Stian «Staysman» Thorbjørnsen:

- Du trenger bare to ting på festival

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal pakke med seg for å det ultimate festivalantrekket. Stian «Staysman» Thorbjørnsen gjør det svært enkelt.

KLAR FOR FESTIVAL: Mange følger kjendisenes stil når de pakker antrekkene for å reise på festival i sommer. Artist og festivalveteran Stian Thorbjørnsen (t.h.) hevder han kun har gummistøvler på pakkelista. Foto: NTB Scanpix/Privat
KLAR FOR FESTIVAL: Mange følger kjendisenes stil når de pakker antrekkene for å reise på festival i sommer. Artist og festivalveteran Stian Thorbjørnsen (t.h.) hevder han kun har gummistøvler på pakkelista. Foto: NTB Scanpix/Privat Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Festivalsommeren er for alvor sparket i gang, og for flere gikk kanskje startskuddet så tidlig som i april med den verdenskjente California-festivalen Coachella.

I tillegg til konsertene, er også festdelen og ikke minst festivalmoten vesentlig for mange. Her til lands er det ingen tvil om at det kan oppstå vekslende vær i sommermånedene, og at man da kanskje først og fremst bør tenke praktisk når man kler seg for en festival.

- Coachella, som regnes som en «it-festival», setter alltid trenden for den kommende festivalsesongen. Det som gjaldt der, vil nok også gjelde her og internasjonalt, sier trendekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Einarsdóttir til Seoghør.no.

ELSKER FESTIVALER: Kendall Jenner (t.v.) på Coachella i 2016. Foto: NTB Scanpix.
ELSKER FESTIVALER: Kendall Jenner (t.v.) på Coachella i 2016. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Coachella holdes imidlertid et sted der temperaturen er helt annerledes enn i Norge, så det er viktig å kle seg etter forholdene og tenke praktisk, fortsetter hun.

- På vei ut

At trendbildet endrer seg noe fra sesong til sesong, er ikke ukjent. Likevel mener Einarsdóttir at man i år ser et større skille enn tidligere.

- Jeg tenker at det er ekstra gøy i år. I mange sesonger har vi sett at det er mye av det samme som har gått igjen. Tidligere var det mye fokus på den bohemske stilen, og den er litt på vei ut nå. 70-tallet har stått i så mange sesonger, men nå føler jeg at det er 90-tallet som dominerer.

Hun trekker blant annet fram supermodellene Kendall Jenner (21) og Gigi Hadid (22) som eksempel, og mener duoen var blant dem som utmerket seg stilmessig under årets versjon av California-festivalen.

- Kendall og Gigi er faste innslag når kommer festivalstil. De er veldig inne i 90-tallsstilen, blant annet med de runde, små solbrillene. Disse vil være et av hotteste tilbehørene på festival i sommer.

- Holder med gummi

Stian Thorbjørnsen - som også er kjent under artistnavnet Staysman - har i mange år vært på festivaler Norge rundt, både som publikummer og artist.

Han avslører at han tar festivallivet med et smil og ikke tenker spesielt nøye på hva han tar med seg i sekken.

Saken fortsetter under bildet.

VETERAN: Stian Thorbjørnsen er vant til å stå på scenen Norge rundt. Her er han i aksjon under «Allsang på Grensen». Foto: Andreas Fadum
VETERAN: Stian Thorbjørnsen er vant til å stå på scenen Norge rundt. Her er han i aksjon under «Allsang på Grensen». Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg pleier å si at det eneste en gutt må ha med seg på festival er to typer gummi: gummistøvler og kondomer, sier han til Seoghør.no med et smil.

Stian avslører at han i løpet av mange konserter med kompisen Lasse Jensen i duoen «Staysman & Lazz» også har opplevd at publikum har foretrukket å gå uten en tråd.

- Noe av det villeste jeg har opplevd var at folk stormet scenen kliss nakne. Men jeg har vært mye naken på scenen selv og da. Men det var før jeg ble gift og familiemann, sier han og ler.

- Ikke det aller fineste

Selv om det er lov å leke seg med forskjellige uttrykk og stiler, mener moteekspert Ida Elise Einarsdóttir imidlertid at det finnes visse ting man bør styre unna.

- Høye hæler er ikke lov. For det første er det ikke spesielt praktisk, da det ofte er gressunderlag. Man risikerer å stå fast som en teltplugg, og det er ikke særlig smart. Bar overkropp synes jeg man også skal begrense litt, i tillegg til å droppe de aller korteste shortsene og skjørtene. De antrekkene man ser rumpa i, er ikke de aller fineste.

- En annen ting som godt kan gis avkall på i år, er blomsterkransen. Den har vært superhot i mange sesonger, men er ingen stor trend i år. I fjor sa vi at blomsterkransen var innafor, dersom den var hjemmelaget. I år tenker jeg at man skal droppe den helt, fortsetter hun.

- Slår ikke feil

Mange bruker festivaler som en arena for å leke seg med trender. Einarsdottir mener at man foruten ovennevnte punkter skal få lov til å kle seg som man vil, uavhengig av trender.

Stian Thorbjørnsen og kona Tina Thorbjørnsen intervjues etter "Skal vi danse"-sendingen. Her avslører Stian at han ser opp på Tina før hver dans han gjennomfører på parketten. Vis mer

- Når jeg er på festival prøver jeg å tenke praktisk. En avklippet denimshorts, og en kul avslappet t-skjorte, enten sort, hvit eller med band-print fungerer ypperlig.

- Med solbriller, sneakers, sandaler eller et par «biker boots», så har man det ultimate festivalantrekket. Det slår ikke feil.

LES OGSÅ: Sjekk de rare brillene stjernene elsker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer