TIL TOPPS: Paret har allerede solgt 370 000 eksemplarer av albumet "Strålande Jul".
TIL TOPPS: Paret har allerede solgt 370 000 eksemplarer av albumet "Strålande Jul".Vis mer

- Du kan jo synge også!

Nå har superparet tiårets største platesuksess

SEHER.NO:  Radarparet Odd Nordstoga (37) og Sissel Kyrkjebø (40) har gjort stor suksess med sin siste plate "Strålande Jul". Allerede fire dager før jul kan de innkassere millioner.

I følge VG er det snakk om mellom fem og åtte kroner per solgte plate, noe som betyr at paret får mellom to og tre millioner kroner, kun på platesalg.

I tillegg kommer live-honorar fra turneen i Norge og Sverige som er sett av til sammen 70 000.
 
- Det er god økonomi i denne turneen, men samtidig anslår jeg de daglige kostnadene til èn million kroner. Vi er godt over 60 mann på veien, og noenogtredve bare på scenen, sier manager Bjørn Nessjø (57) til VG.

Som manager og i tillegg produsent for "Strålande jul" kan også han utvide kontoen sin, men hans visjon er like mye å fylle konsertene med mening og innhold.

- For å ta et eksempel, jeg tror vi kunne ha solgt ut Grieghallen tre-fire ganger til med denne konserten, men det er bedre å forlate et marked som vil ha mer, enn å ta livet av artisten. Alt for ofte ser vi tendenser til melking av markedet, men dit vil ikke vil, sier han.

Det ble med seks konserter i Norge, mens Sverige fikk over det dobbelte.

- Ikke har de hørt om meg før, og ikke forstår de hva jeg sier. Da er det gøy at publikum utbryter; - Du kan synge også, sier med-låtskriver Odd Nordstoga.


 
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi fant tonen raskt