Erna Solberg:

Dukket opp i stjerneshow

Plutselig dukket statsministeren opp under livesendingen.

GLOBAL: Erna Solberg dukket opp på den globale direktesendte TV-sendingen «One World: Together At Home» lørdag kveld. Video: WHO / Global Citizen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konserter og festivaler fortsetter å bli kansellert verden over på grunn av spredningen av coronaviruset. Dette har ført til at det stadig dukker opp nye arrangementer på digitale plattformer.

Lørdag kveld var det duket for den globale direktesendte tv-sendingen «One World: Together At Home», hvor fokuset er å hylle helsearbeiderne som står i frontlinjen mot coronaviruset.

Initiativtakerne til tv-sendingen er Global Citizen og Verdens helseorganisasjon.

Tv-sendingen vil inneholde flere titalls kjendiser og musikere og ledes av Jimmy Fallon (45), Jimmy Kimmel (52) og Stephen Colbert (55).

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Holdt tale under sendingen

Under sendingen har det hittil vært flere store verdensstjerner som har bidratt med opptredener fra hjemmene sine.

Det var nok imidlertid flere som fikk seg en stor overraskelse da statsminister Erna Solberg (59) plutselig dukket opp under tv-sendingen, rett etter at sangeren Eason Chan (45) hadde opptrådt med sin låt, «I have nothing».

  • Se videoen øverst i saken!

- Hei, alle sammen. I tider som denne er det så viktig å stå sammen, selv om det er fra våre egne hjem. Vi står overfor en felles global utfordring som bare kan bli løst ved en samlet global innsats. Og vi må velge å vise solidaritet med dem som er rammet, og vi må støtte de som står i frontlinjen av denne kampen, forteller Solberg inn i kameraet.

OVERRASKET: I selskap med flere av verdens største stjerner dukket plutselig Erna Solberg opp under kveldens tv-sending. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: I selskap med flere av verdens største stjerner dukket plutselig Erna Solberg opp under kveldens tv-sending. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Og vi må komme bedre ut av dette med de bærekraftige utviklingsmålene. Det er derfor Norge har forpliktet 200 millioner amerikanske dollar til søken om å finne en vaksine som kan bli tilgjengelig for alle. Vi har også økt vår støtte til WHO og til UN Humanitarian Response, fortsetter hun.

Solberg nevner også at Norge har tatt initiativ til å bidra til FNS nye coronafond for global innsats. Fondet skal bistå utviklingsland med svake helsesystemer i å møte coronapandemien og å komme raskest mulig på bena igjen når krisen er over.

- Jeg oppfordrer regjeringer, private selskaper og alle der ute til å bli med oss i denne innsatsen. Vi er sammen om dette. Vi vil komme oss gjennom dette sammen. Så hold dere trygge og ta vare på hverandre, avslutter hun.

FÅR REFS: Kjendiser må også holde seg hjemme på grunn av coronaviruset, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på nye måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

Ventet flere store stjerner

Kveldens arrangemente er ment til å oppmuntre folk til å iverksette tiltak mot spredningen av coronaviruset ved å holde seg hjemme.

Den verdenskjente artisten Lady Gaga (34) har også vært med på å få i gang arrangementet. Tv-sendingen varer i flere timer og er en krysning mellom en folkehelsekonferanse og en konsert.

Blant stjernene som hittil har opptrådt under tv-sendingen er tidligere One Direction-medlem Niall Horan (26), Rita Ora (29), Jennifer Hudson (38), Liam Payne (26) og Jessie J (32).

Ifølge CNN er det også ventet at stjerner som Usher (41), Taylor Swift (30), Lady Gaga og rockebandet Rolling Stones skal dukke opp i tv-sendingen.

LES OGSÅ: Kjendisenes corona-hår: - Forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer