Helene Olafsen:

Dukker opp på «Senkveld» etter fødselen

Olafsens arvtaker avsløres i fredagens episode.

UT I PERMISJON: Helene Olafsen ble nylig mor, og skal dermed ut i mammapermisjon. Hvem som tar over hennes plass i «Senkveld», er enda ikke kjent. Her er hun med makkeren Stian Blipp. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
UT I PERMISJON: Helene Olafsen ble nylig mor, og skal dermed ut i mammapermisjon. Hvem som tar over hennes plass i «Senkveld», er enda ikke kjent. Her er hun med makkeren Stian Blipp. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Mandag kom den hyggelige nyheten om at «Senkveld»-programleder Helene Olafsen (30) og forloveden Jørgen Nilsen (30) har fått sitt første barn, en liten gutt.

Det bekreftet de ferske foreldrene på Instagram, der de kunne avsløre at sønnen har fått navnet Louie.

«Velkommen til verden, lille Louie. 15.03.2020. Heldige deg, som har fått verdens tøffeste mamma. Jeg er så stolt av dere begge to», skrev en stolt Nilsen i innlegget.

Olafsen overrasket stort da hun fredag i forrige gjennomførte «Senkveld»-innspillingen som vanlig - på selveste termindatoen.

Programlederen har vært svært aktiv i løpet av svangerskapet, og under sendingen kunne 30-åringen avsløre at det var lite som tydet på at en fødsel var på gang.

Søndag 15. mars kom altså barnet til verden - og TV 2 kan nå bekrefte at Olafsen blir å se på det populære talkshowet allerede fredag denne uken.

- «Senkveld»-innspillingen går som planlagt selv om Helene Olafsen nettopp har født. Vi kan røpe at det allerede på fredag under sending blir en liten prat og gjensyn med Helene, sier PR- og medierådgiver Unn Grethe Berge til Se og Hør.

BABY-KLAR: Helene Olafsen hadde termin 12. mars, men klarte likevel å spille inn «Senkveld» foran en tomt studio samme dag. Vis mer

Stor spenning

Det har lenge vært knyttet stort spenning til hvem som skal overta som programleder sammen med Stian Blipp (30) nå som Olafsen går ut i mammapermisjon. Berge sier at flere svar vil komme på plass når ukens episode sendes på fredag.

- Hvordan programlederkabalen løses til slutt denne uken får man svar på når man ser «Senkveld med Helene og Stian». Innspillingen blir i likhet med forrige uke uten publikum til stede i salen, sier hun.

I forrige uke ble det kjent at «Senkveld» spilles inn uten publikum, for å hindre smitte av coronaviruset som 1463 nordmenn nå har testet positivt for. Seks mennesker i Norge har også mistet livet grunnet viruset.

Det er altså fortsatt usikkert hvem som skal ta over roret nå som Olafsen forsvinner ut, men da Se og Hør snakket med Stian Blipp i januar, var det mye som tydet på at den populære bergenseren kommer til å styre skuta alene.

- Dette har vi selvfølgelig snakket om, og planen per nå er at Helene skal være med så lenge hun har lyst og orker, og etter det er planen at jeg skal holde båten flytende mens hun er borte, sa han den gang.

- Men kjenner jeg businessen rett, så kan alt mulig skje.

30-åringen kunne også fortelle at han hadde gjort seg noen tanker om hvordan det vil bli å lede det populære fredagsprogrammet uten Olafsen.

- Det blir selvfølgelig rart. Vi har opparbeidet oss en kjemi og en tone på programmet, så det vil jo måtte ta en annen form, som verken jeg eller andre vet hvordan kommer til å bli. Det blir uten tvil utfordrende, for jeg har merket hvor deilig det er å ha noen å spille med og spille på, noen som kan gi deg motstand og gi motstand tilbake, fortalte Blipp.

Unn Grethe Berge i TV 2 kunne den gang si at ingenting var endelig bestemt, og at de så på ulike løsninger på situasjonen.

- Som Stian selv sier, så har vi ikke endelig bestemt oss her, og ser på forskjellige løsninger opp mot Helenes fødsel. «Senkveld»-redaksjonen og TV 2 vurderer både løsning med vikarer, og at Stian kan lede «Senkveld» alene, sa hun til Se og Hør i januar.

RØRT: Det blir tårevått når Aksel Lund Svindal hyller Helene Olafsen under en episode av «Senkveld med Helene og Stian». Vis mer

Ble foreldre

Det var som nevnt søndag forrige uke Olafsen og forloveden Jørgen Nilsen fikk sitt første barn sammen.

Sønnen Louie kom til verden 15. mars, og på Instagram takket den kjente TV 2-programlederen for all hjelp og støtte.

«Han er helt perfekt i en uperfekt tid. Tusen takk for all hjelp og støtte ved Ullevål sykehus. Og takk for alle meldinger som allerede har kommet inn til vår lille familie», skrev 30-åringen.

Det var for øvrig også under innspillingen av «Senkveld» i september i fjor, at Olafsen først avslørte gravidnyheten - til stor overraskelse for både Stian Blipp og resten av publikum.

KLEINT: Helene Olafsen blir utfordret av Mads Hansen og må på en rekke dates i ukens «Senkveld». Det mennene ikke visste, var at det hele var skjult kamera. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg ble jo selvfølgelig veldig glad. Det er jo en vanvittig gave. Men jeg ble også litt perpleks, på en måte. Det er så stort at jeg kanskje ikke klarte å ta det inn helt med en gang, det er jo sikkert en grunn til at man skal gå gravid i ni måneder. Man skal kjenne på det og bli vant til det og forberede seg, fortalte Olafsen til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Bryllupsfesten avlyses

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer