- Du skaffet deg seks kredittkort på ett år?

Moritz mistet kontrollen etter at han finansierte byturene med lånte penger.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Moritz Drechsel (32) flyttet for seks år siden til Norge og fikk jobb som kjøkkensjef på restaurant.

Men et hektisk partyliv på byen, hvor han ofte spanderte sjampanje og dyre drinker på vennene og en skattesmell, førte til problemer med økonomien, noe han løste med å skaffe seg flere kredittkort og to dyre forbrukslån.

Tilsammen har gjelda vokst til 400 000 kroner, og «Luksusfellen»-rådgiverne Magne Gundersen og Cecilie Lynum blir overrasket over hvor store problemene er, når de går igjennom papirene hans.

- Du skaffet deg seks kredittkort på ett år? Det er jo galskap. Kredittforbruket var så høyt, at i en tre måneders periode tok du opp kreditt og brukte opp 100 000 kroner. Jeg tror ikke du tenkte i det hele tatt.

- Skulle du begynt å betale ned på dette nå, ville du brukt 6000 bare på rentene, sier Magne Gundersen.

- Første gang jeg gjorde det, så tenkte jeg at jeg gjør det bare en gang. Men så blir det en vane, sier Moritz.

I et forsøk på flykte unna maset fra kreditorene, tilbrakte han opp mot 16 timer om dagen på jobben, noe som førte til at han ble utbrent og bestemte seg for å bytte til en mindre stressende jobb på et fiskemottak.

Moritz sier til TV-kameraene at det har tatt lang tid for ham å innrømme at han har et problem, men at han er fast bestemt på gjøre opp for seg.

- Det er ikke lett å innrømme for seg selv at man har gjort en feil. Men jeg skal gjøre opp for dette selv, sier han med tårer i øynene.

Hvordan det går med Moritz kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag kl. 20.30. Finn dine favorittprogram i Seoghør.nos TV-guide!


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: -Dere ler kreditorene rett opp i ansiktet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer