 / Klaus Fjellro. Vis mer

- Utsvevende liv

Han forteller at fartsovertredelsen skjedde da han var på vei til konsert i Tromsø.

- Det var god stemning i bilen til kona mi med musikk og slikt, og vi skulle rekke en ferge som tok oss videre. Det var litt pinlig, selvsagt. Og nå må jeg sitte på med henne i tre måneder, bedyrer Johnsen, som ikke lar seg knekke av den grunn.

- Det blir mye taxi framover, men vi ordførere har jo et utsvevende liv. Da får man heller ta seg et glass champagne og ikke tenke på at man skal kjøre etterpå.

Johnsen er imidlertid ikke den eneste i «Farmen» som har blitt fratatt førerkortet. Pastor Erlend Indergaard (53) har, som Se og Hør tidligere har avslørt, mistet lappen ikke bare én, men to ganger.

ROMANSE: Det tok ikke lange tiden før deltakerne på årets Farmen kunne avsløre de første Farmen-flørtene. Video: TV 2 / Klaus Fjellro. Vis mer

Han har følgende råd til Lyngen-ordføreren:

- For det første kan jeg ønske ordføreren velkommen i «mistet lappen-klubben». Nå må andre kjøre, og da kan han jo tilby folk eksklusiv rådgivning i bilen i bytte mot at han blir hentet av andre, sier han spøkefullt.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer