- Du føler deg aldri helt forstått

Derfor trives ikke Agnes Kittelsen så godt i rampelyset.

MYE FOKUS: Agnes Kittelsen innrømmer overfor Seher.no at hun har merket at det har blitt mer fokus på henne som privatperson etter at hun ble kjent. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
MYE FOKUS: Agnes Kittelsen innrømmer overfor Seher.no at hun har merket at det har blitt mer fokus på henne som privatperson etter at hun ble kjent. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  Agnes Kittelsen (30) har blitt en av Norges mest profilerte skuespillerinner etter suksessen med storfilmen «Max Manus», som hun vant Amanda for i 2009.

I høst har hun vært å se i Atle Antonsens populære TV 2-serie «Dag», samt teaterforestillingen «Trollbyen» på Oslo Nye Teater.

Fredag er det også premiere på komedien «Sykt Lykkelig», hvor Agnes spiller hovedrollen som den evig optimistiske og blide «Kaja».

Se trailer til filmen nederst i saken!

Da Seher.no møtte 30-åringen i forbindelse med pressedagen på filmen onsdag, kunne hun avsløre at rollen er en av de vanskeligste hun har gjort i løpet av sin karriere, og at hun slett ikke er så lik «Kaja» som man kan tro.

- «Kaja» har ikke så mye grenser, og byr på seg selv i en ekstrem grad. Men det er også det som er så flott med henne, at når hun ser denne nabokvinnen som flytter inn og er så flott, så er det ingen sjalusi. Hun har bare nesegrus beundring for henne, og det er nok en stor forskjell på oss.  Jeg er nok mye mer smålig og  mer reservert, og har vanskeligere for å gi av meg selv enn det hun har, sier Kittelsen til Seher.no.

Ifølge skuespillerinnen har hun merket at medieinteressen rundt henne som privatperson har blitt langt større etter at hun kom i rampelyset.

- Ja, det har den jo blitt. Det vi gjør her i dag er jo på en måte å gi og snakke om deg selv. Men det er en del av jobben. Det står i kontrakten at man skal promotere filmen. Det er jo grader av alt selvfølgelig, og noen er veldig flinke med eksponering og trives godt med det, og noen trives mindre godt med det, og det er kanskje meg, forteller hun.

Kittelsen innrømmer også at akkurat dét har vært den største ulempen med å bli kjent.

- Ja, det er det der, at du skal uttale deg, at du skal synse, og at folk kan synse helt fritt om deg, sier hun.
 
Leser du alt som skrives om deg?

- Nei, jeg gjør ikke det. Når det kommer til anmeldelser og sånn, så leser jeg det. Jeg er veldig nysgjerrig på hva folk synes om arbeidet jeg har gjort. Men alt det rundt... jeg tror aldri du kommer til å føle at du har blitt helt forstått. Så jeg har ikke noe behov for å vite det, for jeg tror bare det hadde blitt en negativ spiral for meg selv, sier hun.

30-åringen synes også det har blitt større fokus på skuespilleres utseende og klesstil de siste årene, og at dette ikke bare er positivt.

- Det føler jeg veldig. Det er en tendens som jeg ikke tror fantes for femten år siden. Jeg tror egentlig ikke det var sånn da, som det er blitt nå. Nå handler plutselig alt veldig mye om stil da, og det har jo egentlig ingenting med det jeg driver med å gjøre. Det finnes ingen automatikk i at jeg må ha så god klessmak fordi jeg er skuespiller. Det er noe folk forventer, at det skal være en sammenheng, og det synes jeg er veldig feil, sier hun.

Og så er det vel dette presset på å se bra og «fresh» ut samtidig?

- Ja, men akkurat det gidder jeg ikke. Det har jeg droppet, for det har jeg bare ikke tid til, smiler hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Forholder seg ikke til sexy-imaget
 
Se «Sykt Lykkelig»-traileren nedenfor: