Felicity Huffman:

Dukket opp på rød løper før fengslingen

Tilbrakte kvalitetstid med ektemannen før soningen.

KVALITETSTID: Felicity Huffman ble i september dømt til 14 dagers fengsel, en bot på 280 000 kroner og 250 timer samfunnsstraff. Før stjernen skal sone dommen, benyttet hun anledningen til å tilbringe kvalitetstid med ektemannen. Foto: NTB Scanpix
KVALITETSTID: Felicity Huffman ble i september dømt til 14 dagers fengsel, en bot på 280 000 kroner og 250 timer samfunnsstraff. Før stjernen skal sone dommen, benyttet hun anledningen til å tilbringe kvalitetstid med ektemannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har blitt skrevet side opp og side ned om universitetsskandalen, hvor totalt 50 mennesker sto tiltalt for å ha bestukket opptakskontorer og prøveadministratorer ved eliteuniversiteter rundt om i USA.

Dette skal ifølge CNN ha gått ut på å jukse med prøveresultater, samt bestikke ansatte ved universitetene til å akseptere studenter som idrettsutøvere - selv om de aldri har drevet med idretten tidligere.

Skammer seg

En av dem som var innblandet i skandalen var« Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman (56). 13. september kom dommen, og det ble kjent at Huffman får 14 dagers fengsel og en saftig bot på 280 000 kroner samt 250 timers samfunnsstraff, ifølge CNN. Det var en tydelig preget skuespiller som møtte opp i retten sammen med ektemannen William H. Macy (69).

- Jeg skammer meg dypt for det jeg har gjort. Jeg tar fullt ansvar og aksepterer hvilken som helst straff du gir meg, sa Huffman, ifølge det amerikanske nyhetsselskapet.

Huffman erklærte seg skyldig allerede tidligere i år, for å ha jukset med datteren Sophia Grace Macy (19) sine resultater for å sikre skoleplass. I forkant av dommen skrev skuespilleren et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff. Framfor å bli straffet med fengsel håpet 56-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste. Dette ble ikke tilfellet for Huffman som endte med både fengselsstraff, bot og samfunnsstraff.

PREGET: Her er Felicity Huffman på vei ut fra retten i september sammen med ektemannen William H. Macy. Foto: NTB Scanpix
PREGET: Her er Felicity Huffman på vei ut fra retten i september sammen med ektemannen William H. Macy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kvalitetstid før fengselsdommen

Dette stopper imidlertid ikke stjernen fra å vise ansikt, og i helgen dukket hun opp under et arrangement hvor hun gladelig poserte foran fotografene sammen med ektemannen, ifølge flere internasjonale medier, deriblant Daily Mail.

Anledningen var The Rape Foundaton sin årlige brunsj i Los Angeles, og Huffmann hadde tatt på seg en kremfarget kåpe med et helsvart antrekk under, stylet med matchende loafers og svarte solbriller. Paret så ut til å nyte litt kvalitetstid sammen før 56-åringen ryker inn bak murene.

POSERTE: Det kan se ut til at Felicity Huffman og ektemannen William H.Macy gjør det beste de kan ut av tiden de har sammen før førstnevnte skal sone dommen sin. Foto: NTB Scanpix
POSERTE: Det kan se ut til at Felicity Huffman og ektemannen William H.Macy gjør det beste de kan ut av tiden de har sammen før førstnevnte skal sone dommen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stjernens ektemann gjennom 20 år hadde tatt på seg en mørkeblå blazer og prikkete skjorte for anledningen, med solbriller godt plassert over øynene.

Det er imidlertid ikke første gang 56-åringen har vist seg ute i offentligheten siden dommen ble kjent. Nylig ble hun også observert ute mens hun gikk tur med hunden sin i Lake Hollywood, ifølge Page Six. På bildene nettsiden har publisert, så stjernen imidlertid ikke ut til å bry seg over at hun spaserte i et område det ikke var tillatt å ha med seg hund.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

Åpenhjertig brev

Som tidligere nevnt leverte Huffman et tre siders langt brev til retten i håp om å bli straffet med prøvetid og samfunnstjeneste fremfor fengsel.

I brevet skrev 56-åringen blant annet at hun ønsket å gi datteren, som skal være diagnostisert med lærevansker, en mulighet til å kunne bli skuespiller.

«I desperasjon etter å være en god mor, overbeviste jeg meg selv om at det eneste jeg gjorde var å gi datteren mi en ærlig sjanse. Jeg ser ironien i dette nå, for det jeg har gjort er det motsatte av rettferdig. Jeg har brutt loven, bedratt utdanningssystemet, forrådt min datter og sviktet familien», skrev stjernen.

SAMLET: Her er William H. Macy avbildet sammen med datteren Grace Macy, kona Felicity Huffman og datteren Sophia Macy i 2014. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er William H. Macy avbildet sammen med datteren Grace Macy, kona Felicity Huffman og datteren Sophia Macy i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I brevet forklarte Felicity Huffman også hvordan datteren reagerte da hun fikk høre hva moren hadde gjort.

«Da datteren min så på meg og spurte meg, med tårer rennende nedover ansiktet, «hvorfor trodde du ikke på meg? Hvorfor trodde du ikke jeg kunne klare det på egen hånd», hadde jeg ikke noe svar til henne. Det eneste jeg kunne si var at jeg var lei for det», het det i Huffmans åpenhjertige brev.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Frustrerte fruer»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer