- Du håper jo at det skal snu

AC/DC-gitarist Angus Young snakker ut om brorens demens.

I MALCOLMS ÅND: (f.v) Cliff Williams, Malcolm Young, Brian Johnson og Angus Young på Waldorf Astoria i New York i 2003, da de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. AC/DCs nyeste album er laget med demente Malcolm i mente, sier Angus til Dagbladet. Foto: All Over Press
I MALCOLMS ÅND: (f.v) Cliff Williams, Malcolm Young, Brian Johnson og Angus Young på Waldorf Astoria i New York i 2003, da de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. AC/DCs nyeste album er laget med demente Malcolm i mente, sier Angus til Dagbladet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For et par måneder siden kom nyheten om at rytmegitarist Malcom Young (61) i hardrockbandet AC/DC er rammet av demens og måtte forlate bandet etter 40 år.

I et intervju med Dagbladet snakker hovedgitarist og Malcoms yngre bror, Angus Young (59), ut om brorens sykdom.

- Du håper jo at det skal snu, at han skal bli bedre, at det plutselig skal oppdages en ny kur eller noe, sier gitarlegenden til Dagbladet.

SYK: Tidlig demens har fått Malcolm til å måtte trekke seg fra bandet. Her på scenen på Roseland Ballroom, New York våren 2003. Foto: All Over Press
SYK: Tidlig demens har fått Malcolm til å måtte trekke seg fra bandet. Her på scenen på Roseland Ballroom, New York våren 2003. Foto: All Over Press Vis mer

Malcom Young er blitt regnet som ryggraden i det verdenskjente bandet, som snart er aktuelle med albumet «Rock or Bust», og som drivkraften bak mye av dets suksess.

Måtte gå videre

Angus forteller at han og resten av AC/DC levde i uvisshet om bandets fremtid før Malcom selv bestemte seg for å gi seg med musikken.

- Men da han til slutt sa med sine egne ord at det var slutt, at han ikke klarte det lenger, var ventetida over. Da ringte jeg alle og spurte hva gjør vi nå? Fortsetter vi som et band, eller? Alle var innstilt på i hvert fall å gjøre det beste forsøket vi kunne få til, sier 59-åringen til Dagbladet.

Malcolm Young, som nå er erstattet av Young-brødrenes nevø Stevie Young (58), er ikke det eneste medlemmet AC/DC har mistet i høst.

Nylig ble trommeslager Phil Rudd (60) arrestert, siktet for å ha prøvd å bestille drap på to personer. Siktelsen frafalt etter en dag, men Rudd er fortsatt siktet for oppbevaring av narkotiske stoffer og for drapstrusler, skriver VG.

LES OGSÅ: Overrasket alle på bryllupsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer