- Du har 92 kilo rent fett i kroppen

Eyvind Hellstrøm tok med Mattias til helsesjekk etter at han fikk se matvanene hans. Det fikk legene til å slå alarm.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mesterkokken Eyvind Hellstrøm (65) legger ikke skjul på sin bekymring for helsen til Mattias Thollander når han får høre om matvanene til Lørenskog-mannen.

I søndagens utgave av «Hellstrøm rydder opp - hjemme» får han vite at Mattias, som opprinnelig er fra Sverige, i flere år har valgt å spise kjappe boksemåltider og annen lettvint mat istedenfor å lage middagsmat fra bunnen.

Bekymringen blir ikke mindre når Mattias ofte ikke spiser ved bordet sammen med kona Kari Holten og deres to barn Ida og Julie, fordi han ikke vil at barna skal arve hans matvaner.

<strong>SPISER OFTE ALENE:</strong> Mattias har flere ganger valgt å spise alene, fordi han ikke vil at hans to døtre skal ta etter ham i matveien. Foto: TV3
SPISER OFTE ALENE: Mattias har flere ganger valgt å spise alene, fordi han ikke vil at hans to døtre skal ta etter ham i matveien. Foto: TV3 Vis mer

På grunn av sin usunne livsstil har han gått kraftig opp i vekt, og orker blant annet ikke leke så mye med barna sine som han ønsker.

- Det er trist å se en familiefar spise middag i ensomhet. Her har vi en far med en enkel drøm om å klare å leke med egne barn. Det er ikke ofte jeg høre noe som treffer meg så midt i hjerterota, sier Hellstrøm.

Alvorlig helsesjekk

Han bestemmer seg derfor for å ta Mattias med til en helsesjekk hos lege. Det blir en real tankevekker.

- Du veier 163,2 kilo. Du har en fettprosent på 56,4, den burde vært på under 22. Du har 92 kilo rent fett i kroppen.

Mattias sier til Seoghør.no at beskjeden kom som en overraskelse.

- Jeg visste jeg var overvektig, men ikke at det var så mye. Men jeg har vært større. I 2009 veide jeg 208 kg. Men da jeg kom ned til rundt 165 kg, stoppet det opp.

Eyvind Hellstrøm sier det er viktig for ham at Mattias lærer seg nye matvaner på kjøkkenet før det er for sent.

 Se video øverst i artikkelen!

- Du må gjøre noe

- Gjennom kostholdet stjeler du år av livet ditt. I 25 år har du stått ved et veiskille. Du må gjøre noe med din situasjon.

<strong>MÅ LEGGE OM LIVET:</strong> Mattias ber Hellstrøm om hjelp til å legge om livsstilen, fordi han blant annet  ikke er i stand til å være like mye sammen med barna sine som han ønsker. Foto: TV3
MÅ LEGGE OM LIVET: Mattias ber Hellstrøm om hjelp til å legge om livsstilen, fordi han blant annet ikke er i stand til å være like mye sammen med barna sine som han ønsker. Foto: TV3 Vis mer

- Hvor mange år er du villig til å ofre for å fortsette med et elendig kosthold? spør Hellstrøm.

Mattias sier til Seoghør.no at han har vært nøye med å følge tipsene han fikk av Hellstrøm i månedene etter innspillingen i februar.

Det har gitt raske resultater.

- Jeg har lenge slitt med sykdommen diabetes II, men etter at Hellstrøm var her har jeg klart å kvitte meg med både sprøyter og piller. Nå er det kun kostholdsregulert. Det er en stor forandring.

Etter at han byttet ut halvfabrikata med sunnere råvarer, har han også fått mer overskudd og energi.

- Alle sier til meg at de ser jeg har mer energi. Man blir gladere når man ser at man orker ting.

- For meg handler ikke dette om slanking, men en livsstilsendring. Hvis andre ser på dette og får inspirasjon til å gjøre det samme, er det «underbart», sier svensken til Seoghør.no.

Hvordan det går med Mattias kan du se på «Hellstrøm rydder opp - hjemme» søndag kl. 20.

LES OGSÅ: - Jeg måtte brekke meg da jeg hørte hva Hellstrøm sa

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer