FØR OG NÅ: F.v: Josh Herdman på en filmpremiere i London januar. På bildet til høyre spiller han i Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) sammen med Tom Felton som Draco Malfoy (i midten) og Louis Cordice som Blaise Zabini (t.h). Foto: NTB Scanpix
FØR OG NÅ: F.v: Josh Herdman på en filmpremiere i London januar. På bildet til høyre spiller han i Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) sammen med Tom Felton som Draco Malfoy (i midten) og Louis Cordice som Blaise Zabini (t.h). Foto: NTB ScanpixVis mer

Du gjetter aldri hva Harry Potter-stjernen gjør nå!

Den tidligere skuespilleren har byttet tryllestaven ut med slag og spark.

SEOGHØR.NO: Den britiske skuespilleren Josh Herdman (28) fikk sitt store gjennombrudd som Smygard-studenten og småpøbelen Grylius Gurgel i «Harry Potter»-filmene.

Nå har derimot karrieren hans tatt en helt annen retning.

Nemlig som amatør cage-fighter.

Herdman, som spilte i alle de åtte filmene om den unge trollmannen, er nå nesten ugjenkjennelig som en muskuløs, tatovert kampsportutøver.

Og den nye karrieren hans har allerede fått en god start.

I helgen vant 28-åringen nemlig over den polske fighteren Janusz Walachowski i en kamp øst i London, ifølge People.com.

Saken fortsetter under bildet.

Svart belte i jiu jitsu

Interessen for kampsport ligger i familien. Begge hans eldre brødre har vært boksere, mens faren både bokset og var profesjonell rugby-spiller.

- Jeg valgte MMA (mixed martial arts. Red.anm) fordi jeg elsker den sporten. Det er rått, spennende og uforutsigbart, forteller Herdman til MMA On the Road, ifølge nettstedet.

Den tidligere «Harry Potter»-stjernen har trent tradisjonell japansk jiu jitsu i fem år og har et shodan (den laveste rangeringen) svart belte.

Saken fortsetter under bildet.

- Jeg synes MMA er mer interessant enn boksing, selv om jeg setter pris på boksing som kunst. Og i forhold til alle årene jeg har hatt med jiu jitsu, så passet det bra å gå videre med MMA.

Herdman, som kun har spilt inn to andre filmer utenom «Harry Potter», ser likevel ikke bort i fra at han en gang i fremtiden blir å se på lerretet igjen.

- Jeg har ikke sluttet å elske skuespill. Jeg har fremdeles en agent og drar på auditions, men yrket er usikkert. Litt som å spille lotto, sier han.

Akkurat nå konsentrerer Josh seg kun om sin neste kamp.

- Jeg vil gjerne gå et par amatørkamper først for å komme i gang, og så får vi se hva som skjer etter det.

VETERAN: Josh Herdman har spilt i alle Harry Potter-filmene. Her er han i en scene fra filmen "Harry Potter og fangen fra Azkaban".  Foto: Filmweb
VETERAN: Josh Herdman har spilt i alle Harry Potter-filmene. Her er han i en scene fra filmen "Harry Potter og fangen fra Azkaban". Foto: Filmweb Vis mer

LES OGSÅ: Denne videoen får Harry Potter-fansen til å juble