- Du husker ikke at du skylder 160 000?

«Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim trodde ikke sine egne ører etter møtet med Ruben.

SEOGHØR.NO: Hallgeir Kvadsheim har gjennom 11 sesonger som økonomiekspert i TV3-programmet «Luksusfellen» sett det meste når det gjelder dårlig pengebruk.

Men den erfarne TV-profilen blir likevel overrasket når han i onsdagens epsiode får høre om låneopptakene til Ruben Andreas Nilsen (28) fra Alta.

Ruben jobbet kun 50 prosent som lastebilsjåfør da Kvadsheim og hans «Luksusfellen»-kollega Cecilie Lynum kom på besøk, fordi han ville ha muligheten til å være hjemme med kjæresten Irene Schønning Eliassen (22).

Husket ikke lån på 160 000 kroner

Et høyt forbruk har imidlertid ført at Ruben har tatt opp flere dyre lån, blant annet ved hjelp av kredittkort.

Så mange lån har det blitt, at han i episoden innrømmer å ha mistet oversikten.

Når Hallgeir går igjennom gjelden hans, oppdager han blant annet et lån på over 160 000 kroner, som Ruben ikke har fortalt noe om.

- Jeg har ikke ord. Du husker en logo, men du husker ikke at du skylder 160 000 kroner. Hvordan er det mulig?

DYRE VANER: Ruben Andreas Nilsen og Irene Schønning Eliassen fra Alta hadde pådratt seg stor gjeld etter å ha brukt 12 000 kroner mer enn de tjener pr måned i lang tid før de fikk besøk av «Luksusfellen» Foto: TV3
DYRE VANER: Ruben Andreas Nilsen og Irene Schønning Eliassen fra Alta hadde pådratt seg stor gjeld etter å ha brukt 12 000 kroner mer enn de tjener pr måned i lang tid før de fikk besøk av «Luksusfellen» Foto: TV3 Vis mer

Til Seoghør.no sier Ruben at han fikk blackout under TV-innspillingen.

- Jeg hadde egentlig ganske bra oversikt over gjelden, men da vi begynte å spille inn, ble det så mange spørsmål at jeg gikk litt i surr.

- Men jeg ble selvfølgelig litt sjokkert når jeg ble konfrontert med gjelden på den måten.

Reagerer på deltidsjobbing

Kvadsheim reagerer sterkt på at Ruben har pådratt seg over 500 000 i gjeld, samtidig som han kun jobber 50 prosent som lastebilsjåfør.

- Jeg fatter ikke at det går an å se seg i speilet, når du har den uka du ikke jobber. Da mottar du penger fra NAV og det er du stolt av?

- Du får penger av meg, Cecilie og Irene, av alle skattebetalerne for å gå og dasse rundt.. Men jeg tror ikke noen er interessert i å betale for dette, sier Kvadsheim i episoden.

KONFRONTASJON: Hallgeir Kvadsheim viser Ruben og Irene hvor mye de hver måned bruker på kioskvarer fra sin lokale bensinstasjon. Foto: TV3
KONFRONTASJON: Hallgeir Kvadsheim viser Ruben og Irene hvor mye de hver måned bruker på kioskvarer fra sin lokale bensinstasjon. Foto: TV3 Vis mer

Senere får paret vite at de hver måned bruker 12 000 mer enn de tjener.

- Jeg får vondt i hodet bare jeg ser på dette, sier en frustrert Kvadsheim, som ber Ruben og Irene straks endre levemønster hvis de vil ha håp om å komme seg ut av gjeldsproblemene.

Ruben sier til Seoghør.no at de strenge tilbakemeldingene virket som en vekker.

- Nå jobber jeg 100 prosent i ny stilling og jeg er glad for at jeg ble med på programmet. Man ser lettere hva som er problemet når man blir konfrontert med det slik de gjør.

- For tre år siden var jeg nesten gjeldfri. Det satser jeg på at jeg snart skal bli igjen, sier han til Seoghør.no.

Hvordan det går med Ruben og Irene kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag kl. 20.30.

LES OGSÅ: Her besvimer «Luksusfelle»-deltageren