- Dummeste jeg har sagt

Jan Thomas tar selvkritikk etter amme-flausen.

ANGRER: Jan Thomas angrer amme-uttalelsene i Top Model. - Jeg har sagt utrolig mye dumt i mitt liv, men det er faktisk det dummeste jeg har sagt. Jeg har bare lyst til å legge meg helt flat, sier Jan Thomas. Foto: SCANPIX
ANGRER: Jan Thomas angrer amme-uttalelsene i Top Model. - Jeg har sagt utrolig mye dumt i mitt liv, men det er faktisk det dummeste jeg har sagt. Jeg har bare lyst til å legge meg helt flat, sier Jan Thomas. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Jeg har sagt utrolig mye dumt i mitt liv, men det er faktisk det dummeste jeg har sagt. Jeg har bare lyst til å legge meg helt flat. Man står der og holder på, stresser og lever seg inn, filmer to episoder samtidig. Jeg kan mye om mote og make-up og det å ta vare på seg selv – men amming kan jeg ingenting om. Jeg burde holdt kjeft, sa Jan Thomas på Senkveld fredag kveld.

Det var under mandagens "Top Model"-episode at kjendisstylisten Jan Thomas kom med oppsiktsvekkende uttalelser i forhold til kvinner og amming.

- Ivanna, du har helt utrolige former. Har du fått dem av din mor? spurte Jan Thomas modellspiren Ivanna Petrova (17) under fotoshooten i Paris.

Og Ivanna forklarte at det hadde hun sikkert, men at morens bryster henger litt mer nå enn da hun var ung. 

Da kom kjendisstylisten med et sjokkerende tips.

- Men det skal du virkelig lære av. Og når du får barn skal du i hvertfall ikke finne på å amme. Da ødelegger du alt sammen. Klem ut melka og gi barnet flaske, sier han.


Kjente kvinner som Marianne Aulie, Mona Grudt og Anniken Huitfeldt gikk til frontalangrep på Jan Thomas og kalte uttalelsene for "kvinnefiendtlige og diskrimminerende" uttalelser.


I Senkveld fredag kveld, var det en dypt angrende Jan Thomas som uttale seg om saken og han har også lært av sine feil.

- Jeg burde holde meg til ting jeg kan, det er mye, mye bedre. Jeg ble litt lost, det er bare tullball.

- Skjønte du alvoret i det du sa? Spurte Thomas Numme.

- Ikke der og da. Dette her var tilbake i juli/august, jeg har så korttidshukommelse. Umiddelbart da jeg så programmet på mandag, visste jeg at det ville bli bråk. Jeg lå våken hele natta. Jeg våknet med 29 ubesvarte anrop morgenen etter, sier Jan Thomas.

- Tror du disse uttalelsene hadde blitt bedre mottatt i Los Angeles? Spurte Thomas Numme.

- Jeg tror det. I LA, og andre steder på jordkloden for øvrig, tror jeg ikke det ville blitt et så stort kaos. Men jeg ville frarådet folk til å si det, uansett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer