Barack Obama:

Dukket opp som julenisse på barnesykehus

Den tidligere presidenten overrasket alle.

JULENISSE: Familier og ansatte ved barnehuset i Washington DC fikk seg litt av en overraskelse da de så hvem som var årets julenisse. Foto: AFP/ NTB Scanpix
JULENISSE: Familier og ansatte ved barnehuset i Washington DC fikk seg litt av en overraskelse da de så hvem som var årets julenisse. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

Ikledd nisselue og med en stor gavesekk over skulderen, overrasket den tidligere presidenten Barack Obama (57) både barn og ansatte ved barnesykehuset i Washington DC onsdag.

Først besøkte han fire barn som lagde juledekorasjoner i et av sykehusets lekerom, før han delte ut puslespill, lekebiler, glitrende neglelakk og resten av gavene han hadde med seg, skriver The Washington Post.

Etter det gikk 57-åringen innom og besøkte pasienter rom for rom. Han var ikke bare raus med gavene, en tolv år gammel pasient som var nervøs for å begynne på high school neste år, fikk et godt visdomsord på veien:

- Selv de kule barna har ikke funnet ut av det ennå.

DELTE UT GAVER: Barna var fra seg av begeistring da den tidligere presidenten dukket opp på sykehuset. Foto: AFP / NTB Scanpix.
DELTE UT GAVER: Barna var fra seg av begeistring da den tidligere presidenten dukket opp på sykehuset. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer

Før Obama dro takket han de ansatte for at de jobber i ferien, og tok opp en videomelding som skulle spilles av på TV-skjermene på sykehuset for de han ikke fikk kommet innom.

- Som far til to jenter kan jeg bare forestille meg situasjonen familiene står i. Å ha sykepleiere, leger og andre ansatte som bryr seg om dem, passer på dem, lytter til dem og holder hånda deres - det er det viktigste som finnes, sa han til de ansatte ved sykehuset.

- For en flott påminnelse om hva julen skal handle om.

Svært takknemlige

- De kommer til å snakke om dette i mange år, sa administrerende direktør for Children's National Health System, Kurt Newman.

- Ingen ønsker å være på sykehuset på denne tiden av året. Varmen hans løftet humøret til barna, foreldrene og de ansatte - alle han møtte da han var innom.

Etter besøket takket sykehuset Obama med en video fra besøket fra sin Twitter-konto:

- Takk Barack Obama for at du gjorde dagen til pasientene våre så mye bedre. Overraskelsen varmet gangene og fikk alle til å smile. Pasientene elsket selskapet og gavene!

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Feiret bryllupet for tredje gang på tre uker