KASTET KLÆRNE: Agnes Kittelsen er en av flere kjendiskvinner som har kastet klærne i Marie Laland Ekeli og Lisbeth Michelsens bok «Bra Damer», som gir et innblikk i hvordan det er å være kvinne i dag.  Foto: Per Ervland/Seher.no
KASTET KLÆRNE: Agnes Kittelsen er en av flere kjendiskvinner som har kastet klærne i Marie Laland Ekeli og Lisbeth Michelsens bok «Bra Damer», som gir et innblikk i hvordan det er å være kvinne i dag. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer

- Du må vise kroppen din, ikke noen andres arbeid

Derfor ville ikke Agnes Kittelsen nakenretusjeres. Se video!

Publisert
 Agnes Kittelsen snakker om «Bra Damer» og nakenbildene nederst i saken!

SEHER.NO:  Torsdag 21. oktober er det premiere på «Trollbyen» på Oslo Nye Teater, og det er skuespillerstjernen Agnes Kittelsen (30), som spiller hovedrollen som 17 år gamle Anna i stykket, som er basert på Karsten Alnæs' roman.

Det er imidlertid ikke bare på teaterscenen at Kittelsen er aktuell om dagen. 30-åringen, som vant Amanda for rollen som Tikken Manus i storfilmen «Max Manus» i 2009, har også en sentral rolle i TV 2-serien «Dag» og i november blir hun å se i filmen «Sykt Lykkelig».

I september fikk hun også oppmerksomhet, da hun og en rekke andre kjendiskvinner stilte opp avkledd i Marie Laland Ekeli og Lisbeth Michelsens nye bok «Bra Damer», som gir et innblikk i hvordan det er å være kvinne i dag.

Skuespillerinnen har stilt opp på to bilder i boken. Ett der man ser halsen hennes, og ett der hun ligger og «viser mye tær».

Til Seher.no forteller Kittelsen at det var flere grunner til at hun sa ja til å kaste klærne for prosjektet.

- Jeg kjenner journalisten og fotografen og synes deres tanker var veldig beundringsverdig og tøft. Og så synes jeg det var deilig å få lov til å snakke om det å være kvinne i dag. Det har blitt veldig mye fokus på bildene, og veldig lite fokus på teksten. For her er det mange kvinner som snakker om veldig viktige ting, og det var jeg stolt over å få være del av, sier skuespillerinnen til Seher.no.

Utgiver og forfatter Marie Laland Eikeli er også full av lovord om Kittelsen, og forteller at skuespillerinnen var «en drøm» å jobbe med.

- Det er en drøm å jobbe med Agnes. Hun er så utrolig sterk i boken i forhold til å forklare hva slags forventninger det er til å være kvinne og jente i dag. Hun er veldig god til å sette ord på ting, sier Eikeli til Seher.no.

I en kronikk i Dagbladet 18. september skrev Ekeli og Michelsen at en av hovedgrunnene til at Kittelsen takket ja til prosjektet var at hun visste at hun ikke ville bli retusjert, og at det var litt av meningen bak boken og bildene.

- Litt av hensikten med dette prosjektet har vært å ikke retusjere vekk det som kan bli oppfattet som «skavanker». Men jeg tror ikke det var den eneste grunnen til at hun sa ja. Det handlet også om at hun var modig nok, sier Eikeli.

Ifølge Agnes var det veldig viktig for henne at bildene ikke skulle fikses på.

- Hvis du først skal stille opp på et sånt bilde og det er snakk om å vise kropp, da synes jeg du må vise kroppen din, og ikke noen andres arbeid. Så det var en premiss for å gjøre det, sier hun til Seher.no.

Skuespillerinnen tror imidlertid ikke hun ville stilt opp avkledd for noe annet.

- Nei, det tror jeg ikke. Det var et forum der jeg hadde lyst til å gjøre det, og så var det et veldig beskyttet forum. Jeg og Marie eier de bildene, og da synes jeg det er en god følelse, smiler Kittelsen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Fikk bikini-skrekk etter VG-oppslag

Agnes Kittelsen snakker om «Bra Damer» og nakenbildene nedenfor:[obj:media:9099]


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer