- Du har levd som et barn i en godtebutikk

Jonnes forbruk fikk «Luksusfellene»-ekspertene til å riste på hodet.

SEOGHØR.NO: «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Christian Vennerød er vant til å møte ungdom som sliter med å betale regningene, men i onsdagens sesongpremiere får de to seg likevel en kraftig overraskelse.

Jonne Skartveit (24) fra  Stavanger får selv hakeslepp når ekspertene oppdager at han har pådratt seg hele 370 000 kroner i gjeld, mye på grunn av kredittkort og dyre smålån.

Situasjonen blir enda verre av at gjelda hans øker med 10 000 kroner hver måned, på grunn av hans høye forbruk.

GA OPP Å BETALE: Jonnes regninger skjøt  i været etter at han bevisst ga opp å betale flere av dem. Foto: TV3
GA OPP Å BETALE: Jonnes regninger skjøt i været etter at han bevisst ga opp å betale flere av dem. Foto: TV3 Vis mer

- Du har levd som et barn i en godtebutikk. Du har løpt rundt fra hylle til hylle og bare forsynt deg. Alt dette har du gjort på kreditt, sier Christian Vennerød.

På ett tidspunkt hadde Jonne ni forskjellige kredittkort, som han brukte.

Ga opp å betale regningene

- På ett og et halvt år har du økt gjelda di med 200 000 kroner, mest på kredittkort, sier en rystet Hallgeir Kvadsheim.

Jonne sier til Seoghør.no at han hadde gitt opp å betale mange av regningene sine før «Luksusfellen»-ekspertene kom på besøk.

- Det er litt sånn at når man har 22 000 utbetalt i måneden, betaler et par regninger og ser at det ikke hjelper noe på bunken, da gir man litt opp.

- Jeg tror mange unge kjenner seg igjen i min situasjon. Jeg tror ikke jeg hadde klart å bryte ut av dette mønsteret uten at jeg fikk noe hjelp. Hadde ikke «Luksusfellen» kommet på besøk, hadde jeg sikkert hatt en halv million i gjeld nå.

Håper å bli gjeldfri om ett og et halvt år

ALVORSORD: «Luksusfellen»s Hallgeir Kvadsheim advarer Jonne om konsekvensene, dersom han ikke begynner å betale ned på gjelden sin. Foto: TV3
ALVORSORD: «Luksusfellen»s Hallgeir Kvadsheim advarer Jonne om konsekvensene, dersom han ikke begynner å betale ned på gjelden sin. Foto: TV3 Vis mer

Jonne hevder han i dag er i rute til å nå målet om å bli gjeldfri om ett og et halvt år.

Han innrømmer at det blir rart å se igjen seg selv i TV-episoden, som ble spilt inn for ett år siden.

- Det er klart det blir rart å se igjen, fordi det er jo klippet til, og en periode av livet jeg regner meg som ferdig med.

- Men jeg er glad jeg ble med og har bare fått positive tilbakemeldinger fra folk rundt meg.

Jonne - som bor i Stavanger sammen med sin kjæreste - sier han gleder seg til han får god nok økonomi til å komme seg inn på boligmarkedet. Han sier han ikke har tenkt på hvordan han skal feire den dagen han blir gjeldfri.

- Det vet jeg ikke ennå. En feiring må det bli, men da blir det for oppsparte penger, ikke kredittkort, sier han til Seoghør.no.

«Luksusfellen» har sesongpremiere onsdag klokken 20.30 på TV3.

LES OGSÅ: - Tungt å ikke kunne hjelpe Michael