Jason «Timbuktu» Diakité:

- Du og min datter er alt

«Det löser sej»-rapperen ble pappa for første gang.

PAPPA FOR FØRSTE GANG: Rapperen Timbuktu hyller samboeren i et Instagram-innlegg og forteller at hun og datteren er alt for ham.
PAPPA FOR FØRSTE GANG: Rapperen Timbuktu hyller samboeren i et Instagram-innlegg og forteller at hun og datteren er alt for ham. Vis mer

Skåne-rapperen Jason «Timbuktu» Diakité (43) er i full jubelrus. For to uker siden ble han nemlig pappa for første gang.

13 år etter at han fikk sitt store skandinaviske gjennombrudd med monsterhiten «Det Löser Sej», forteller artisten at datteren, som han har med samboeren Amelie Coyet (34), er det største han har opplevd.

Han går også langt i å hylle sin kjæres innsats for å bringe deres lille mirakel til verden.

- For fjorten døgn siden var jeg ved din side og var vitne til hvordan du kanaliserte universets urkraft og utrettet et mirakel. Du fødte vår datter, skriver rapperen på Instagram.

Artisten valgte den svenske morsdagen til å komme med den gledelige nyheten til sine nesten 80.000 følgere på Instagram.

- Fjorten døgn i en ny, men så naturlig, vakker og kjærlighetsfylt verden. Du og vår datter er mitt alt. Gratulerer med denne første morsdagen! fortsetter han i sin hyllest.

I 2012 åpnet artisten seg om drømmen om barn i et intervju med VG.

- Jeg kan tenke meg at det å bli pappa er som å ta en ekspressheis til en ny modenhet. Jeg drømmer om å få barn, men har ingen konkrete planer, sa han den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

NORGESVENN: Skånerapperen har turnert mye i Norge. Her er han på scenen med Paperboys-stjernen Øyvind «Vinni» Sauvik (42) på Nobelkonserten for fem år siden.
NORGESVENN: Skånerapperen har turnert mye i Norge. Her er han på scenen med Paperboys-stjernen Øyvind «Vinni» Sauvik (42) på Nobelkonserten for fem år siden. Vis mer

Skilt etter halvannet år

Ifølge Aftonbladet har paret vært sammen siden 2016, men har holdt lav profil som kjærester.

I 2014 giftet Diakité seg med sin forrige kjæreste Ronja Ljunghager (32). De gikk fra hverandre etter bare halvannet års ekteskap i 2016.

Artisten har også vært åpen om da livet hans ble snudd totalt på hodet i 2004. På vei hjem fra en fest hoppet han inn i passasjersetet til kompisen for å få skyss hjem.

Kameraten hadde 2,0 i promille og kjørte i 220 kilometer i timen, før han kjørte inn i et tre i veikanten. Sjåføren mistet livet, mens rapperen overlevde ulykken.

- Det finnes ingen unnskyldning som kan endre at han døde. Det er mitt livs største feil, sa han til Dagbladet i 2011.

I samme intervju snakket han om sine mange nedturer. Da han var 19 år gammel døde stefaren hans av kreft, noe som førte til en mørk tid for ham.

- Jeg havnet i problemer med politiet. Jeg prøvde heroin, røpet han til avisen.

LES OGSÅ: Timbuktu hyller Kari Bremnes på TV