Hans-Erik Dyvik Husby:

Dukker opp i Netflix-serie

Et halvt år etter sin død er Hans-Erik Dyvik Husby å se i Netflix-serien «Clark».

NETFLIX: Se traileren for «Clark» (2022) Med blant annet Bill Skarsgård i hovedrollen. Video: Netflix / Youtube Vis mer
Publisert

19. november 2021 kom den triste nyheten om at Hans-Erik Dyvik Husby var død, 49 år gammel.

Vokalisten og skuespilleren er bedre kjent under navnet Hank von Helvete, og var i en årrekke med i bandet Turboneger. Han har også tidligere vært å se som skuespiller, blant annet i musikalen «Jesus Christ Superstar» på Det Norske Teatret fra 2009.

Omtrent et år før Dyvik Husby døde spilte han inn scener til den storslåtte svenske dramaserien «Clark», som nå går som en farsott på Netflix. Serien hadde premiere på strømmetjenesten tidligere i mai, og er allerede den mest sette serien på Netflix i Norge.

Gangsterhistorie

I serien har skuespillerstjernen Bill Skarsgård hovedrollen som en av verdens mest kjente bankranere og gangstere, Clark Olofsson.

I sin kriminelle karriere var Clark delaktig i både drapsforsøk, vold og ran. Han var også sentral i en av Sveriges mest kjente hendelser der begrepet «Stockholmsyndromet» oppsto.

Bakgrunnen var et bankran i Kreditbanken i Stockholm i 1973. Den gang satt Clark Olofsson i fengsel, men han ble sendt inn i banken for å forhandle med raner Janne Olsson. Olufson ble i banken i seks dager, og både Olsson og Olofsson fikk stor sympati av gislene.

Etter å ha tilbrakt mer enn halve livet i fengsel er Clark nå en fri mann, og bor i Belgia.

DRAMATISK: I Netflix-serien «Clark» dramatiseres de dramatiske hendelsene under bankranet i Kreditbanken i Stockholm i 1973. Foto: Eric Broms / Netflix
DRAMATISK: I Netflix-serien «Clark» dramatiseres de dramatiske hendelsene under bankranet i Kreditbanken i Stockholm i 1973. Foto: Eric Broms / Netflix Vis mer

- Han var unik

I «Clark» har Dyvik Husby rollen som fengselsbestyrer, og dukker opp i seriens andre episode.

Dyvik Husbys kjæreste, Jeanette Engh Johansen, sier at det var veldig spesielt å se og høre stemmen til kjæresten igjen.

- Jeg har vært nødt til å unngå å høre og se ham på en lang stund. Det blir altfor vondt, og savnet blir så altfor sterkt. Han var jo umistelig for meg. Det er han ennå, sier Johansen til Dagbladet, og fortsetter:

- Samtidig merket jeg også hvor stolt jeg er av han for den profesjonaliteten han alltid viste på jobb, uansett hva. Han var unik.

Hun forteller videre at hun og Dyvik Husby sendte meldinger til hverandre under innspilling, og der han tullet med at han spilte en «gal professor med skjeve briller og en rusten skånsk røst».

- Han var rå på dialekter på så mange språk. Det ble alltid et show ut av det, avslutter Johansen.

STOLT: Hans-Erik Dyvik Husbys kjæreste, Jeanette Engh Johansen, forteller til Dagbladet at kjæresten var en unik person. Foto: Anders Grønneberg
STOLT: Hans-Erik Dyvik Husbys kjæreste, Jeanette Engh Johansen, forteller til Dagbladet at kjæresten var en unik person. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Sårt og fint

Dyvik Husbys tidligere manager, Boye Nythun, sier at serien ble spilt inn i november 2020. Han sier det var et lyspunkt i en periode der det, på grunn av corona, var utfordrende å være artist.

- Hans-Erik var ekstremt glad i å spille, og glad i film og tv. Han siktet seg mer og mer inn på skuespill. Han synes det var gøy å gå inn i roller, noe han var veldig god på, sier Nythun til Dagbladet.

- Han var stolt av å være med i serien. Han hadde gledet seg til den skulle komme. Det var fint å se. Jeg vet han hadde vært stolt av det, sier Nythun.

- Jeg minnes med glede og ser hvor stor kunstner han var. Det er både sårt og fint på samme tid.

Han er også full av lovord om Dyvik Husbys formidlingsevne. Han sikter spesielt til at han blant annet spilte hovedrollen som Cornelis Vreeswijk i filmen «Cornelis» fra 2010. Han kaller Dyvik Husby en fantastisk formidler.

- Jeg vet han hadde vært stolt av at han fikk vist flere sider av seg selv. Det hadde han lyst til at verden skulle se, sier Nythun.

LES OGSÅ: Åpner seg om avstandsforholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer