Kronprinsesse Mette-Marit:

Dukket opp i 14 år gammel kåpe

Mette-Marit stilte i gjenbruk da hun besøkte skole i Bærum. 

SÅ GOD SOM NY: På bildet til venstre er Mette-Marit avbildet under en julefotografering på Akershus festning i 2002. Bildet til venstre er tatt like før jul da hun og kronpris Haakon besøkte en skole i Bærum. Foto: NTB scanpix / Andreas Fadum
SÅ GOD SOM NY: På bildet til venstre er Mette-Marit avbildet under en julefotografering på Akershus festning i 2002. Bildet til venstre er tatt like før jul da hun og kronpris Haakon besøkte en skole i Bærum. Foto: NTB scanpix / Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (43) blir stadig hyllet for sin motesans, og spesielt at hun ofte går for gjenbruk.

Det var intet unntak da hun, sammen med kronpris Haakon (43), besøkte Haug skole og ressurssenter i Bærum.

Vinterkulda holdt hun borte med en rutete, trendy ullkåpe, som ved første øyekast ser splitter ny ut. Men den gang ei.

Kåpen har vært i kronprinsessens klesskap i en årrekke. For 14 år siden, så vi nemlig samme kåpen til julefotograferingen med resten av kongefamilien.

Saken fortsetter nedenfor.

FIKK BESØK: Mette-Marit og Haakon tok seg god tid til å prate med elevene ved Haug skole. Foto: NTB scanpix
FIKK BESØK: Mette-Marit og Haakon tok seg god tid til å prate med elevene ved Haug skole. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hater å kvitte seg med ting

Da Mette-Marit brukte kåpen første gang, var hun relativt fersk i kronprinsesserollen. Siden den gang har hun blitt mye sikrere både på seg selv, og i klesveien.

Men selv om stilen har endret seg, dukker likevel gamle godbiter plutselig opp igjen.

Hun har tidligere uttalt til Se og Hør at hun misliker å kvitte seg med ting, nettopp fordi det meste kommer tilbake i motebildet.

- Det jeg ser, er at jeg bruker plagg mye i en periode. Og så kommer det plutselig tilbake igjen, og blir brukt om igjen og om igjen. Så jeg kvitter meg ikke med så mye, sa hun i forbindelse med et Fretex-arrangement.

Feiret datteren

I januar kunne kronprinsparet feire at de har fått en ny tenåring i huset.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits eldste felles barn, prinsesse Ingrid Alexandra, fylte nemlig 13 år lørdag 21. januar.

Innad i familien har medlemmene egne forkortelser. Fødselsdagsbarnet kalles bare for «Ingrid». Kronprinsesse Mette-Marits kallenavn er «Mette» og prins Sverre Magnus kalles bare «Magnus» - mens Haakon Magnus, han kalles bare Haakon.

Tradisjonen tro inviterte kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon til fødselsdagsfeiring for tenåringsjenta på Skaugum.

For kong Harald og dronning Sonja er barna og barnebarnas bursdager hellige – da setter de alltid av tid til bursdagskalas. Men hva de gir i gave er en godt bevart hemmelighet!

Kronprinsfamilien har også tradisjon for å vekke jubilanten på senga om morgenen med kake, lys og sang.

LES OGSÅ: Overrasket på den røde løperen