Therése Lindgren:

«Du kommer til å angre deg»

Refses for personlig valg.

KONTROVERSIELT VALG: Therése Lindgren og forloveden har tatt et utradisjonelt valg. Foto: Skjermdump fra Instagram
KONTROVERSIELT VALG: Therése Lindgren og forloveden har tatt et utradisjonelt valg. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren Therése Lindgren (35) har fått sin egen serie på den svenske statskanalen SVT. I serien åpner hun seg om at hun ikke ønsker å få barn.

Lindgren har over en million følgere både på YouTube og Instagram, og er en av Sveriges største influensere. I flere år har hun vært åpen om at hun ikke tror at hun har lyst på barn. Og nå har hun altså fått sin egen serie på SVT med navn «Therése Lindgren - Slippa bli mamma».

Aftonbladet er blant mediene som omtaler saken.

BARNLØS: Else Kåss Furuseth blir med når Jannike skal gjennomføre kunstig befruktning i Danmark i hennes serie «Else om barn». Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Får hard kritikk

I serien forteller en åpenhjertig Lindgren at folk blir sinte på henne hver gang hun uttaler seg om dette.

Ifølge influenseren får hun høre at hun er egoistisk, at hun kommer til å angre seg og at hun berøver forloveden Anders Vesterlund (36) for barn.

- Man trenger ikke å skaffe barn om man ikke vil, man gjør det man føler for. Jeg er ikke et offer, det er selvvalgt, sier Vesterlund, som har vært sammen med Lindgren i 10 år, i serien.

I serien snakker Lindgren også med andre kvinner som er selvvalgt barnløse.

- Kjempe mange skriver til meg: «Du kommer til å angre deg.» Da blir jeg usikker på hva jeg egentlig føler selv. «Tenk om de vet best. De er jo mødre», innrømmer Lindgren i en samtale med artisten Kayo Shekoni.

Det kan man se i et klipp på SVT.

Shekoni avfeier Lindgrens bekymring og insisterer på at Lindgren selv vet best.

ABORT: Kristin Gjelsvik hadde egentlig ikke tenkt til å få barn. Derfor ombestemte hun seg. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Viafree, Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Har ventet og ventet

På Instagram deler hovedpersonen selv at hun alltid har antatt at hun skal få barn, og mener at det er det man gjør når man er voksen.

I teksten innrømmer hun at hun aldri har kjent en dragning mot det å få barn, men at hun har trodd den skulle komme.

«Rett som det er kommer en magisk biologisk klokke til å tikke i gang og jeg kommer ikke til å ville noe annet enn å få barn … Jeg har ventet. Og ventet. Jeg er 35 nå, og begynner å innse at den klokken kanskje bare er et påfunn», skriver den ærlige influenseren sammen med seriens promovideo.

Videre innrømmer Lindgren at hun har følt seg unormal og ensom i sine følelser og valg.

ABORTDEBATT: Sophie Elise setter seg ned for å prate om aborten hun gikk gjennom som 14-åring med en person som er sterkt imot å ta abort. Video: TV2 Vis mer

Leter etter rollemodeller

En av grunnene til at serien er så viktig for Lindgren er at hun selv ikke ser andre kvinner som ikke vil ha barn. Hun savner inspirerende rollemodeller hun kan kjenne seg igjen i.

I dokumentaren snakker Lindgren med ovennevnte Shekoni, samt kartleseren Tina Thörner og artist Lili Päivärinta fra musikkduoen Lili & Susie.

Alle kvinnene er enig i at livet har så mye mer å tilby enn barn.

- Jeg vet egentlig ikke hva man gjør resten av livet hvis man ikke får barn, innrømmet Lindgren i podkasten «Värvet» tidligere i år.

GIFT: Realitystjerna Henrik Borg giftet seg med Lisa Anckarman i Sverige, og kan nå avsløre prislappen. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Et par med «dinks»

Skal man tro utdragene fra serien virker det som at Lindgren har fått litt mer kontroll rundt følelsene sine om å ikke ønske barn. Det fremkommer nemlig at hun og Vesterlund finner mye glede i å se for seg fremtiden sammen som «dinks».

«Dink» er et amerikansk uttrykk og står for «double income, no kids,» altså dobbel inntekt, men ingen barn. Dette er en gruppe mennesker som ofte har stabil økonomi og stor kjøperkraft.

I Sverige viste en undersøkelse at dette også er den lykkeligste gruppen mennesker.

- Jeg og Anders prater masse om at vi er «dinks». Vi har doble inntekter, og vi kommer til å kunne leve et herlig liv som vi har foran oss. Det kan man sikkert med barn også, men vi liker bildet av oss som «dinks», forteller Lindgren i dokumentaren.

LES OGSÅ: Letter på sløret om forholdet for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer