Sean Penn:

Dukket «plutselig» opp

Torsdag dukket det opp bilder av skuespiller og filmskaper Sean Penn på en pressekonferanse i Kyiv.

I KYIV: Sean Penn på en pressekonferanse i Ukrainas hovedstad, Kyiv. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/REUTERS/NTB
I KYIV: Sean Penn på en pressekonferanse i Ukrainas hovedstad, Kyiv. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag kunngjorde Russland-president Vladimir Putin at Russland har iverksatt et militært angrep mot Ukraina.

En hel verden ble dermed vitne til verdens største lands angrep på Ukraina. Samtidig dukket det plutselig opp bilder av skuespiller og filmskaper Sean Penn (61) sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelensky i Ukraina.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten, men så dukket gamle bilder opp på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

Ifølge flere internasjonale medier, deriblant Daily Mail, People og Variety, er Penn i Kyiv for å lage en dokumentarfilm om Russlands invadering av Ukraina. Det bekrefter Vice Studios, som produserer dokumentarfilmen, overfor Variety torsdag.

Ifølge Daily Mail fløy skuspilleren til Kyiv forrige uke, før Putin invaderte landet.

- Demonstrerer mot

Skuespilleren dukket også opp på en pressekonferanse på regjeringskontoret i Kyiv. Der snakket han blant annet med Iryna Vereshchuk, som er ansvarlig minister for de okkuperte områdene, lokale journalister og medlemmer av det ukrainske militæret, ifølge Newsweek.

PÅ PRESSEKONFERANSE: Torsdag dukket det opp bilder av Penn fra en pressekonferanse i Kiev. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/REUTERS/NTB
PÅ PRESSEKONFERANSE: Torsdag dukket det opp bilder av Penn fra en pressekonferanse i Kiev. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/REUTERS/NTB Vis mer

I en pressemelding til Newsweek uttrykte president Zelensky takknemlighet overfor den amerikanske skuespilleren.

«Regissøren kom til Kyiv spesielt for å filme alle hendelsene som skjer akkurat nå og for å fortelle verden sannheten om Russlands invadering av landet vårt», heter det i pressemeldingen.

SNAKKET MED FLERE: Penn skal blant annet ha snakket med lokale journalister og ministeren for de okkuperte områdene. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/REUTERS/NTB
SNAKKET MED FLERE: Penn skal blant annet ha snakket med lokale journalister og ministeren for de okkuperte områdene. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/REUTERS/NTB Vis mer

«Sean Penn er blant dem som støtter Ukraina i Ukraina i dag. Landet vårt er takknemlig for motet og ærligheten», står det videre.

I pressemeldingen står det også at Penn viser mot mange andre mangler.

«Sean Penn demonstrerer mot som mange andre har manglet, spesielt vestlige politikere. Jo flere mennesker som dette, ekte venner av Ukraina, som støtter kampen mot frihet, jo fortere kan vi stoppe denne avskyelige invasjonen av begått av Russland».

På frontlinja

Dette er ikke første gang Penn er i Ukraina. Ifølge Business Insider ble Penn fotografert i militærklær da han begynte å filme dokumentaren i november. Ifølge nettstedet besøkte 61-åringen de ukrainske troppene i Dontesk-regionen nær frontlinja.

PÅ FRONTLINJA: Sean Penn startet filmingen i november. Foto: AP/NTB
PÅ FRONTLINJA: Sean Penn startet filmingen i november. Foto: AP/NTB Vis mer
I MILITÆRKLÆR: Sean Penn i Ukraina i november. Foto: AP/NTB
I MILITÆRKLÆR: Sean Penn i Ukraina i november. Foto: AP/NTB Vis mer

Dette er ikke første gangen Penn plutselig dukker opp på farlige steder. I 2015 møtte han verdens mest ettersøkte narkobaron, Joaquín «El Chapo» Guzmán. Dette fant sted i den meksikanske jungelen i oktober 2015.

LES OGSÅ: Slik er Putins mørke familiehemmeligheter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer