Kate Beckinsale og Harvey Weinstein

«Du rister på rumpa og brystene»

Stjerna går hardt ut mot Weinstein - og forteller om en grufull opplevelse med filmprodusenten i 2001.

ÅPNER OPP: Den britiske skuespilleren Kate Beckinsale skriver i et innlegg på Instagram at hun er lettet over at filmmogulen Harvey Weinstein er dømt til 23 års fengsel. Hun skriver også om en svært uhyggelig opplevelse med Weinstein etter en filmpremiere i 2001. Her er de to på «The Aviator»-premieren i 2004. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Den britiske skuespilleren Kate Beckinsale skriver i et innlegg på Instagram at hun er lettet over at filmmogulen Harvey Weinstein er dømt til 23 års fengsel. Hun skriver også om en svært uhyggelig opplevelse med Weinstein etter en filmpremiere i 2001. Her er de to på «The Aviator»-premieren i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at den amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein (67) er dømt til 23 års fengsel for seksuelle overgrep. Han ble dømt i slutten av februar, men straffeutmålingen ble først gjort kjent denne uka.

Forholdene han ble dømt for omhandler seksuelle overgrep mot en produksjonsassistent i 2006, og en voldtekt av en skuespiller i 2013. 67-åringens forsvarere har tidligere varslet at de vil anke dommen.

Weinstein var blant de første som kom i søkelyset i kjølvannet av metoo-bevegelsen i 2017. Siden de første anklagene om seksuell trakassering fra filmprodusenten kom, har en rekke kjente kvinner stått fram og fortalt om ubehagelige møter med filmprodusenten, blant dem Uma Thurman (49).

Nå går skuespiller Kate Beckinsale (46) hardt ut mot Weinstein i et innlegg på Instagram, etter at han onsdag som nevnt ble dømt til 23 års fengsel.

«Din jævla fitte»

I innlegget forteller 46-åringen om et svært ubehagelig møte med Weinstein etter premieren på filmen «Serendipity» i 2001, hvor Beckinsale var blant skuespillerne.

67-åringen skal ha vært misfornøyd med Beckinsales antrekk på den røde løperen, og inviterte henne følgelig hjem til seg for en alvorsprat.

- I det minuttet døra ble lukket, begynte han å skrike: «din dumme, helvetes fitte, din fitte, du ødela premieren min», skriver hun i innlegget, og forklarer at hun ikke forsto hva Weinstein snakket om, og at hun begynte å skjelve.

HVIT DRESS: Dette antrekket skal ikke ha falt i god jord hos Harvey Weinstein. Dagen etter premieren kalte 67-åringen henne en rekke nedsettende ting. Foto: NTB Scanpix
HVIT DRESS: Dette antrekket skal ikke ha falt i god jord hos Harvey Weinstein. Dagen etter premieren kalte 67-åringen henne en rekke nedsettende ting. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre skriver Beckinsale:

- Han sa: «Hvis jeg arrangerer en rød løper, kommer du i en trang kjole, du rister på rumpa og brystene, du går ikke nedover den røde løperen seende ut som en jævla lesbe, din helvetes dumme fitte».

Weinsteins tordentale etterlot Beckinsale i sjokk og tårer, skriver hun.

Skuespilleren hadde tatt på seg en hvit, romslig dress i anledning den røde løperen, som hun også har lagt ved bilde av i Instagram-innlegget. Premieren fant sted i New York i oktober 2001 - få uker etter at USA ble rammet av en serie terrorangrep hvor nær 3000 mennesker mistet livet.

Beckinsale forsvarte seg med at det var svært upassende å kle seg utfordrende mens landet fortsatt sørget og var i en slags unntakstilstand. Av den samme grunnen ønsket hun ikke å delta på premieren i utgangspunktet, fordi det ikke sømmet seg så kort tid etter angrepene.

PÅ PREMIERE: Harvey Weinstein skal ikke ha vært fornøyd med Kate Beckinsales antrekk under premieren på filmen «Serendipity» i 2001. Foto: NTB Scanpix
PÅ PREMIERE: Harvey Weinstein skal ikke ha vært fornøyd med Kate Beckinsales antrekk under premieren på filmen «Serendipity» i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg prøvde å si: Harvey, byen står i flammer, folk leter fortsatt etter sine familiemedlemmer, ingen av oss synes det var passende å gå på premieren, og i hvert ikke være kledd som om det skulle være et utdrikningslag, skriver skuespilleren videre.

- Han sa: «Jeg bryr meg ikke. Det er min fuckings premiere og hvis jeg vil ha fitte på den røde løperen, får jeg det», fortsetter hun.

Beckinsale skriver også at det er en stor lettelse at Weinstein nå er dømt til fengsel i 23 år.

Nylig dømt

Det var 24. februar i år det ble kjent at Weinstein hadde blitt kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt, men ble frikjent for de mest alvorlige punktene, ifølge AP.

Det er varslet at forsvarerne vil anke dommen, og Weinstein har hele veien nektet straffskyld.

Da anklagene mot 67-åringen sprakk i offentligheten høsten 2017, var han en av filmindustriens mektigste menn, som eier av filmselskapet Miramax.

Weinstein har siden den gang blitt anklaget for en rekke tilfeller av seksuell trakassering og overgrep.

Anklagene skulle bli starten på den globale metoo-bevegelsen i 2017. En rekke kvinner har siden snakket ut om sine erfaringer med Weinstein - og blant andre kjente skuespillere som Uma Thurman, Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow har stått fram med sine historier om seksuelle tilnærmelser fra Weinstein.

LES OGSÅ: Katy Perry i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer