MODELLTALENT: Sunniva Halkjelsvik kom på syvendeplass av 55 jenter da hun deltok i den internasjonale modellkonkurransen Elite Model Look i Kina i november i fjor.  Foto: Anthony Ghnassia/Elite Model Look
MODELLTALENT: Sunniva Halkjelsvik kom på syvendeplass av 55 jenter da hun deltok i den internasjonale modellkonkurransen Elite Model Look i Kina i november i fjor. Foto: Anthony Ghnassia/Elite Model LookVis mer

Du gjetter aldri hvem dette er datteren til

Den norske TV-kjendisens datter gjør suksess som modell.

SEOGHØR.NO: Bård Tufte Johansen (44) er en av Norges mest profilerte komikere.

Men det er få som vet at TV-kjendisens datter er grynende modellspire – som tross sin unge alder allerede har markert seg i utlandet.

16 år gamle Sunniva Halkjelsvik var Norges representant da den internasjonale modellkonkurransen Elite Model Look gikk av stabelen i Kina i slutten av november.

Videregående-eleven fra Oslo kom til finalen den renommerte konkurransen, der blant andre supermodeller som Cindy Crawford (47), Gisele Bündchen (33) og Alessandra Ambrosio (32) har deltatt tidligere.

KJENIDSFAR: Komiker Bård Tufte Johansen med Sunniva, kona Beate og sønnen Zacharias før premieren på musikalen «Spamalot» høsten 2012. Foto: Werner Juvik/Se og Hør
KJENIDSFAR: Komiker Bård Tufte Johansen med Sunniva, kona Beate og sønnen Zacharias før premieren på musikalen «Spamalot» høsten 2012. Foto: Werner Juvik/Se og Hør Vis mer

Etternavnet har Sunniva fra moren Beate Halkjelsvik (46), som har vært gift med TV-komikeren i 16 år.

– Jeg har akkurat startet som modell og har ikke mye erfaring, men jeg liker det veldig godt, skriver Sunniva på nettsiden til modellkonkurransen.

Like etter nyttår gjorde hun sin første moteserie i norske Elle, der hun viser vårens trender over åtte sider. Den er tidligere omtalt i Dagbladet.

 

Skal gjøre ferdig skolen

Foreldrene ønsker ikke å kommentere datterens modelldebut, men henviser til manager Eivor Øvrebø i Team Models, som har Sunniva i stallen. Hun forteller at det ikke blir aktuelt å satse på en internasjonal karrière før 16-åringen er ferdig med videregående.

– Sunniva er en flott jente som har store muligheter, men problemet er at hun skal gå på skolen i 2,5 år til. Skolen kommer først, så det er her hjemme i Norge hun kommer til å jobbe nå. Men om noen år vil det fortsatt være muligheter internasjonalt, forklarer Øvrebø, som legger til at Sunnivas karrière ikke har noe med farens kjendisstatus å gjøre.

PÅ CATWALKEN: 16-åringen fra Oslo har allerede markert seg som modell - både i Norge og internasjonalt.  Foto: Anthony Ghnassia
PÅ CATWALKEN: 16-åringen fra Oslo har allerede markert seg som modell - både i Norge og internasjonalt. Foto: Anthony Ghnassia Vis mer

– Hun er modell fordi hun er en flott jente! fastslår modellmanageren.

Bård Tufte Johansen har tidligere uttalt at han aller helst vil at Sunniva og lillebroren Zacharias skal få seg «vanlige jobber».

Men nå har datteren altså tatt de første skrittene inn i rampelyset – på en catwalk.

– TV og media er gøy. Men det er mye nedrige og dårlige betalte jobber der ute. Derfor vil jeg ikke nødvendigvis backe dem opp hvis de ønsker å gå den veien. Jeg er tilhenger av vanlige jobber og vanlige liv, har «Brille»-deltageren sagt til VG.

LES OGSÅ: Barbert hode og bar baymage