Vibeke Skofterud er død:

- Du var en ekte venn

Jan Thomas sørger over Vibeke Skofterud - og gleder seg over de gode minnene.

GODE VENNER: - Jeg har aldri sett henne vakrere eller mer forelsket, sier Jan Thomas om festkvelden der dette bildet ble tatt. Det var siste gangen han møtte sin gode venninne. Foto: @janthomasofficial / Instagram
GODE VENNER: - Jeg har aldri sett henne vakrere eller mer forelsket, sier Jan Thomas om festkvelden der dette bildet ble tatt. Det var siste gangen han møtte sin gode venninne. Foto: @janthomasofficial / Instagram Vis mer

- Det var et grusomt sjokk, sier Jan Thomas til Se og Hør.

Han er for tiden på ferie i Mexico, men skulle ønsket at han var hjemme da han fikk beskjed om at Vibeke hadde gått bort.

- Jeg ble fullstendig paralysert, samtidig som jeg tenkte at dette kunne ikke stemme. Det var utrolig tøft, forteller han.

- Heldigvis fikk jeg snakket med et par venner av oss. Og så begynte følelsene å komme på rad og rekke. Jeg tenkte på familien hennes, kjæresten hennes og alle vi andre som var så utrolig glad i henne, forteller han videre.

Flink til å klemme

Kjendisstylisten kan ikke huske når han møtte Vibeke for første gang.

- Det er veldig mange år siden. Hun har vært i livet mitt så lenge jeg kan huske!

Det var et vennskap som var både personlig og profesjonelt, og blant annet dro de på tur sammen til Marrakech i TVNorge-serien «Firestjerners reise» i 2010.

- Hun betydde mye for meg, fordi hun var så ekte. Det finnes ikke så mange som henne. Det var umulig å ikke bli glad i henne, og hun stilte alltid opp dersom det var noe, sier Jan Thomas og beskriver henne som en meget god venn.

- Både privat og i jobbsammenheng var hun alltid varm og inkluderende. Vibeke var veldig opptatt av at alle rundt henne skulle ha det bra, forteller han.

- Og så var hun desidert en av de beste til å klemme!

Smilte med hele seg

I sommer arrangerte Jan Thomas vennefest sammen med den tidligere fotballspilleren Jan Gunnar Solli, og Vibeke var selvskreven gjest. Tilfeldighetene ville det slik at reportasjen fra denne festen står på trykk i Se og Hør i morgen, i en artikkel som gikk i trykken flere dager før ulykken skjedde.

TRYKKET FØR ULYKKEN: Her er reportasjen fra Jan Thomas’ festival-fest som står i ukens Se og Hør. Familien er informert om at artikkelen kommer på trykk. Foto: Faksimile
TRYKKET FØR ULYKKEN: Her er reportasjen fra Jan Thomas’ festival-fest som står i ukens Se og Hør. Familien er informert om at artikkelen kommer på trykk. Foto: Faksimile Vis mer

- Akkurat nå er det litt sårt å tenke tilbake på denne festen, sier Jan Thomas, og legger til at han og Vibeke på forhånd hadde snakket om hvor mye de begge gledet seg til den.

Heldigvis har festen gitt ham gode minner som han vil ta med seg videre - ikke minst minner om Vibeke.

1980-2018: Vibeke Skofteruds liv i bilder. Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Jeg tror aldri jeg har sett henne vakrere eller mer forelsket. Hun smilte med hele seg, og hadde en energi over seg som jeg aldri hadde sett før. Jeg tolket det som om mange brikker hadde falt på plass for henne, sier han.

Det ble en lang og hyggelig fest.

- Vi lo og danset sammen til sent på kveld, og bestemte oss for at vi snart måtte ha en lunsjdate.

Jan Thomas blir stille.

- Det var siste gang jeg så henne.

En superhelt

På tross av et liv som ble så altfor kort, har Vibeke satt varige spor hos utallige mennesker - både hos alle som bare leste om henne i mediene, og hos dem som kjente henne godt.

- Jeg vil huske henne for hennes smil og vakre øyne, og hennes ekte og ærlige vennskap. Hun hadde kraft som en superhelt, en smittsom latter og en enorm omsorg for andre, sier Jan Thomas.

- Jeg kommer aldri til å glemme henne, og det gjør vondt langt inn i hjertet.

LES OGSÅ: Johaugs siste hilsen til venninnen