<strong>OVERRASKET:</strong> Denne uken dukket Chris O'Neill opp i Sverige, lenge før han var ventet i den offisielle kalenderen. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Denne uken dukket Chris O'Neill opp i Sverige, lenge før han var ventet i den offisielle kalenderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chris O'Neill:

Dukket opp i Sverige tidligere enn ventet

Ektemannens hyggelige gest til prinsesse Madeleine.

Publisert

Allerede i begynnelsen av desember ble det kjent at prinsesse Madeleine (36) skulle komme hjem for å feire jul i Sverige.

Den svenske prinsessen flyttet tidligere i år til Florida sammen med ektemannen Chris O'Neill (44) og deres tre barn, prinsesse Leonore (4), prins Nicolas (3) og prinsesse Adrienne (9 mnd), men denne uken var de altså tilbake i den svenske hovedstaden.

Blir i Sverige

Det er riktignok ikke bare for å ta del i julefeiringen, men også feiringen av dronning Silvia, som på søndag fyller 75 år.

I utgangspunktet var det bare Madeleine og barna som skulle overvære feiringen av mamma og mormor, men det ble raskt endring i planene.

Ifølge Expressen sto ikke Chris' navn i det offisielle programmet for bursdagsfeiringen, som fant sted tirsdag denne uken, men 44-åringen dukket likevel opp.

Nå viser det seg at amerikaneren gjorde den varme gesten for kona, og reiste til Sverige tidligere enn planlagt.

Ifølge det svenske hoffet blir prinsessen og familien værende i Sverige en god stund.

<strong>FEIRET DRONNINGEN:</strong> Både prinsesse Sofia, prins Carl Philip, Chri O'Neill og prinsesse Madeleine var til stede for å feire dronning Silvia denne uken. Foto: NTB Scanpix
FEIRET DRONNINGEN: Både prinsesse Sofia, prins Carl Philip, Chri O'Neill og prinsesse Madeleine var til stede for å feire dronning Silvia denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De kommer til å bli i Sverige i noen uker, sier informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margreta Thorgren, til den svenske avisa.

Thorgren legger til at Chris O'Neill har mulighet til å ta med seg jobben rundt i verden, og at han ikke er avhengig av et spesifikt kontor.

<strong>FEIRET MORMOR:</strong> Prinsesse Estelle var selvskreven gjest under Silvias feiring. Her sammen med mamma kronprinsesse Victoria og pappa prins Daniel. Foto: NTB Scanpix
FEIRET MORMOR: Prinsesse Estelle var selvskreven gjest under Silvias feiring. Her sammen med mamma kronprinsesse Victoria og pappa prins Daniel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
<strong>BURSDAGSBARNET:</strong> Dronningen ankom feiringen sammen med kong Carl Gustaf. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARNET: Dronningen ankom feiringen sammen med kong Carl Gustaf. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hyllet mamma

Selv om Chris i utgangspunktet ikke sto på listen over medlemmene av kongefamilien som skulle ta del i feiringen tirsdag, kan informasjonssjefen fortelle at det hele tiden var meningen at han også skulle komme til Sverige.

- Det var aldri aktuelt at Chris ikke skulle overvære julefeiringen og Silvias bursdag. Naturligvis er det viktig for prinsesse Madeleine og barna at Chris også er med på en så viktig familiesammenkomst. Og dessuten er det jo jul, sier informasjonssjefen.

Ifølge Svenske Dam holdt 36-åringen en rørende tale til moren foran resten av familien.

- Du er modig mamma, og jeg husker da jeg var liten og du kom hjem, og fortalte om alle menneskene og ildsjelene du hadde møtt på reisene dine. Jeg husker jeg kjente at jeg også ville hjelpe til. Nå er jeg stolt over å få følge i dine fotspor, sa hun ifølge avisen og la til:

- Mamma, jeg elsker deg. Og nå gir jeg meg før jeg begynner å gråte.

Saken fortsetter nedenfor.

Lille julaften fyller dronning Silvia 75 år, og det går selvsagt ikke upåaktet hen i Sverige. Derfor ønsket stiftelsene hun jobber med å hylle henne, og hennes filantropiske arbeid, denne uken.

Datteren ville derfor naturligvis være til stede på den store dagen, sammen med andre prominente medlemmer av familien, som kong Carl Gustaf (72), kronprinsesse Victoria (41) og prins Carl Philip (39).

<strong>PÅ FLYTTEFOT:</strong> De siste årene har prinsesse Madeleine og familien flyttet flere ganger. Nå har de slått seg til ro i Florida. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: De siste årene har prinsesse Madeleine og familien flyttet flere ganger. Nå har de slått seg til ro i Florida. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hjemmelengsel

Prinsesse Madeleine har tidligere uttalt at hun har hjemlengsel, og at hun ofte snakker med familien på FaceTime.

- De trives godt der de bor, men akkurat i julen er det tradisjon å møte familie og venner. Det kjennes naturlig for henne å reise hjem nå, har informasjonssjefen nylig fortalt.

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, har tidligere fortalt at prinsessen virker noe rotløs - fordi hun beveger så mye på seg.

- Det kan virke som prinsesse Madeleine er en rotløs sjel som har vansker for å slå seg til ro. Etter det opprivende bruddet med sin utro eksforlovede Jonas Bergstöm flyktet hun til Miami hvor hun søkte tilflukt hos familien Parnevik. Nå er hun tilbake i Florida, etter å ha bodd i New York, London og Sverige, sa han, og fortsatte:

<strong>I SVERIGE:</strong> Selv om Madeleine og ektemannen er flyttet utenlands er de stadig i Sverige for å ta del i offisielle feiringer - som her da kronprinsesse Victoria fylte 40 i fjor. Foto: NTB Scanpix
I SVERIGE: Selv om Madeleine og ektemannen er flyttet utenlands er de stadig i Sverige for å ta del i offisielle feiringer - som her da kronprinsesse Victoria fylte 40 i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Svenskene var ikke blide da prinsesse Madeleine flyttet til New York, hvor hun også fødte prinsesse Leonore. Men etter at familien flyttet til London, og Madeleine oftere var å se på representasjonsoppdrag i hjemlandet, har populariteten økt. Jeg frykter at svenskene igjen blir forbanna på prinsesse Madeleine.

Avgjørelsen om å reise til USA kom i kjølvannet av at paret tidligere i år bestemte seg for å forlate London.

Madeleine har ikke vært i Sverige siden det i august ble kjent at familien på fem skulle pakke koffertene og sette kursen mot USA. Det skapte blant annet overskrifter da det ble kjent at hun ikke hadde planer om å delta på Nobelfesten i Stockholm - der hennes søster, kronprinsesse Victoria, for øvrig stjal showet.

LES OGSÅ: - Jeg savner henne helt forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer