Barack Obama:

Dukket opp som julenisse på barnesykehus

Den tidligere presidenten overrasket alle.

JULENISSE: Familier og ansatte ved barnehuset i Washington DC fikk seg litt av en overraskelse da de så hvem som var årets julenisse. Foto: AFP/ NTB Scanpix
JULENISSE: Familier og ansatte ved barnehuset i Washington DC fikk seg litt av en overraskelse da de så hvem som var årets julenisse. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ikledd nisselue og med en stor gavesekk over skulderen, overrasket den tidligere presidenten Barack Obama (57) både barn og ansatte ved barnesykehuset i Washington DC onsdag.

Først besøkte han fire barn som lagde juledekorasjoner i et av sykehusets lekerom, før han delte ut puslespill, lekebiler, glitrende neglelakk og resten av gavene han hadde med seg, skriver The Washington Post.

Etter det gikk 57-åringen innom og besøkte pasienter rom for rom. Han var ikke bare raus med gavene, en tolv år gammel pasient som var nervøs for å begynne på high school neste år, fikk et godt visdomsord på veien:

- Selv de kule barna har ikke funnet ut av det ennå.

DELTE UT GAVER: Barna var fra seg av begeistring da den tidligere presidenten dukket opp på sykehuset. Foto: AFP / NTB Scanpix.
DELTE UT GAVER: Barna var fra seg av begeistring da den tidligere presidenten dukket opp på sykehuset. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer

Før Obama dro takket han de ansatte for at de jobber i ferien, og tok opp en videomelding som skulle spilles av på TV-skjermene på sykehuset for de han ikke fikk kommet innom.

- Som far til to jenter kan jeg bare forestille meg situasjonen familiene står i. Å ha sykepleiere, leger og andre ansatte som bryr seg om dem, passer på dem, lytter til dem og holder hånda deres - det er det viktigste som finnes, sa han til de ansatte ved sykehuset.

- For en flott påminnelse om hva julen skal handle om.

Svært takknemlige

- De kommer til å snakke om dette i mange år, sa administrerende direktør for Children's National Health System, Kurt Newman.

- Ingen ønsker å være på sykehuset på denne tiden av året. Varmen hans løftet humøret til barna, foreldrene og de ansatte - alle han møtte da han var innom.

Etter besøket takket sykehuset Obama med en video fra besøket fra sin Twitter-konto:

- Takk Barack Obama for at du gjorde dagen til pasientene våre så mye bedre. Overraskelsen varmet gangene og fikk alle til å smile. Pasientene elsket selskapet og gavene!

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Feiret bryllupet for tredje gang på tre uker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer